faszerowane jajka - 2176 przepisów (strona:54/146)

Zupa krem z brokuła 191

Lubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Noże - który, do czego ? 202

skórki. Przydatny także do krojenia śliskich lub twardych warzyw i owoców (np. pomidory, ananasy) oraz kruchych ciast. U nas dobrze się sprawdza, kiedy muszę przeciąć ugotowane na twardo jajka do faszerowania, w taki sposób aby nie uszkodzić skorupki.  nóż do pieczywa noże do warzyw i owoców -  najczęściej mają długość od 7 do 10 cm. To małe poręczne nożyki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jajka faszerowane pastą jajeczną 97

pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy rosyjskiej (lub chrzanu) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka (białka zostawić do faszerowania) i przełożyć je do miseczki. Podusić widelcem. Można dodatkowo dodać jeszcze pokrojoną w kostkę połówkę jajka. 2. Paprykę i szczypiorek umyć, pokroić(...)dodać do pozostałych składników.  Majonez wymieszać z musztardą lub chrzanem, dołożyć do miseczki. Całość razem delikatnie wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 3. Gotową pastą faszerować pozostawione połówki jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Jajka faszerowane pastą jajeczną 97

pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy rosyjskiej (lub chrzanu) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka (białka zostawić do faszerowania) i przełożyć je do miseczki. Podusić widelcem. Można dodatkowo dodać jeszcze pokrojoną w kostkę połówkę jajka. 2. Paprykę i szczypiorek umyć, pokroić(...)dodać do pozostałych składników.  Majonez wymieszać z musztardą lub chrzanem, dołożyć do miseczki. Całość razem delikatnie wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 3. Gotową pastą faszerować pozostawione połówki jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Wytrawne babeczki faszerowane 182

pęczka świeżego koperku sól do smaku szczypta czarnej soli (kala namak) do smaku - opcjonalnie kolorowy pieprz do smaku szczypta papryki wędzonej Wytrawne babeczki faszerowane tuńczykiem: opakowanie małych babeczek słonych 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 1/2 pęczka koperku sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu Wytrawne babeczki faszerowane - jak zrobić? Twaróg rozdrobnić(...)widelcem w miseczce, dodać mleko oraz sól, pieprz oraz wędzoną paprykę do smaku. Koperek drobno posiekać, dodać do twarożku, dokładnie wymieszać. Każdą babeczkę faszerować łyżeczką twarożku. Ozdobić np. kawałkiem koperku, rzodkiewką lub połową plasterka ogórka. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdrobnić. Tuńczyka osączyć z nadmiaru sosu, dodać do jajek. Dodać przyprawy, poszatkowany drobno koperek i majonez, Wymieszać

Moje Qulinaria
Jaja faszerowane Pastą z Awokado 206

Jaja faszerowane pastą z awokado z dodatkiem szczypiorku, czosnku to idealna propozycja na wielkanocny stół lub jako np. przekąska na przyjęcia. Awokado świetnie komponuje się z jajkami tworząc smaczną i pięknie prezentującą się(...)przystawkę.Jaja faszerowane Pastą z Awokado - Składniki: (na ok. 10 połówek jaj)5 jajekawokado (dojrzałe)2 łyżki świeżego szczypiorku2 nieduże ząbki czosnkusok z połowy cytrynyłyżka majonezupieprzsólJaja faszerowane Pastą z Awokado - Sposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo i każde z nich przekrawamy na pół - wyjmujemy żółtka. Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem skrapiając sokiem z cytryny, dodajemy trzy żółtka i również rozgniatamy

Słodka Strona
BUŁKI Z JAJKIEM I SOSEM POMIDOROWYM 108

Idzie Wielkanoc. czas kiedy na stole rządzą jajka. Na Wielkanocnym stole są jajka z majonezem, faszerowane czy dodawane do żurku. Tym razem zapraszam na jajka w innej postaci. Jajka w bułeczkach z makiem. Bułki dzięki dodatkowi sosu pomidorowego są delikatne, aromatyczne i mocno pomidorowe. CHLEBKI Z JAJEM 200 G letniej 370 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 15 g drożdży

Kuchnia w oparach
Jajka w skorupce ( po szkocku ) 170

Jajka to nierozłączny element podczas Świąt Wielkanocnych. Pojawiają się w różnej postaci, od tych faszerowanych po pieczenie. Jajka po szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte farszem z mięsa mielonego. Są w musztardowej, złocistej i aromatycznej skorupce. Idealne na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym sosem.  PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 6 szt. ( rozm. S ) 🌿 mięso

Kuchnia Paulettes
Marmurkowe jajka z awokado 91

Udekorowane wzorkiem marmurowym jajko na twardo faszerowane masą z awokado, posypane chrupiącym sezamem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 7 jajek 1 duże dojrzałe awokado 2 łyżki majonezu sok z 1 cytryny 1 łyżka sezamu sól morska świeżo mielony pieprz niebieski barwnik spożywczy Wykonanie: 1. Jajka ugotować, lekko ostudzić, obtłuc skorupki

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka z nutą szczypiorku faszerowane brokułem 156

Jajka na twardo faszerowane masą z brokułu, posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 6 jajek 260g brokułu 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z jajkami i porem 124

jajek i pora jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, to pyszna pasta do pieczywa. Ta pasta nie tylko nadaje się do posmarowania pieczywa, może na Wielkanoc podać faszerowaną szynkę z jajkami i porem, wystarczy krem chrzanowy zastąpić jajecznym farszem z porem. Nie zaszkodzi jednak na Wielkanoc przygotować takie rożki szynki z masą jajeczno-chrzanową. albo zrobić farsz do jajek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JAJKA FASZEROWANE PASTA WARZYWNĄ 147

Jajeczka faszerowane to fajna , szybka do przygotowania przekąska, która sprawdzi się także na świątecznym stole. U mnie dzisiaj w wersji bez dodatku mięsa, ale tak tez może być pysznie.  Składniki: 6 jajek 1 pomidor 1 zielony ogórek koperek 4 łyżki pasty warzywnej  ROLNIK  o smaku grillowanego kurczaka Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Na każdym jajku robimy nacięcie

Z Majeczką w kuchni
Jajka z nutą chrzanu faszerowane łososiem 111

Jajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 7 jajek 100g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu 1 łyżka tartego chrzanu 4 łyżki posiekanego szczypiorku kilka kropel soku z cytryny sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka Leśny Mech – podaj coś niebanalnego na wielkanocny stół! 862

Bardzo zdrowa propozycja na ciekawą przystawkę. Jajka uwielbiają być faszerowane – tym razem postawiłam na kolor zielony i groszek. Odrobina chrzanu i prostych przypraw zamienia masę z groszku w konkretne nadzienie, a dodatek spiruliny sprawia, że kolor jest po prostu zachwycający. Jeśli się trochę wczujecie i nożem po skosie ponacinacie jajka, a całość podacie na „mchu” z poszarpanych

Eat me! Fit me!
JAJKA FASZEROWANE WĘDZONYM ŁOSOSIEM 129

przełożyć do miseczki, dodać pokrojonego w drobną kostkę łososia i szczypiorek oraz majonez. Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć doprawiając do smaku pieprzem i solą. Tak powstałą masą faszerujemy nasze połówki jajek i  posypujemy odrobiną kiełków w moim przypadku są to kiełki rzodkiewki

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania