salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości cukinie 200 ml mleka 2 jajka 8 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli olej do smażenia Przepis 1 Cukinie dokładnie myjemy
Kuchnia BazyliiUdka pozbawić kości, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na około 30 minut. 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w grubszą kostkę. Ryż wymieszać z kawałkami jabłka, dodać cynamon i szczyptę cukru. Całość dokładnie wymieszać. 3. Udka faszerować ryżem z jabłkami i cynamonem, spiąć wykałaczkami i przełożyć do żaroodpornego
Szalona Kuchnia Ewelinymigdałami (kilka zostawić do dekoracji). Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku. Farsz z fasolą czerwoną: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek. "Agronomowie Bonduelle selekcjonują
JejKuchniałyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki kardamonu - sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na 1 łyżce oleju. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania jednolitego farszu. Faszerowanie: Małą szklaneczką wycinamy kółka, w środku umieszczamy czubatą łyżeczkę farszu, składamy
Be Fit Be StrongDietetyczna cukinia faszerowana pieczarkami i marchewką. Danie lekkie, ale dość sycące, dlatego idealnie nadaje się na letni obiad. Pół cukinii to tylko 77 kcal. Składniki: 3 cukinie 2 jajka 3 łyżki gęstego jogurtu pęczek szczypiorku 250 g pieczarek duża marchew cząber, oregano, papryka ostra, cebula suszona sól, pieprz Przygotowanie Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Miąższ z cukinii kroimy
e-PrzepisyKulinarnemuszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne, dla mnie są nowością i zrobiłam je po raz pierwszy. Składniki: 10-12 pieczarek średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej
Zakamarki mojej kuchniŻeby przygotować faszerowane podudzia z kurczaka w sosie orientalnym kupiłam już wyluzowane z kości. Nie wiem czy umiałabym zrobić to
Kolorowy PrzepisownikKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!potrzebujesz ciekawego i efektownego pomysłu, proponuję schabowe roladki faszerowane żurawiną i suszonymi pomidorami. Świetnie pasują z każdym dodatkiem, np. z puree ziemniaczanym, kaszą lub kluskami. Składniki: 10 plastrów schabu 10 -15 szt suszonych pomidorów mały słoiczek żurawiny masło 1 szklanka bulionu mięsnego lub warzywnego ok. 3 łyżki mąki ostra papryka pieprz ziołowy sól Przygotowanie: Plastry cienko rozbijamy tłuczkiem, nacieramy
Życie zaczyna się w kuchniJajka faszerowane pachnącą wędzonką pastą pomidorową to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić
Szalona Kuchnia Ewelinyprezentują się na talerzu. Polecam! Patisony faszerowane mięsem i soczewicą Składniki na 4 sztuki: 4 średniej wielkości patisony 300g mięsa mielonego (dowolnego) pół szklanki czerwonej soczewicy, ugotowanej wg instrukcji na opakowaniu i wystudzonej 1 cebula, drobno posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka po łyżce posiekanej natki pietruszki
Smak mojej kuchniBataty, Uwielbiam w każdej postaci. Dziś faszerowane serem feta, żółtym, czosnkiem i zielonymi oliwkami. Szybkie i przepyszne! Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 3 słodkie ziemniaki ser- jeden i drugi wg uznania oliwki u mnie 3 na każdą połówkę, ale również wg uznania 2-3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, papryka ostra sól, pieprz oliwa do pieczenia Przygotowanie: 1. Bataty dokładnie umyć, przekroić
FITBUuKkostkę 1 mała cukinia - pokrojona w talarki 1 papryka pokrojona w paski 3 ząbki czosnku drobno posiekane 2 marchewki pokrojone w cienkie plasterki 3/4 szklanki kuskus mały pęczek natki pietruszki papryczka chili woda Do dzieła!!! W moździerzu ucieramy ze sobą czosnek, chili i pół pęczka pietruszki i tą mieszanką faszerujemy nasze rybki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią
sierotka maRysia w kuchnikurczak faszerowany kaszą z warzywami Jest to propozycja dla miłośników drobiu, którzy z pewnością chętnie wypróbują potrawę z luzowanego kurczaka, nadzianego gryczaną kaszą i warzywami. składniki dla czterech osób kurczak 100 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 1 cukinia 1 bakłażan 1 cebula 2 papryki pół pęczka dymki sól, pieprz 1 łyżeczka papryka słodkiej 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki oleju
Miód i pieprzścieram ser żółty. Każdy może po swojemu :) Faszerowane bakłażany SKŁADNIKI: 2 duże bakłażany 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 4 ziemniaki średnie ugotowane (al dente) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 3/4 łyżeczki kminu rzymskiego Pół łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka
Zainspiruj się kuchniągrillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami Kurczak w 5 smakach
Aga w kuchninadchodzą święta lub szykuje się jakaś rodzinna impreza wyszukuję jakiś nowych przepisów na dania lub słodkości. Lubię nowe smaki ale też miło zaskakiwać swoich gości. Tym razem był to faszerowany schab, który przygotowałam na świąteczny obiad. Niestety większość zdjęć tej potrawy, to zdjęcia robocze, bo jak to bywa w święta nadmiar obowiązków związanych z przygotowaniami … Ale muszę przyznać mięso wyszło(...)sera ( dobrze gdyby ładnie się roztapiał) 2 duże pomidory w plastry 3-4 ogórki kiszone w plasterki 1 duża cebula żółta lub czerwona do wyboru w plasterki 1 czerwona papryka pokrojona w pasma Składniki marynaty : sól, pieprz, majeranek rozmaryn, tymianek, słodka papryka, po 4 łyżki sosu sojowego i musztardy u mnie Kremska, 2 łyżeczki
W garach u Gosi