Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny dodatek do pieczywa. Doskonale nadaje się jako dodatek do kanapek. Przepis jest bardzo prosty, a przede wszystkim szybki w wykonaniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Już za miesiąc Wielkanoc - na blog powraca zatem zakładka ze świątecznymi inspiracjami <3 Znajdziecie ją tu : KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne Rewelacjedowolnej kaszy Pieczarki myjemy, odcinamy nóżki, które możemy usmażyć wraz z pozostałymi na oliwie - z porem, cebulką i ziołami. Mieszamy mięso z warzywami, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko i faszerujemy pieczarki. Na wierzchu robimy dziurkę, w którą wkładamy pół łyżki masła. Na wierzchu możemy posypać tarką bułką lub parmezanem. Pieczemy około 45 minut w 200 stopniach
Cytryna&Co.papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Soczewica w pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Placuszki bananowe bez mąki i jajek Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Focaccia z czarnymi oliwkami i oregano Focaccia z cukinią, pomidorem i pieczarkami Kuskus z cukinią i suszonymi pomidorami
Moja smaczna kuchniaDzisiaj mam dla Was zupę krem z zielonych szparagów. Podałam ją z ptysiowym groszkiem. Jest bardzo smaczna i wiosenna. Polecam również tartę ze szparagami , szparagi z jajkiem , pieczarki faszerowane szparagami i inne. Jeżeli Państwo przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Za co bardzo dziękuję. 2 pęczki zielonych szparagów 2 średnie
O kuchni z uczuciemWiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skórki. Przydatny także do krojenia śliskich lub twardych warzyw i owoców (np. pomidory, ananasy) oraz kruchych ciast. U nas dobrze się sprawdza, kiedy muszę przeciąć ugotowane na twardo jajka do faszerowania, w taki sposób aby nie uszkodzić skorupki. nóż do pieczywa noże do warzyw i owoców - najczęściej mają długość od 7 do 10 cm. To małe poręczne nożyki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy rosyjskiej (lub chrzanu) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka (białka zostawić do faszerowania) i przełożyć je do miseczki. Podusić widelcem. Można dodatkowo dodać jeszcze pokrojoną w kostkę połówkę jajka. 2. Paprykę i szczypiorek umyć, pokroić(...)dodać do pozostałych składników. Majonez wymieszać z musztardą lub chrzanem, dołożyć do miseczki. Całość razem delikatnie wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 3. Gotową pastą faszerować pozostawione połówki jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcipęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy rosyjskiej (lub chrzanu) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka (białka zostawić do faszerowania) i przełożyć je do miseczki. Podusić widelcem. Można dodatkowo dodać jeszcze pokrojoną w kostkę połówkę jajka. 2. Paprykę i szczypiorek umyć, pokroić(...)dodać do pozostałych składników. Majonez wymieszać z musztardą lub chrzanem, dołożyć do miseczki. Całość razem delikatnie wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 3. Gotową pastą faszerować pozostawione połówki jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcipęczka świeżego koperku sól do smaku szczypta czarnej soli (kala namak) do smaku - opcjonalnie kolorowy pieprz do smaku szczypta papryki wędzonej Wytrawne babeczki faszerowane tuńczykiem: opakowanie małych babeczek słonych 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 1/2 pęczka koperku sól, pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu Wytrawne babeczki faszerowane - jak zrobić? Twaróg rozdrobnić(...)widelcem w miseczce, dodać mleko oraz sól, pieprz oraz wędzoną paprykę do smaku. Koperek drobno posiekać, dodać do twarożku, dokładnie wymieszać. Każdą babeczkę faszerować łyżeczką twarożku. Ozdobić np. kawałkiem koperku, rzodkiewką lub połową plasterka ogórka. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdrobnić. Tuńczyka osączyć z nadmiaru sosu, dodać do jajek. Dodać przyprawy, poszatkowany drobno koperek i majonez, Wymieszać
Moje QulinariaJaja faszerowane pastą z awokado z dodatkiem szczypiorku, czosnku to idealna propozycja na wielkanocny stół lub jako np. przekąska na przyjęcia. Awokado świetnie komponuje się z jajkami tworząc smaczną i pięknie prezentującą się(...)przystawkę.Jaja faszerowane Pastą z Awokado - Składniki: (na ok. 10 połówek jaj)5 jajekawokado (dojrzałe)2 łyżki świeżego szczypiorku2 nieduże ząbki czosnkusok z połowy cytrynyłyżka majonezupieprzsólJaja faszerowane Pastą z Awokado - Sposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo i każde z nich przekrawamy na pół - wyjmujemy żółtka. Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem skrapiając sokiem z cytryny, dodajemy trzy żółtka i również rozgniatamy
Słodka StronaIdzie Wielkanoc. czas kiedy na stole rządzą jajka. Na Wielkanocnym stole są jajka z majonezem, faszerowane czy dodawane do żurku. Tym razem zapraszam na jajka w innej postaci. Jajka w bułeczkach z makiem. Bułki dzięki dodatkowi sosu pomidorowego są delikatne, aromatyczne i mocno pomidorowe. CHLEBKI Z JAJEM 200 G letniej 370 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 15 g drożdży
Kuchnia w oparachJajka to nierozłączny element podczas Świąt Wielkanocnych. Pojawiają się w różnej postaci, od tych faszerowanych po pieczenie. Jajka po szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte farszem z mięsa mielonego. Są w musztardowej, złocistej i aromatycznej skorupce. Idealne na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym sosem. PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 6 szt. ( rozm. S ) 🌿 mięso
Kuchnia Paulettes