Awokado zapiekane z jajkiem

Awokado zapiekane z jajkiem

Awokado zapiekane z jajkiem

Przepis na : śniadanie

Pyszne śniadanie dla miłośników awokado i jajek :)     SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 2 małe jajka plasterek szynki sól kolorowy pieprz szczypiorek   PRZYGOTOWANIE Awokado myjemy, przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy pestkę. Łyżką usuwamy trochę miąższu, żeby zrobić miejsce dla jajek :) . Wbijamy jajka. Szynkę siekamy i posypujemy jajko. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 minut (tak by białko się ścięło, a żółtko pozostało trochę płynne). Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.