faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:59/146)

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem. 422

Takie faszerowane jajeczka to szybka przekąska-przystawka imprezowa a jednocześnie doskonała propozycja na śniadanie wielkanocne. Ja osobiście nie przepadam za typową pastą z tuńczyka wymieszaną z tylko żółtkiem, więc swoją pastę postanowiłam nieco urozmaicić i dodałam do niej maleńkiego korniszona i łyżeczkę keczupu.... niby nic a zmienia smak. Wyszło naprawdę smacznie...Polecam spróbować :) Składniki - 6 jajek ugotowanych na twardo - puszka

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryka faszerowana mięsem z indyka i kaszą gryczaną w sosie pomidorowym 194

Papryka faszerowana mięsem z indyka i kaszą gryczaną to nie tylko świetny pomysł na pożywny obiad, ale dobry pomysł na imprezowy poczęstunek. Klasyczny farsz mięsa z ryżem podmieniłam zdrowszym, lekkostrawnym mięsem z indyka, a ryż kaszą gryczaną. Zimowe kolorowe danie nie tylko fantastycznie wygląda, jeszcze lepiej smakuje. Całość zapieczona w aromatycznym sosie pomidorowym. Zapraszam! Składniki: 500 g czerwonej papryki(...)sztuki) 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (2 woreczki) 250 g mięsa z udźca indyczego 1 małe jajko 1 mała cebula sól, pieprz, oregano Składniki na sos: puszka krojonych pomidorów- 400g 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła ghee, oleju 1 łyżeczka ciemnego octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz oregano, tymianek Wykonanie: mięso z indyka zmielić razem z cebulką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przepis krok po kroku. 173

Zapraszamy do zapoznania się z tym super szybkim przepisem: Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami.   Składniki:   2 piersi z kurczaka ok 500g 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 125 g mozzarelli 8 plastrów suszonych pomidorów kilka listków świeżej bazylii 2 jajka 100 g mąki 100 g bułki tartej 6 łyżek sezamu olej(...)cztery cienkie plastry mozzarelli, pomidora suszonego i kilka listków świeżej bazylii.   Pierś ciasno zawiń i obtocz w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem.   Podsmaż pierś faszerowaną z każdej strony na rumiano.   Przesmażoną pierś włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego

kuron.com.pl
GOŁĄBKI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 168

jakim są gołąbki faszerowane mięsem wieprzowym z dodatkiem sosu pomidorowego. Polska klasyka, która zawsze dobrze smakuje. Polecam użyć zielonego pieprzu zamiast czarnego, jest bardziej delikatny i nie tłumi reszty smaków. Składniki na gołąbki mięso wieprzowe 1200 g biały ryż 150 g cebula biała 2 szt. kapusta włoska 18 liści sól 2 szczypty pieprz zielony 2 szczypty jajko 1 szt. bulion(...)cebulę i smażymy na odrobinie oleju przez 2 minuty. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na al dente. Mielone mięso łączymy z chłodnym ryżem, cebulą i jajkiem. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Faszerujemy liście kapusty mięsem proporcjonalnie do wielkości liścia. Układamy na spód garnka parę liści kapusty. Układamy bardzo ciasno gołąbki i zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy przez

chefintheforest
Pieczarki faszerowane 195

przyprawą  Na patelni rozpuścić masło dać pokrojone  trzonki i kiełbasę przyprawić  - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko  do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować  kapelusze pieczarek  - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć  na głębokim oleju

W królestwie smaków Beaty
Wielkanocny food wine pairing 191

dania? Przystawki i prosecco/Śniadanie u Tiffaniego Co się je się w Polsce od samego rana wielkanocną porą? Jak to co? Zaczynamy festiwal jajek! Jajka tego dnia będą nadziewane, topione w majonezie i faszerowane. Co będzie do nich pasować? Jeśli nie wiemy co podać, to zawsze sprawdzą się bąbelki. Prosecco może być idealnym początkiem uczty. Dobrze radzi sobie też

Ugotowane pozamiatane
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2700

pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka czerwona w proszku pieprz, sól ser żółty olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane(...)trzonki pieczarek i podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, pieprz, sól, paprykę słodką i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka minut aż mięso będzie dobre. Na koniec dodać dwa rozbełtane jajka i szybko przemieszać całość na patelni. Zestawić z palnika. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach. Do wnętrza każdej pieczarki nałożyć wcześniej przygotowany farsz z mięsa mielonego. Zapiekać w temp

Kulinarne Przeboje
Pieczarki faszerowane serem feta 150

dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 4 duże pieczarki portobello 10 dkg sera feta 1 łyżeczka świeżego oregano 1 jajko szczypta białego pieprzu 1 mała cebulka zielona 1 łyżka bułki tartej Pieczarki faszerowane serem feta Przygotowanie. Kapelusze grzybów oczyścić bądź obrać ze skórki. Jeśli są dobrze oczyszczone, nie ma potrzeby usuwać skórki. Dobrze jest też przetrzeć grzyby chociażby(...)miseczce wymieszać pokrojony w kostkę ser feta, drobno pokojoną cebulkę, świeże oregano, jajko, bułkę tartą oraz szczyptę pieprzu białego. Kapelusz każdej pieczarki wypełnić farszem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 25 minut. Podawać na przystawkę bądź jako dodatkowy składnik obiadu. Smacznego! Pieczarki faszerowane serem feta Wskazówki. Portobello można podać na zielonej sałacie albo zaserwować z sosem. Dobrze

mecooks
Klops faszerowany cukinią i mozzarellą 237

Przepis na pysznego klopsa faszerowanego faszerowaną cukinią ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 100 g mozzarelli 1 średnia cukinia 1/2 papryczki chilli 3 listki bazylii sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Cukinię myjemy, osuszamy, odcinamy końcówki i wydrążamy łyżeczką. Mozzarellę ucieramy(...)oczkach, papryczkę tniemy na cienkie paseczki, pestki wyrzucamy. Listki bazylii drobno siekamy. Mozzarellę mieszamy z papryczką i bazylią, doprawiamy solą i pieprzem; faszerujemy cukinię, mocno dociskając. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy połowę mięsa. Na nie kładziemy cukinię, wykładamy resztę mięsa

My Culinary Art
Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem 1187

Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem to wyśmienite, bezmięsne danie na obiad. Podajemy je z ulubioną surówką, sosem tzatziki czy czosnkowym albo z barszczem czerwonym. Składniki: 4 duże ziemniaki 300 g pieczarek cebula 150 g sera żółtego garść natki pietruszki jajko sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach na półmiękko. Studzimy, obieramy ze skóry i przekrawamy wzdłuż na pół(...)miąższ drobno kroimy i mieszamy z pieczarkami, startym serem żółtym, surowym jajkiem, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy ziemniaczane miseczki, które układamy na blaszce do pieczenia. Zapiekamy je ok. 20 minut w 200 stopniach. [caption id="attachment_7095" align="aligncenter" width="1024"] Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem[/caption] Artykuł Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Pochrzanione jajka 168

sposób- jak widzę nadmiar  ugotowanych  leżących w skorupkach ( bo obieram sukcesywnie w miarę potrzeby) to szybciutko robię z nich wszelkiego rodzaju faszerowane. Te są jednymi z prostszych. Czas: 10 minut Składniki: Jajka przekroić ze skorupkami na połówki. Ostrożnie wyjąć łyżeczką białka i żółtka - skorupki odłożyć. Białka i żółtka rozetrzeć widelcem na bardzo drobno . Dodać usiekaną natkę, majonez

Buniabaje w kuchni
Faszerowane pieczarki w cieście piwnym 208

sztuk Farsz – trzonki pieczarek – 150 g bryndzy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – pieprz do smaku – 4 łyżki mąki pszennej Ciasto piwne – 2 jajka – 200 ml piwa – 1 szklanka mąki pszennej – 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej – sól do smaku – olej do smażenia   Wykonanie: – Pieczarki umyć, wykręcić trzonki(...)dokładnie wymieszać. Przyprawić pieprzem. – Nakładać po łyżeczce farsz do kapeluszy i dokładnie uklepać, tak aby powstała kopułka. – Faszerowane kapelusze obtoczyć w mące pszennej z każdej strony. – Jajka wymieszać trzepaczką z piwem, dodać obie mąki i dokładnie roztrzepać. Przyprawić solą. Ciasto ma być dość gęste. – Rozgrzać ok. 3/4 litra oleju

To co kocham
SMAŻONE KWIATY CUKINII FASZEROWANE RICOTTĄ + FILMIK 179

Kwiaty cukinii to letni przysmak, można go przygotować w momencie kiedy cukinia kwitnie, wtedy owe kwiatki są ogólnie dostępne. Faszerowane kwiaty nie tylko wyglądają fantastycznie na talerzu ale również smakują wyśmienicie. W smaku delikatne, przypominające nadmuchanego ptysia a w środku farsz z ricotty i mięty.  SKŁADNIKI :  7-8 kwiatów cukinii 200 g serka ricotty  1 łyżka posiekanej(...)prążki kwiatowe. Ser ricottę mieszamy z serem żółtym, posiekaną miętą i przyprawami. Kwiaty cukinii delikatnie napełniamy farszem, można do tego użyć rękawa cukierniczego lub faszerować małą łyżeczką. Płatki, u góry delikatnie zwijamy. W misce mieszamy jajko, mleko, mąkę, sok z cytryny i proszek na gładkie, lejące ciasto. Każdy nadziany kwiatek obsypujemy mąką i obtaczamy w cieście, następnie smażymy na rozgrzanym

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 503

Składniki: 1 świeży kurczak - 2 kg,500 g mięsa mielonego,10 pieczarek,1 cebula,2 łyżki oliwy,1 jajko,2-3 łyżki kaszy manny,sól,pieprz,majeranek,słodka papryka.  Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami(...)kurczaka. Ja robię tak jak na tym filmiku klik. Marynujemy kurczaka przyprawami wymieszanymi z oliwą. Na patelni podsmażamy cebulkę z pieczarkami. Ostudzone pieczarki dodajemy do mięsa. Dodajemy również jajko, kaszę mannę, sól i pieprz. Mieszamy. Zimnym farsz nakładamy na kurczaka. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Pieczemy 120 minut

Aga w kuchni
Mozzarella w kwiatach cukinii 215

miski z zimną wodą. Dziś proponuję faszerowanie cukinii mozzarellą, zwłaszcza że na rynku pojawiły się malutkie kuleczki, idealne do tego zabiegu 😊 Składniki (na 2 porcje): 6 kwiatów cukinii 6 kulek mozzarelli Galbani mini 5 liści szałwii (lub 7, jeśli szałwia jest kupiona w uprawy hydroponicznej) ostra papryka w proszku duże jajko 3-4 łyżki bułki tartej pół łyżeczki soli olej

Weekendy w domu i ogrodzie