faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:46/106)

Bataty faszerowane kurczakiem fajitas 249

Bataty faszerowane kurczakiem fajitas 2016-09-29 10:52:10 Porcje 3 Fajitas to sztandarowe danie kuchni tex-mex, popularne w restauracjach meksykańskich. W restauracji tex-mex zaczęły pojawiać się w USA w latach 70 - tych, a dzisiaj spotkać je można wszędzie. Prócz klasycznych fajitas z wołowiny, w menu znajdziemy fajitas z wieprzowiny oraz z kurczaka. Ja postawiłam dziś(...)Następnie dodajemy cebulę oraz drobno posiekany czosnek i papryczkę chili razem z pestkami. Mieszamy, doprawiamy do smaku kuminem, słodką papryką i przyprawą do fajity. Na końcu dodajemy fasolę i sok z limonki. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy każdą połówkę batata. Wierzch posypujemy startym cheddarem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i zapiekamy przez 15 minut

Wędrówki po kuchni
Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami z sosem majonezowym z pesto 218

Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami z sosem majonezowym z pesto   Składniki:   2 duże cukinie 200 g piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 100 g kurek 3 ząbki czosnku 2 pomidory ½ pęczka szczypioru 60 g żółtego sera sól, pieprz   Sos:   4 łyżki majonezu kieleckiego lekkiego(...)ręcznikiem papierowym.   Pierś, pomidory, czerwoną i żółtą paprykę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż kurczaka aż nabierze złotego koloru. Następnie wsyp paprykę, smaż 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj oczyszczone kurki, smaż aż odparuje cały nadmiar płynu. Następnie dodaj pomidory z nich także wytworzy się sos, trzeba go odparować

kuron.com.pl
Udka faszerowane 239

akcji. Szukałam, szukałam i… znalazłam u Doroty, przepis na udka faszerowane. To było danie, o które mi chodziło – drób, ale inaczej. Przepis podaję za autorką.    Składniki:  - 4 udka- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki- 4 łyżki startego żółtego sera (u mnie Gouda)- 2-3 ząbki czosnku- sól, pieprz, papryka słodka- olej (dałam arachidowy)    Umyte udka dokładnie(...)zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C przez. ok. 60 minut. (na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę naczynia, aby skórka się zrumieniła).Udka faszerowane są daniem bardzo smacznym i prostym.  Do farszu możemy dodać swoje ulubione

mojewypiekiinietylko
Roladki serowo-ziołowe z ciasta francuskiego 202

albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłożyć na blacie

Zasmakuj Kuchni
Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przepis krok po kroku. 142

Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami to totalna obiadowa klasyka, łatwa, szybka i przyjemna.   Pisałem ostatnio o tym, że brakuje na naszej stronie przepisów z piersią z kurczaka. Nadal w tym temacie jest dużo do zrobienia ale z Bogusią popełniliśmy wpis(...)którym krok po kroku pokazujemy jak przygotować kolorową pierś z papryką i szpinakiem . Post cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem , dlatego idziemy za ciosem i przedstawiamy kolejny wpis krok po kroku. Tym razem na tapetę bierzemy totalną klasykę, czyli Pierś faszerowaną mozzarellą i suszonymi pomidorami. Danie do którego nie potrzeba miliona

kuron.com.pl
Pieczarki faszerowane 166

walorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie.       Składniki:     - 8 sztuk dużych pieczarek                   - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku- 2 cebule- mała główka czosnku- 25 dag sera (dałam mozarellę)- 2 papryki czerwone- masło   - czerwona cebula- sól, pieprz- olej  Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam(...)przestygnięciu ułożyłam na każdym po krążku czerwonej papryki. Łyżką do lodów (wygodniej) wypełniłam przygotowanym farszem, posypałam pozostałym serem, ozdobiłam krążkami czerwonej cebuli. Pozostało mi farszu jeszcze na 2 pieczarki, więc nałożyłam go do muszli po przegrzebkach i przygotowałam, jak wyżej. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temp 180°C przez ok. 15 minut.Pieczarki faszerowane, to danie  tak bajecznie kolorowe

mojewypiekiinietylko
Sprośnie faszerowane cukinie 186

Niech nazwa Cię nie zgorszy. Wszystko przez ten kształt. Uwielbiam wszystkie cukinie, jednak te apetyczne okrągłe cudeńka prezentują się zdecydowanie bardziej efektownie niż ich podłużne kuzynki

Roślinna - blog wegański
Bakłażany faszerowane mięsem 236

bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany- 600g mięsa mielonego z drobiu  (zmieliłam 2 piersi z kurczaka)- 1 cebula- kilka szt. dymki- 4 ząbki czosnku- kawałek czerwonej papryki- 2 pomidory- kilka pomidorków koktajlowych- 150 g startej mozarelli- sól, pieprz- oregano- olej rzepakowyUmyte(...)kawałkami odsączonego bakłażana, pokrojoną papryką i smażymy 15-20 minut. Połówki bakłażanów skrapiamy olejem i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10-15 minut. Podsmażone mięso solimy, oprószamy pieprzem, posypujemy oregano, dodajemy obrane, pokrojone pomidory i dymkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Podpieczone połówki bakłażanów faszerujemy mięsem i posypujemy startą mozarellą

mojewypiekiinietylko
Faszerowane parówki 170

Prosto i szybko..do farszu można dodać dowolne składniki wedle gustu.. parówki  papryka cebula ogórki korniszony starty żółty ser  ketchup Develey sól ,pieprz

Moje domowe kucharzenie
FASZEROWANA CUKINIA 152

Witam po krótkiej przerwie :) Dzisiaj zapraszam na FASZEROWANĄ CUKINIĘ zrobioną specjalnie dla Mojego Mężusia :P SKŁADNIKI: 1 cukinia 250g mięsa mielonego wieprzowego 6 szt. pieczarek Pół papryki czerwonej 1 ząbek czosnku Ser feta Ser żółty Oliwa z oliwek Zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię myję obieram i kroję wzdłuż na pół

Zdrowo i kolorowo
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 218

mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Przepis na cukinie faszerowane Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 cukinie 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego szalotka 2 ząbki czosnku pomidor łyżka słodkiej papryki łyżka oregano ser żółty do posypania cukinii kilka pomidorków koktajlowych sól i pieprz opcjonalnie: śmietana do podania Przepis(...)kostkę, czosnek siekamy drobno. Podsmażamy na odrobinie oleju, kiedy się zeszklą, dodajemy na patelnię mięso. 3 Mięso smażymy do zrumienienia, następnie dodajemy do niego pokrojonego pomidora, oregano oraz słodką paprykę. Mieszamy i gotujemy około 10 minut, aby wszystkie składniki się połączyły. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym mięsem nadziewamy cukinie. 4 Wkładamy je do piekarnika nagrzanego 180 stopni

Kuchnia Bazylii
Testowanie Przysmaki.pl 137

AROMATÓW. Na dodatek dosłodzona jest CUKREM TRZCINOWYM, a olej stanowi PONIŻEJ 1%. Smakiem nie różni się od innych ze sklepowych półek, a nawet jest lepsza plus świadomość że nie faszerujemy się zlepkiem cukrów :) OLEJ LNIANY : Już się trochę nasłuchałam o zbawiennych właściwościach oleju lnianego, ale dla niczego nie świadomych trochę pokrótce o tym: Bogata zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w oleju(...)BANAN + TWAROŻEK + CYNAMON, idealne, zdrowe drugie śniadanie OWOC PIQUANTÉ nieznane mi wcześniej stworzenie :p To pikantno-słodka krzyżówka papryki i pomidora z RPA o delikatnym piekącym smaku. Jest pierwszym prawdziwie nowym owocem wprowadzonym na rynek od czasów Kiwi.  PYSZNIE smakowała faszerowana fetą czy też zwykłym chudym twarożkiem coś, NOWEGO, ORYGINALNEGO i CIEKAWEGO jeśli chodzi o smakowe doznania :) PODSUMOWUJĄC współpracę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Faszerowany filet z piersi indyka z warzywami i razowym kuskusem 251

soczyste! Czego chcieć więcej?  Dziś przedstawiamy nowy pomysł - indyk jest wcześniej zamarynowany, a następnego dnia faszerowany razowym kuskusem z warzywami. Pyszne i zdrowe danie! Polecamy :)  Składniki: ok. 800 g filetu z piersi indyka, olej rzepakowy, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/4 łyżeczki suszonych płatków chilli,  1/3 łyżeczki mielonej kolendry, 1/3 łyżeczki mielonego imbiru, 2 ząbki

Plate of Joy
Piątkowe menu : "Paszteciki bez mięsa" 171

dowolna. My tniemy je na kwadraty o boku ok. 6 cm. Jedno ciasto faszerujemy pieczarkami, a drugie farszem szpinakowym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 min. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C. Na dodatek podajemy meksykańską salsę. Salsa : 2 świeże pomidory 1 żółta lub biała papryka 1 czerwona cebula lub szalotka jalapeno konserwowe kukurydza z puszki pieprz, sól, tymianek

vegetanie
Faszerowana bagietka pastą jajeczną i chorizo 231

Śniadanie nie musi być nudne, tak podane na pewno każdego wprowadzi w dobry nastrój na resztę dnia :)Składniki:2 małe bagietki (albo długi chlebek)pęto chorizo

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania