faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:66/117)

Kurczak faszerowany fetą 141

paprykę.Delikatnie potrząsamy oby składniki wymieszały się. 4 . Filety przekroić na połówki ale nie do końca .  5 .  Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania .                                       Podać można  np. z faszerowanym ogórkiem

Eli Gotowanie
Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamonem 176

węglowodanową propozycją dla osób dbających o dietę.   Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamonem SKŁADNIKI: (na 4 porcje) 2 średnie cukinie średnia cebula 2 ząbki czosnku 4 pomidory 6 kawałków suszonych pomidorów ostra papryczka chilli 500g mięsa mielonego z indyka sól, czarny pieprz, słodka papryka, świeża bazylia, cynamon oliwa pomidorowa do smażenia ser żółty do posypania WYKONANIE: Cukinie myjemy

Pyry na Gaz
Ziemniaki nacinane (Hasselback) nadziewane serem i boczkiem 180

sosem śmietanowym (śmietanę przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką) i posypać pokruszoną mozzarellą. Ziemniaki ponownie wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 15-20 minut w  225 °C , tj. do zarumienienia wierzchu ziemniaków i rozpuszczenia się sera. Gotowe danie od razu podawać.  Nacinanie ziemniaków Faszerowanie upieczonych ziemniaków i wygląd dania przed drugim pieczeniem

Ugotować
Schab ze śliwką. 188

nożem wyrównujemy/odcinamy zbędne kawałki i zabieramy się do faszerowania śliwkami suszonymi. Długim nożem wycinamy wzdłuż/ pośrodku dziurkę przez całe mięso. Wkładamy śliwki i przyprawiamy mięso na zewnątrz: na dwa kg schabu dałem 1 łyzkę soli,  1 łyżkę cukru, 1 płaską łyzkę pieprzu, 1 czubatą łyżkę papryki. Dodajemy kilka łyżek smalcu i pieczemy w 200 st.C

chleba naszego
Najlepszy schab z grilla 155

schabu , oraz inne sprawdzone przepisy z grilla , w tym Grillowane faszerowane piersi kurczaka z serem kozim. Jak przygotować najlepszy grillowany schab? Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego marynata: 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżka musztardy 1/2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczka suszonego tymianku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
,,Faszerowane pomidory z kuskusem’’ 115

Faszerowane pomidory to doskonały sposób na oryginalną przystawkę lub kolację. Możecie zaserwować je zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Składniki: 6 średniej wielkości okrągłych pomidorów 15 dag mielonego mięsa drobiowego 15 dag pieczarek 1 cebula Pół papryki Połowę średniej wielkości pora Szklanka gorącego bulionu łyżka oleju 4 łyżki kaszy kuskus łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pomidory dokładnie

Podróż w kulinaria
Cannelloni z sosem bolońskim 221

makaron cannelloni faszerowany mięskiem mielonym w sosie bolońskim, a to wszystko zapiekane w sosie beszamelowym z odrobiną mozzarelli z wierzchu! Smak pycha! Musicie koniecznie wypróbować! Zapraszam po przepis!  Składniki: 12 rurek cannelloni sos boloński z tego przepisu: 500 g mięsa mielonego 3 pomidory butelka passaty pomidorowej 2 - 3 małe cebule (użyłam szalotki) 3 ząbki czosnku papryka ostra, papryka słodka(...)oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli. Na patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następne kroimy w kostkę. Do garnka, w którym będzie sos wlewamy passatę (przecier) pomidorową, dodajemy pokrojone i obrane ze skórki pomidory

Gotuj z Mąką
Faszerowane bataty 116

wytrawnym nadzieniem z sosem sezamowym. Polecam na pyszny, zdrowy obiad. FASZEROWANE BATATY Czas przygotowania 40-50 minut Z podanych składników przygotowałam jedną porcję Batat Garść ugotowanej ciecierzycy (może być gotowa ze słoika) Kilka pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki twarogu  Pół łyżeczki pasty tahini Natka pietruszki Kumin, słodka wędzona papryka, sól, pieprz Batata przekrawamy na pół i każdą połówkę nacinamy

HealthyCreations
Faszerowane łódeczki z cukinii 198

kuchni. Leczo uwielbiamy, makarony z cukinią także. Nie dawno wypróbowałam faszerowane łódeczki z cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie cukinie 25 dag mięsa mielonego- u mnie wieprzowe 1 duży pomidor 1 średnia papryka 1/2 cebuli 20 dag sera żółtego sól pieprz olej przyprawy

Justa próbuje gotować
Pasta z wędzonego twarogu i groszku 240

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i kiełbasą 144

wszystkiego. Teraz sezon więc trzeba korzystać :-)). Tym razem zrobiłam faszerowaną kaszą jaglaną , do tego kiełbaska (dla moich panów), przyprawy, cebula, czosnek i natka pietruszki. Lubię tak :-))). Miłego dzionka :-)) Składniki: 2 cukinie 1 szklanka kaszy jaglanej 3 kiełbaski śląskie natka pietruszki 1 cebula szalotka 2 ząbki czosnku wędzona papryka sól pieprz oliwa do posmarowania cukinii Cukinię myję, wydrążam środek (ja zawsze

kruche babeczki
İMAM BAYILDI, czyli bakłażan z mięsem 181

czasie rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Zrumienić je i dodać mielone mięso i czosnek. Udusić mięso. Posolić i popieprzyć. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać 2min. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Składniki sosu wymieszać. Upieczone bakłażany ułożyć w żaroodpornym naczyniu i faszerować mięsem. Udekorować pokrojonym na plaster pomidorem. Wlać sos i piec

Tureckie Przepisy
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 483

maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych warzyw dodajemy śliwkę suszoną pokrojoną w cząstki. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kolendrą i kminem rzymskim, dodajemy posiekaną natkę i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy, wkładamy do rękawa cukierniczego. Faszerujemy skórę z nóżek (w tej czynności może nam ktoś

My Culinary Art
Cukinia nadziewana ryżem i mięsem mielonym 250

razu w głowie zaświtał mi pomysł na zapiekaną faszerowaną cukinię. Nadziałam ją farszem mięsno- paprykowo- ryżowym. Oczywiście możecie ryż zastąpić np. kaszą jeśli wolicie;) Danie jest naprawdę bardzo smaczne i sycące:) Składniki: duża cukinia,  200g mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego),  50g ryżu pełnoziarnistego,  cebula,  1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki,  puszka krojonych pomidorów

Z miłości do słodkości
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 189

faszerowane ziemniaki. Ja do ich nadziania wykorzystałam wędzonego dorsza i sery.   Składniki: kilka większych ziemniaków średnia czerwona cebula 6 ząbków czosnku dorsz wędzony parę plasterków wędzonego boczku Składniki na pastę serową: kawałek sera gruyere kawałek sera cheddar opakowanie sera białego np. typu president, mascarpone 3-5 łyżek śmietany  łyżeczka musztardy dijon 1-2 łyżeczki słodkiej papryki świeżo zmielony(...)końca ugotowane na miękko, ponieważ  będziemy je jeszcze piec w piekarniku.   Odłożyłam ziemniaki do wystygnięcia. Pora na pastę serową. Rozdrobniłam w robocie kuchennym sery. Wsypałam słodką czerwoną paprykę.     Dodałam biały ser, śmietanę i musztardę. Wszystko zmiksowałam i na koniec wsypałam szczypiorek.      Pasta serowa gotowa. Dodam ją do dwóch past po połowie. Do pierwszej

potrawyregionalne