Jajka z farszem pieczarkowym

Jajka z farszem pieczarkowym

Jajka z farszem pieczarkowym

Ogarnia mnie szał robienia porządków. I nic w tym dziwnego gdyby nie to, że po prostu nie mam siły się za nie zabrać. Choroba kontra moja osoba w tym roku - 2:0. Kto mi zrobi herbatę? :P Święta bez jajek to nie święta. W końcu jajko to symbol Wielkanocy. Można je faszerować tak naprawdę czym się da i co akurat mamy pod ręką. Ja tym razem podałam je z farszem pieczarkowym. Składniki: 5 jajek 4 duże pieczarki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka keczupu 2 łyżki startego na drobnych oczkach żółtego sera sól Jajka ugot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My simple kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.