faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:59/106)

Filety z kurczaka faszerowane szynką parmeńską, gorgonzolą i gruszką 176

gruszka  100g szynki parmeńskiej  sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej  1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy, szynkę parmeńską siekamy. Mieszamy z mozzarellą do dokładnego połączenia składników.  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Przyprawiamy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie przygotowanym farszem. Spinamy wykałaczkami tak by farsz

Szefowa kuchni
Patisony faszerowane mięsem i kaszą kuskus 184

sieci, trochę pokombinowałam i tak o to powstały patisony faszerowane kuskusem, pieczarkami i mięsem. Mężowi posmakowały bardzo, mi zresztą również dlatego dzielę się z Wami przepisem, może i Wy zechcecie zaskoczyć swoich bliskich tym pysznym daniem. Składniki: 7-8 średnich patisonów 30 dag łopatki wieprzowej 5 pieczarek 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek kaszy kuskus

Cynamonowe szczęście
Francuski warkocz ze szpinakiem 139

ciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie. Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 450g mrożonego szpinaku 150g szynki parmeńskiej - Prosciutto (7 plastrów) 150g wędzonego oscypka (1/2 dużego) 1 mała cebula pieprz, oregano ostra papryka 1 jajko 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Zamrożony szpinak wrzucamy

Alutka-Gotuje
Kurczak z warzywami w piwie 476

kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Kurczak w piwie z warzywami: Składniki: ćwiartki kurczaka (2 sztuki) 1 kg ziemniaków 2 marchewki 200 g małych pieczarek 500 ml bulionu warzywnego lub 2 kostki bulionowe 4 gałązki tymianku garść kolorowej papryki pokrojonej w słupki piwo karmelowe (250 ml) Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bakłażan z mięsem po bałkańsku 201

Dzisiejsza propozycja to bakłażany faszerowane mięsem mielonym zatopionym w aromatycznym pomidorowym sosie z przepysznym ryżem. Danie jest wyśmienite, sycące i niezwykle smaczne. Zapraszamy. Czas przygotowania: 20 minut + 20 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek

Kolizje Smaków
Pomidory faszerowane serem białym 127

Coś na szybko, zdrowo i kolorowo :) Składniki: 4 pomidory 10 dag sera białego 2 łyżki śmietany 2 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku papryka

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak w szafranie z pieczonymi warzywami na obiad w ciepłych barwach jesieni 153

tylko, żeby wszyscy hodowcy stosowali się do norm i nie faszerowali drobiu chemią byłoby idealnie. W każdym razie wracając do kwestii kulinarnych, ostatnio do przygotowania obiadu postanowiłam wykorzystać udka kurczaka oraz szafran przywieziony z wyprawy do Tajlandii przez Szwagrów. Powstało barwne, smaczne danie. Składniki: 2 udka kurczaka 1 żółta papryka  1 marchew 2 małe pomidory sól, pieprz kolorowy papryka

Kuchnia po mojemu
Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim 189

Składniki: 1 kaczka 3 gruszki 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oliwy z oliwek 5 goździków 5 ziarenek pieprzu 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki cynamonu

Luźna Kuchnia
PIECZARKI FASZEROWANE Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 114

Pyszne i szybkie w wykonaniu pieczarki faszerowane. Świetne jako przystawka i równie doskonałe jako kolacja. Czas jaki poświęcam na ich przygotowanie to około 25 minut,  czas w jakim znikają z talerza to mniej niż 5 minut. :) SKŁADNIKI: 10 dużych pieczarek 1 szalotka 1/3 strąka czerwonej papryki 1/2 sera Camembert 2 łyżki słonecznika (łuskanego) 2-3 łyżki startego żółtego sera

Kuchnia w opałach
zapiekany bakłażan faszerowany wołowiną 154

faszerowany bakłażan Z reguły w kuchni, obchodzimy bakłażana szerokim łukiem. Owszem, ze względu na jego dekoracyjny wygląd, lubimy ułożyć te dorodne warzywo  w naszym koszu, wśród innych warzyw, czy owoców. Lecz jeśli przychodzi pora na przyrządzenie z niego posiłku, to najczęściej rozkładamy ręce, kręcąc głową i powtarzamy, że gorzki i z twardą skórą i że w ogóle ..... Uważam(...)oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. całość  doprawiamy solą , pieprzem, oraz szczyptą bazylii, nakrywamy przykrywką i dusimy przez 7-10 minut.  Ciepły farsz układamy w wyjętych z piekarnika bakłażanach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez dwadzieścia minut.  Na pięć minut przed końcem pieczenia na każdym faszerowanym bakłażanie układamy plastry sera. Przed

Miód i pieprz
Cukinia w cieście 156

salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości cukinie 200 ml mleka 2 jajka 8 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli olej do smażenia Przepis 1 Cukinie dokładnie myjemy

Kuchnia Bazylii
Chrupiące udka nadziane nutą słodkości 148

Udka pozbawić kości, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na około 30 minut. 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Ryż wymieszać z kawałkami jabłka, dodać cynamon i szczyptę cukru. Całość dokładnie wymieszać. 3. Udka faszerować ryżem z jabłkami i cynamonem, spiąć wykałaczkami i przełożyć do żaroodpornego

Szalona Kuchnia Eweliny
JAJKA FASZEROWANE NA TRZY SPOSOBY 170

migdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku. Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek. "Agronomowie Bonduelle selekcjonują

JejKuchnia
Żytnie pierogi dyniowe a'la ruskie (wegańskie) 205

łyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki kardamonu - sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na 1 łyżce oleju. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania jednolitego farszu. Faszerowanie: Małą szklaneczką wycinamy kółka, w środku umieszczamy czubatą łyżeczkę farszu, składamy

Be Fit Be Strong
Fit cukinia faszerowana (77 kcal) 463

Dietetyczna cukinia faszerowana pieczarkami i marchewką. Danie lekkie, ale dość sycące, dlatego idealnie nadaje się na letni obiad. Pół cukinii to tylko 77 kcal. Składniki: 3 cukinie 2 jajka 3 łyżki gęstego jogurtu pęczek szczypiorku 250 g pieczarek duża marchew cząber, oregano, papryka ostra, cebula suszona sól, pieprz Przygotowanie Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Miąższ z cukinii kroimy

e-PrzepisyKulinarne