faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:30/106)

Pieczarki faszerowane mięsem i papryką 219

tradycyjne koreczki, kanapeczki i szaszłyki? Czas na faszerowane pieczarki :) Pieczarki możemy faszerować na wiele sposób i dzisiaj taki prosty oto pomysł, który świetnie sprawdza się na przekąskę. Pieczarki faszerowane mięsem i papryką SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki 2 łyżki mięsa mielonego wieprzowego 2 plastry papryki czerwonej 2 plastry cebuli białej olej sól i pieprz 1 łyżka tartej mozzarelli szczypiorek do dekoracji

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 176

Przepis na FASZEROWANE CUKINIE I PAPRYKI BRĄZOWYM RYŻEM, FENKUŁEM I WOŁOWINĄ ( NA OSTRO )Składniki potrawy, którą wykonałam w woku:400 g mielonej wołowiny (dobrego gatunku)2 młode cukinie 2 białe papryki2 woreczki ugotowanego al dente brązowego ryżu1 mały fenkuł1/4 papryczka chili100 g sera mozzarella1 mała cebula1 ząbek czosnku1 wiązanka natki pietruszkisól, pieprzolej rzepakowy do smażeniaCukinie i papryki myjemy

Bon Appetit Małgorzaty
Dieta śródziemnomorska - zasady diety 251

jednorazowo spożywano ok 60 g (pamiętacie, co pisał Dr. Henry Blackburn – „trochę jagnięciny”). Grecy są mistrzami w tworzeniu dań łączących warzywa z niewielką ilością mięsa, pamiętam np. gemistę – papryki i pomidory faszerowane ryżem i odrobinką mielonego mięsa. Nieduże ilości mięsa podaje się również w przystawkach – przykładem mogą być dolmades, liście winogron faszerowane ryżem oraz mięsem. Oczywiście w kuchni greckiej znajdziemy

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia po meksykańsku 150

Cukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej

Blog z Apetytem
Faszerowany bakłażan z wędzona papryka 131

FASZEROWANY  BAKŁAŻAN                            Z WĘDZONĄ PAPRYKA                        SKŁADNIKI: 2 Bakłażany 1 Słodka papryka  czerwona Mozzarella Pieczarki 1 Natka pietruszki 1/2 natki kolendry 1 szczypior pół pora Wędzona papryka w proszku sól,pieprz(...)również kroimy drobno. Paprykę i pieczarki tarkujemy na dużych oczkach Wszystko wrzucamy do miski dodajmy jajko ,sól pieprz i wędzoną paprykę (papryki nie za wiele) Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy nasze bakłażany,i jak troszkę przestygną faszerujemy je. Smarujemy pędzelkiem  Oliwą z oliwek i pieczemy pod przykryciem następne 30 min na programie fun 150 C * Cebule delikatnie nacinamy jedna warstwę

Viola cooks with passion
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami 156

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia. Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami. Lubię takiego typu dania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 136

przykryciem 8-10 minut. Farsz mięsno-warzywny łączymy z kaszą i orzechami. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Papryki myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazdo nasienne i faszerujemy. Można wg gustu wierzch papryki posypać startym żółtym serem lubparmezanem. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 20-25 minut. Czas przygotowania: 45 ' Trudność: łatwe Ilość porcji: 6 Kaloryczność: 49 0 kcal / porcja

Pyry na Gaz
Faszerowany bakłażan 191

Pyszny faszerowany bakłażan. Wymaga trochę pracy, ale można wszystko przygotować wcześniej. Bakłażany należy upiec, przygotować farsz i  trzymać w lodówce. Przed pieczeniem wyjąć z lodówki, bakłażany napełnić farszem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika, bez posypywania serem i dopiero jak będą dobrze zagrzane zdjąć folię, posypać serem i piec jak podano w przepisie. Przepis ze strony BBC Food Recipesskładniki(...)bakłażany6 łyżek oliwy z oliwek1 cebula, posiekana4 ząbki czosnku, drobno posiekane1 duża czerwona papryka, nasiona usunięte, posiekana1 ½ łyżeczki świeżo zmielony kminek1 łyżeczka mielonego cynamonu½ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej1 łyżeczka Pimentón dulce (wędzona papryka słodka hiszpańska)duża szczypta pokruszonych suszonych chilli500 g  jagnięciny mielonej6 łyżek sosu pomidorowego (użyłam pomidorów z puszki)100g sera np chedara, grubo startegosól i świeżo

Stare Gary
Papryczki faszerowane 147

Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek żółtych  250 gr mięsa mielonego 100 gr ryżu 1 jajko sól pieprz papryka słodka wędzona / opc. ostra gotowy bulion ewentualnie kostka rosołowa Przygotowanie : Papryczki płuczemy w wodzie i wycinamy z nich szypułkę razem(...)papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką). Papryczki faszerowane mięsem mielonym podajemy na ciepło polane sosem pomidorowym. Przepis na sos pomidorowy << Kliknij

Mechanik w kuchni
Pieczarki faszerowane wołowiną 159

Dzisiaj polecam kolejny mój pomysł na to danie: Pieczarki faszerowane wołowiną. Pyszne, proste i szybkie danie mięsne. Do farszu wykorzystałam mieloną wołowinę, podsmażone ogonki pieczarek, por, paprykę, ser mozzarella. Przepis na pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella. Składniki na 8 sztuk dla 2 osób: 8 dużych pieczarek posiekane ogonki pieczarek 1 mały por 150 g mielonej wołowiny 2 łyżki(...)Wykręcamy ogonki i siekamy je w bardzo drobną kostkę. Por i paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy pokrojone ogonki pieczarek i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju rzepakowym. Doprawiamy odrobiną soli. Gdy farsz wystygnie, dodajemy mieloną wołowinę wraz z siekanym serem mozzarella. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Faszerujemy pieczarki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 472

świeży kurczak - 2 kg,500 g mięsa mielonego,10 pieczarek,1 cebula,2 łyżki oliwy,1 jajko,2-3 łyżki kaszy manny,sól,pieprz,majeranek,słodka papryka.  Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy

Aga w kuchni
Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie 142

naturalnego. W wersji wegetariańskiej można zaś zastąpić szynkę 3 grzybkami marynowanymi. Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem Składniki: 8 jajek 2 plasterki szynki pół ogórka konserwowego 1 łyżka żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz czerwona papryka słodka lub ostra do oprószenia jajek Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy (najlepiej(...)mieć gładką konsystencję). Próbujemy masę i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełniamy białkowe „miseczki”. Gotowe jaja przyprószamy z wierzchu czerwoną papryką. Przepis na Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Jajka faszerowane, czyli danie na wielkanocne śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Papryki faszerowane - z mięsem i z brokułami 226

W imieniu sieci   Intermarche , zostałam zaproszona przez firmę Blomedia do przetestowania przepisów znajdujących się w nowej gazetce sklepu. Moim zadaniem było przyrządzenie dania z

Stare Gary
Wegańska papryka faszerowana ryżem z dodatkami 194

Końcówka lata wiąże się z wykorzystaniem w mojej kuchni dużej ilości pomidorów (mam bzika na punkcie ich smaku, zapachu, kolorów i uprawy) i papryki. Dziś przedstawiam

Weekendy w domu i ogrodzie
Cukinia faszerowana ryżem z dodatkami i "Sekret willi Romantica" 164

świetnie nadaje się do faszerowania. Jeden z okazów miał wrośnięty z boku kwiat, co wzbudziło w nas nie lada emocje, co wykorzystałam przy serwowaniu tego dania dla moich małych gości. Składniki (na 4 porcje): okrągła cukinia (u mnie o średnicy ok. 15 cm) szklanka ugotowanego ryżu 3 łyżki mięsa mielonego (użyłam indyczego) pół czerwonej papryki ćwiartka żółtej papryki 6 liści

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania