 Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 204
Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 204łyżka papryki słodkiej kilka kropli tabasco sól i pieprz do smaku sos 1 puszka pomidorów posiekanych 0,5 papryki czerwonej 100 g pieczarek 1 łyżka papryki słodkiej i słonej sól z pieprzem do smaku faszerowane ziemniaki 6 dużych ziemniaków 0,5 buraka 1/4 kapusty czerwonej ( ok 2 kg miała kapusta) pęczek kopru 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła(...)Pulpety smażymy na odrobinie oleju na złocisty kolor z każdej strony, odrzucamy do innego naczynia. sos na tłuszczyku, który pozostał na patelni podsmażamy pomidory, paprykę drobno posiekaną i pokrojone pieczarki, wszystko smażymy na wolnym ogniu ok 10 minut doprawiamy do smaku, następnie dodajemy pulpety i dusimy wszystko jeszcze ok 20 minut na wolnym
Niezły Młynek Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki 236
Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki 236hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki Składniki: Jajka – 20 sztuk Składniki – farsz pieczarkowy: Pieczarki – 7 sztuk Cebula – 20g Czosnek – 1 ząbek Masło klarowane – 1 łyżeczka Sól, pieprz Koperek Składniki – pasta z pieczonej
Kuchnia Bon Appetit Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki 518
Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki 518nakładamy łyżeczką na pumpernikiel, dekorujemy plasterkami ogórka i połówką czarnej oliwki. Proponuję też przygotować bagietkę faszerowaną, sposób wykonania znajdziecie w tym wpisie. Tym razem do faszerowania został wykorzystany twaróg, kukurydza z puszki, szynka gotowana, papryka marynowana i szczypiorek. Proporcje dobierzcie sobie do wielkości bagietki, farsz ma wyglądać jak mozaika. The post Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię Karp pieczony, faszerowany 615
Karp pieczony, faszerowany 615Karpia przygotować do pieczenia, pozbyć się łusek i skrzeli; dokładnie wypłukać. Natrzeć karpia z wierzchu i w środku: oliwą z oliwek, solą i pieprzem, czerwoną papryką. Wysmarować karpia dokładnie od środka wyciśniętymi ząbkami czosnku. Faszerować: płatkami owsianymi i zalać odrobiną mleka, by zmiękły. Z wierzchu oraz od spodu rybę ponacinać skrzyżnie. Od wierzchniej strony w otworki włożyć plasterki masła
KreatywnePiny FASZEROWANE ZIEMNIAKI PODANE Z ZIELONYM SOSEM MOJO VERDE 249
FASZEROWANE ZIEMNIAKI PODANE Z ZIELONYM SOSEM MOJO VERDE 249Mąż jutro kończy urlop więc postanowiłam przygotować na obiad faszerowane ziemniaki z zielonym sosem. Zielony sos to tradycyjny sos z Wysp kanaryjskich składający się z kolendry, zielonej papryki i czosnku. Z sosem pierwszy raz spotkałam się będąc na La Gomera. Sos jest intensywny w smaku. Do ziemniaków za to użyłam ser żółty Gouda bez laktozy Mlekovita . Ser wyprodukowany(...)Ziemniaki studzimy a następnie kroimy je wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Ziemniaki faszerujemy nadzieniem. Na wierzch dodajemy ser żółty Gouda bez laktozy Mlekovita . Pieczemy ok 20 minut aż ser żółty Gouda bez laktozy Mlekovita rozpuści się a ziemniaki zarumienią. Przygotowujemy sos: Paprykę zieloną po umyciu wrzucamy do blendera. Dorzucamy ząbki czosnku, gałązki kolendry oraz trochę soli. Blendujemy na gładką masę
Kuchnia w oparach Kurczak pieczony w całości razem z grzybkami faszerowanymi ziemniakami 168
Kurczak pieczony w całości razem z grzybkami faszerowanymi ziemniakami 168Uwielbiam taki obiad, idealny dla specjalnych gości rodzinki Nagrzać piekarnik do 200 C, kurczaka umyć, osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, kurkumą, papryką ostrą i słodką. Dokładnie rozetrzeć przyprawy. W środku również natrzeć. Grzyby faszerowane ziemniakami – ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić i ugnieść duczkiem. Dodać mleko, masło i posiekany
Kuchnia Pokoleń Mozzarella w kwiatach cukinii 220
Mozzarella w kwiatach cukinii 220włożyć je do miski z zimną wodą. Dziś proponuję faszerowanie cukinii mozzarellą, zwłaszcza że na rynku pojawiły się malutkie kuleczki, idealne do tego zabiegu 😊 Składniki (na 2 porcje): 6 kwiatów cukinii 6 kulek mozzarelli Galbani mini 5 liści szałwii (lub 7, jeśli szałwia jest kupiona w uprawy hydroponicznej) ostra papryka w proszku duże jajko 3-4 łyżki bułki tartej pół
Weekendy w domu i ogrodzie Cukinia faszerowana mięsem mielonym 171
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 171podchodzących do warzyw, którym może je przemycić w tak pyszny sposób. Aromatyczny farsz, doprawiony kuminem, bazylią i wędzoną papryką sprawi, że na pewno pokochacie moją wersję tego prostego dania. Samo przybranie z kolorowych pomidorów, mozzarelli i bazylii zaś sprawia, że zwykła faszerowana cukinia nabiera niepowtarzalnego uroku i z dumą prezentuje się na stole. * SKŁADNIKI na 4 porcje Farsz
Food Square Boczek faszerowany 277
Boczek faszerowany 277Kolejnym mięsnym przepisem, którym nasi goście i my delektowaliśmy się podczas wielkanocnego obiadu był pieczony Boczek faszerowany mięsem mielonym , który został podany na ciepło z sosem pieczeniowym . Gdy nie macie pomysłu, jak urozmaicić świąteczne menu, albo chcecie przygotować domową wędlinę, to my polecamy ten przepis, zaznaczam, że jest to potrawa dla miłośników mięsa, dla mięsnych smakoszy, szczególnie tych tłustych, gdyż(...)kawałku, ze skórą) 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 łyżka oleju sól, pieprz młotkowany majeranek papryka czerwona 2 łyżki kaszy manny Przygotowanie: Receptura pochodzi z mojego rodzinnego domu na faszerowany boczek, taki boczek mój tata zawsze piekł na każde Święta. Piękną łatę boczku od żeberek dostałam w jednym ze sklepów masarskich, w którym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię Świąteczne propozycje Elki 154
Świąteczne propozycje Elki 154Czarno-biały sernik Wielkanocny sernik z kajmakiem Sernik o smaku pomarańczy Słodkie jajka wielkanocne Świąteczne pasztety Pasztet z żurawiną Pieczeń z papryką Rolada z indyka z morelami Koszyczki z nadzieniem Jajka faszerowane
Kolorowa kuchnia Elki Parowane kieszonki z kurczaka marynowane w ziołach 236
Parowane kieszonki z kurczaka marynowane w ziołach 236cytryny, dodajemy oliwę i miód – wstrząsamy energicznie do chwili , aż składniki się połączą i utworzą sos do polania papryki. Na talerzach układamy porcje papryki, polewamy sosem, posypujemy pestkami dyni. Obok układamy porcje kurczaka faszerowanego ryżem brązowym z daktylami
Gotuj Sam! DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1566
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1566ziemniakami Dobrym pomysłem na obiad jest sushi, ale trochę inne niż te tradycyjne bo z ziemniakami :) Sushi z ziemniakami, żółtą rzodkwią, ogórkiem i papryką Na obiad można również przygotować pieczone ziemniaki hasselback, ziemniaki faszerowane czy ziemtaco. Ziemtaco Można również przygotować kluski śląskie czy kopytka, wystarczy połączyć rozgniecione ziemniaki z skrobią ziemniaczaną. Wady: Do wad na pewno muszę
wegujemy Elegancki obiad...zobaczcie sami! 225
Elegancki obiad...zobaczcie sami! 225mielone wieprzowo-wołowe- to u mnie -pieczarki -cebula -jajo Sałatkowy Rarytas od ETERNO , który w swoim składzie ma morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chili, kapary, ocet, przyprawy. Idealny do mięs gorących, mięs faszerowanych jak moje dzisiaj. Idealny do wędlin, do wyrobów swojskich i do tzw. „deski mięsiwa”. Z „deską serów” nie miałam jeszcze przyjemności. -przyprawy
Z Kuchni Do Kuchni Faszerowane muszle kaszą 219
Faszerowane muszle kaszą 219lekko solimy, gotujemy, aż do odparowania całej wody. Do mięsa dodajemy startą na tarce cukinię i pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy 1/3 szklanki bulionu, dodajemy ketchup, przyprawy i natkę pietruszki. Muszle faszerujemy farszem z kaszy, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach
Aga w kuchni Cukinia faszerowana mięsem z papryką 286
Cukinia faszerowana mięsem z papryką 286duszę, a także podpiekam, czy też jadam na surowo. Jednak ulubioną potrawą cukiniową była, jest i zawsze będzie dla mnie pieczona cukinia faszerowana . Tutaj jako farsz posłużył solidny kawałek mięsa mielonego oraz soczysta żółta papryka . Wszystko to okraszone aromatycznymi przyprawami i sosami . Zwłaszcza ostry sos pomidorowy madziarów od FOLWARK z dodatkiem papryki chilli, ze słodko-kwaśnym posmakiem, rewelacyjnie
Grunt to przepis!