faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:59/146)

Knedle z truskawkami - dwa rodzaje ciast 221

mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki stopionego masła Wszystkie składniki połącz ze sobą, ciasto zwiń w rulon, krój na kawałki, rób placuszki i faszeruj. Ciasto ziemniaczane: 1 kg mączystych ziemniaków 20 dag mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Podobnie jak z ciastem twarogowym wszystkie składniki połącz ze sobą, ciasto zwiń w rulon, krój na kawałki, rób placuszki

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana mięsem z kruszonką 186

Wczoraj mama przygotowała nam na obiad cukinie faszerowaną mięsem z kruszonką z bułki tartej, mozzarelli i jajka. Składniki: 2 cukinie 0,5 kg mięsa mielonego  sól pieprz 2 ząbki czosnku 3 łyżki ketchupu 2 jajka 200 g startej mozzarelli 8 łyżek bułki tartej 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso mielone smażymy na patelni, z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą

Lili w kuchni
Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą 126

Szukacie inspiracji na wegetariański obiad lub ciepłą kolację. Zapraszam na pieczone bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą z dodatkiem aromatycznych ziół. Takie połączenie musi smakować Słodkie ziemniaki są pyszne, sycące i bardzo proste do przygotowania. Polecam! Składniki: 5 małych batatów 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 puszki krojonych pomidorów około 100 g sera feta (lub typu feta) 2 garście jarmużu(...)wstawić do piekarnika na około 10 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru → Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem → Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
Kwiaty cukinii ze ślimakami 142

usuwamy pręcik ze środka. Ślimaki odsączamy z zalewy, ale jej nie wyrzucamy, bo ten rosołek jest pyszny. Mieszamy tuszki z miętą. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu ślimakami. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, ale nie za długo. Podajemy na gorąco. Artykuł Kwiaty cukinii ze ślimakami pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Pasta tuńczykowo-jajeczna 166

Wysokie temperatury sprawiają, że zamiast gorących dań głównych ma się ochotę na przekąski. Ich plusem jest szybkie przygotowanie i dodatek świeżych smaków. To nie oznacza jednak

Weekendy w domu i ogrodzie
Jajeczno-sojowa sałatka 164

Jajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej

Pichceniomania
Jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem ogórka konserwowego 186

Zbliżają się Święta Wielkanocne a na stołach wówczas królują jajka. Ja chyba lubię je pod każdą postacią, na miękko, na twardo, faszerowane, czy też z samym majonezem lub z dodatkiem kawioru. Dzisiaj proponuję jajka z tuńczykiem nie tylko na święta ale również na zwykły dzień. Składniki: Dowolna ilość jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk z puszki w sosie własnym Ogórki konserwowe

Smaki Ewy
Cukinia faszerowana ryżem i mięsem z indyka 125

Cukinia faszerowana ryżem i mięsem z indyka Składniki: cukinia filet z indyka cebula ryż sól kurkuma koperek oliwa z oliwek Mięso z indyka i cebulę pokroiłam

nietadieta
IV Festiwal "KOŚCIAN SMAKUJE" - 19.08.2012. 208

organizatorem eventów i pokazów kulinarnych, wymieniłyśmy z nim kontakty. Można go znaleźć tu: KUŹNIA DOBREGO SMAKU bądź tu: SMACZKI. Cóż takiego gotowali? Na pierwszy rzut poszły faszerowane pomidory. Interesujący był farsz – ricotta, jajko, przyprawy i bułka tarta wraz z bazylią. Zapiekamy i podajemy. Druga propozycją była bruschetta, pomidorowa z oliwkami i kaparami. Dwie propozycje szybkie i tanie, a jednocześnie takie

W kuchni Karmel-itki
Kwiaty cukinii nadziewane pasztetem 128

rozchylając płatki, usuwamy pręcik ze środka. Ważne jest, żeby dobrze je umyć od środka, ponieważ lubią się tam chować ziarnka piasku. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu farszem. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, aż jajko się zetnie, ale nie za długo. Podajemy na gorąco.     Artykuł Kwiaty cukinii nadziewane pasztetem pochodzi z serwisu

Ugotowane pozamiatane
Faszerowane pomidory 221

przepis mojego Męża ;) Faszerowane pomidorySkładniki:4 duże pomidory4 jajka4 plastry szynki parmeńskiej (może być słone salami)10 dag żółtego serabagietkamasłosól,pieprz,zioła prowansalskie / przyprawa do sałatekSposób przygotowania:Z pomidorów odkroić górną część i wydrążyć środek. Następnie wydrążone pomidory należy doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Tak przyprawione pomidory wyścielamy w środku szynka parmeńska i wbijamy jajko, które należy doprawić solą

Lawendowe Niebo
Faszerowane pieczarki 138

faszerowane pieczarki . Doskonale pasują jako danie główne i nie tylko ,fajnie się sprawdza na spotkaniach rodzinnych bądź z przyjaciółmi , doprawiać można na różne sposoby ,na ostro jak ktoś lubi bądź dodać znacznie więcej ziół ,więc zapraszam do spróbowania pieczarek w takiej postaci smakują super .  Składniki        250 dag mięsa mielonego       2 jajka(...)bułki tartej ,szczypior posiekany i przesmażony na oliwie i wszystko bardzo dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników ze sobą . Kiedy mięso będzie już dokładnie wymieszane faszeruje wcześniej przygotowane pieczarki ,rozbijam jako i panieruje w jajku i bułce i wykładam na rozgrzaną patelnie ,smażę na złoty kolor na małym ogniu po obu stronach tak aby mięso się w środku usmażyło

Mój Smak
Tradycyjne mięsne krokiety 162

cebulę mielimy razem maszynką. Następnie dodajemy sól, pieprz i jajka. Jeśli mięso jest zbyt suche możemy dodać do niego trochę rozpuszczonego masła. Naleśniki faszerujemy i składamy w koperty lub roladki. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, po czym pieczemy na rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie by panierowane krokiety piec na gorącym tłuszczy, gdyż położenie na zimny może sprawi, że panierka

Smakowy Raj
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 155

kiszony, cebula, boczek lub kiełbasę. Wszystkie składniki na farsz drobno siekam, aby nie przebijały delikatnych ścianek rolad z mięsa mielonego. Przepis na zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki mleka sól, pieprz, majeranek do smaku cebula 2 ogórki kiszone kawałek kiełbasy lub boczku natka pietruszki mąka pszenna olej rzepakowy(...)papryka ostra Jak przygotować zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Ogórki kiszone, cebulę i kiełbasę drobno siekamy. 1/2 szklanki bułki tartej zalewamy mlekiem, aby napęczniała. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy posiekaną natkę i ponownie wyrabiamy. Dzielimy masę mięsną na 4 części, każdą część przekładamy na folię spożywczą, masę dokładnie rozpłaszczamy, nakładamy farsz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos chrzanowy z powidłami na zimno + film 128

majonezu z posiekanymi jajkami to doskonały dodatek do dań wielkanocnych podawanych na zimno. Sos ma ciekawy słodko- ostry smak który świetnie komponuje się z faszerowanym kurczakiem i wędlinami.  składniki na 3 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 200 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka 2 łyżki powideł śliwkowych sok z połowy cytryny czarny

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania