faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:56/146)

Jajka faszerowane łososiem wędzonym 157

menu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek. Warto spróbować :) Składniki: 5 jajek 100g łososia wędzonego 4 łyżki serka śmietankowego typu Philadelphia 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku pieprz posiekany szczypiorek do posypania Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek

kuchnia doski
kuchnia przełomu XIX / XX wieku 157

kaczka duszona w czerwonym winie kaczka po nelsońsku kaczka w potrawie z pomarańczami kapłon na dziko paprykasz z kurcząt potrawa z kaczek z pomarańczowym sosem grzyby: pieczarki faszerowane pieczarki w muszelkach jajka: jajka poszetowe obsmażone – jajka zwane eklerkami Kartofle / ziemniaki: opiekanki z kartofli kluski, knedle, placuszki: knedle z suszonymi śliwkami małdrzyki napoje: kardynał z ananasem przetwory: konfitura z orzechów włoskich

królestwo garów
Pieczeń rzymska z jajkiem 1036

Pieczeń rzymska faszerowana gotowanym na twardo jajkiem jest bardzo prostym do zrobienia daniem. Zazwyczaj pieczeń rzymską z jajkiem podaje się na Wielkanoc. Takie mięso wygląda i smakuje świetnie.  Moja pieczeń z mięsa wieprzowego pachnie ziołami. Taki piękny klops to również świetny pomysł na pyszny obiad. Polecam podawać go z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Pieczeń bardzo dobrze smakuje również

AniaGotuje.pl
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8823

czasu chcemy i możemy poświęcić na przygotowanie przekąsek. Najważniejsze jest aby nasz poczęstunek zachwycał zarówno pięknym wyglądem jak i wspaniałym smakiem. Oto kilka moich propozycji: *** Jajeczka faszerowane (przepis: TUTAJ ) ,lub jajka z sosem tatarskim (przepis: TUTAJ ) *** Paszteciki z mięsem (przepis: TUTAJ ) lub z kapustą i grzybami (przepis: TUTAJ ) *** Mini burgery (przepis: TUTAJ ) *** Muffinki-pizzerinki (przepis: TUTAJ )   *** Pijane galaretki

Blog z Apetytem
Literackie pieczarki nadziewane 247

Jednym z podstawowych zapachów jesieni jest zapach grzybów. Uwielbiam dania z leśnymi grzybami, jednak mimo rodzinnej tradycji grzybobrania, sama boję się zbierać. Dlatego najczęściej zadowalam się

Wiszniówka
Propozycje na Wielkanoc 383

ROLADKI Z SZYNKA I JAJKIEM                                                               CIASTO BOUNTY(...)KURCZAK FASZEROWANY                                                            PASZTET Z KACZKI

W kuchennym oknie Ewy
Jajka faszerowane z boczniakami i orzechami 183

nich pasuje - jest nieco pikantny, lekko chrupiący i pyszny. U nas takie jajka mają duże powodzenie i wszystkim smakują. U nas będą jeszcze na pewno różne inne jajka, między innymi jaja faszerowane smażone , podawane na ciepło bo też są pyszne! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką na oleju rzepakowym 251

mięsa aby zrobić bardzo smaczny posiłek, zobaczcie sami na inne moje przepisy: Krokiety z kaszy gryczanej; Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie); Krokiety z kapustą i grzybami; Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne); Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym; Krokiety o smaku ruskich pierogów Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką smażyłam na oleju rzepakowym, gdyż olej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami 212

Propozycja na śniadanie lub na kolację, a może stanie się też inspiracją świąteczną. Nie znam osoby która nie lubi jajek, bo jajka są po prostu  pyszne. Dzisiaj proponuję faszerowane. Ale będzie jajeczna rozpusta! Już się cieszę! Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk w sosie własnym rozdrobniony 1 puszka 15 zielonych oliwek 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu Pieprz

Smaki Ewy
Kwiaty cukinii z fetą 170

dużo lepszą wersję można sobie zrobić w domu.   Składniki: po 3 kwiaty cukinii na osobę łyżka fety na każdy kwiat 3 listki mięty posiekane drobno świeżo zmielony pieprz jajko   Przygotowanie kwiatów cukinii: Fetę mieszamy widelcem z miętą i pieprzem.  Kwiaty cukinii myjemy delikatnie rozchylając płatki. Niektóre kwiaty mają w środku pręcik, który należy usunąć. Prawdopodobnie(...)pytajcie. Generalnie część kwiatów rośnie na osobnej łodyżce (tak jak te na zdjęciu). a część wyrasta prosto z młodej cukinii, ale każdy rodzaj można jeść. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w rozbełtanym jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, aż jajko się zetnie, ale nie za długo. Przekładamy na ręcznik papierowy i podajemy na gorąco. Zamiast jajka można użyć ciasta naleśnikowego

Ugotowane pozamiatane
Jajka z farszem pieczarkowym 1447

się za nie zabrać. Choroba kontra moja osoba w tym roku - 2:0. Kto mi zrobi herbatę? :P Święta bez jajek to nie święta. W końcu jajko to symbol Wielkanocy. Można je faszerować tak naprawdę czym się da i co akurat mamy pod ręką. Ja tym razem podałam je z farszem pieczarkowym. Składniki: 5 jajek 4 duże pieczarki 2 łyżki

My simple kitchen
Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem 348

Polecam Wam kolejny pomysł na wykorzystanie resztek z obiadu. Gdy zostaną nam ziemniaki i resztki sosu od spaghetti możemy przygotować kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem od spaghetti, a właściwie tym co zostało z sosu mięsa mielonego z cebulką, papryką i koncentratem pomidorowym. Ale do środka kotletów ziemniaczanych możemy dodać również jakąś siekaną wędlinę, podsmażone z cebulką pieczarki.  Jest to przepis(...)grzybowym. Również niedawno z ziemniaków przygotowałam krokiety ziemniaczane ( Panzerotti  neapolitańskie), ale można też przygotować warzywne kotlety np. z kalafiorem , bardzo dobre są też kotlety z gotowanych, siekanych jajek. The post Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Potrawy na stół wielkanocny – tradycyjne śniadanie i obiad 751

białą kiełbasą, jajkiem a nawet chrzanem . Domowy żurek na zakwasie nierzadko serwowany jest w chlebie. Kuchnia na Wielkanoc obfituje w wiele przepisów na jaja w różnej postaci – jajka w majonezie, zapiekane czy faszerowane w skorupkach to punkt obowiązkowy na wielu polskich stołach. Rodzinny świąteczny obiad Potrawy Wielkanocne w Polsce nie są aż tak silnie zróżnicowane regionalnie, jak to ma miejsce

Kulinarne Przeboje
Jogurtowy dip czosnkowo-chrzanowy 142

Jest to szybki w przygotowaniu i stosunkowo mało kaloryczny dip, który nadaje się zarówno do surowych i pieczonych warzyw, mięs, faszerowanych warzyw pieczonych czy do jajek. Robi się go ekspresowo i znakomicie się przechowuje. Smakował doskonale nawet po kilku dniach przechowywania w lodówce w zamkniętym opakowaniu. Składniki: 1 mały kubeczek jogurtu greckiego 1-2 łyżki śmietany 18% - można ją sobie

Ze smakiem bez glutenu
Sos musztardowo-śmietanowy 367

Uwielbiam domowe sosy musztardowe. Dziś polecam Wam przepis na sos musztardowo-śmietanowy. Najczęściej podaję go do jajek na twardo lub jaj faszerowanych, kotletów, sałatek itp. Spróbujcie. Przygotowanie takiego sosu zajmie Wam dosłownie chwilę. Do przygotowania mojego sosu użyłam musztardy dijon Develey z serii premium. Pyszna musztarda o delikatnej konsystencji o lekko słonym smaku. Jak wszystkie produkty z serii idealnie prezentu

Słodkie okruszki