fasolka - 6917 przepisów (strona:99/462)

Zupa z szarpanym kurczakiem i chrupiącą tortillą 110

mężowi), że coś czuję, iż tej jesieni będzie to jedna z najczęściej powtarzanych zup. Zupa jest gęsta i sycąca. I przede wszystkim pyszna. Oprócz szarpanego kurczaka, mamy tu czerwoną fasolkę i kukurydzę, która nadaje słodyczy. Świetnie się tu sprawdza, bo zupa, dzięki dodatkowi pikantnej papryczki jest dosyć ostra. Przyznam szczerze, że najlepsza jest po odgrzaniu. U nas sprawdza się jako(...)ząbki czosnku 1 pikantna papryczka (u mnie 1/2 pepperoni i 1/2 chilli i wyszło bardzo ostre) 2 puszki pomidorów krojonych, u mnie Mutti 1 l bulionu 1 puszka czerwonej fasolki 1 mała puszka kukurydzy 1 limonka 1 awokado 2-3 placki tortilli posiekana natka/kolendra 1 łyżeczka mielonej papryki sól, pieprz oliwa Tortillę kroimy na krótkie, cienkie paseczki. Wrzucamy partiami

Smaki Na Talerzu
Sałatka brokułowa z wędzonym kurczakiem i camembertem 88

Sałatka z brokułami, czerwoną fasolką, wędzonym kurczakiem i camembertem. Ciekawa w smaku, ale dość intensywna w zapachu Podejrzewam, że w takim połączenie nie będzie to sałatka dla każdego. Mnie smakowała, mojemu M. średnio. Osobiście zamiast sera camembert (który lubię), bardziej widziałabym tu jednak niewielką ilość sera sałatkowego typu feta. Z pewnością w kwestii zapachu byłoby przyjemniej Zwłaszcza, jeśli ktoś lubi(...)sobie zabierać takie sałatki do pracy Inspirację na to połączenie smaków znalazłam na blogu smakowitedania.com 2 małe brokuły 1 wędzona pierś z kurczaka 1 puszka czerwonej fasolki około 1/2 op. sera camembert lub sera sałatkowego typu feta sól, cukier Sos: 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Brokuły dzielimy

Smaki Na Talerzu
Zupa jarzynowa z kapustą, fasolką, kalafiorem i koperkiem 93

być bardziej klasyczna zupa niż jarzynowa?:) Kojarzy mi się głównie z latem, kiedy to warzywa są najsmaczniejsze.  1 udko z kurczaka 1/2 kalafiora 1/2 kapusty 2 marchewki 300g fasolki szparagowej 1 pietruszka  3 ziemniaki  1 por 1 pęczek koperku sól, pieprz 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę wraz z porem kroimy w plasterki(...)Ziemniaki kroimy w kostkę, koperek siekamy. Z fasolki odkrawamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki.  2. W dużym garnku gotujemy udo z kurczaka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy por, fasolkę, marchew, pietruszkę i koperek. Gotujemy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i kalafior. Gotujemy jeszcze 15-20 minut do miękkości warzyw. 3. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Szefowa kuchni
Fasolka szparagowa po bretońsku 221

Zapewne jak już wiecie, mój Mąż jest fanem fasolki po bretońsku. Dlatego ostatnio wpadłam na pomysł, by nieco przerobić to danie na potrawę sezonową i tak oto powstała fasolka szparagowa po bretońsku. Robi się ją zdecydowanie szybciej niż klasyczną f The post Fasolka szparagowa po bretońsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym 66

Makaron z fasolką szparagową i świeżymi pomidorami – doskonały pomysł na obiad, który jesteście w stanie przygotować w mniej niż 30 minut. Przepyszne połączenie! Zapisz przepis The post Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Letnia potrawka z kurczakiem – pyszny i szybki obiad jednogarnkowy! 155

kurczakiem w aromatycznym, kremowym sosie. To danie super smakuje podane z ryżem. Polecam!         Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 cebula ok 250g żółtej fasolki szparagowej 1 czerwona papryka 1 mała młoda cukinia pół szklanki bulionu warzywnego lub wody pół szklanki słodkiej śmietanki 30% 2 łyżki przyprawy do kurczaka sól, pieprz, papryka słodka mielona olej(...)smażenia 1 łyżka posiekanej pietruszki lub koperku do posypania         *** Cukinie kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Fasolkę kroimy na kawałki *** *** Cebulę i paprykę kroimy w kostkę *** *** Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski, polewamy łyżką oleju, obsypujemy przyprawami, mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, aż straci surowy kolor *** *** Podsmażone

Blog z Apetytem
Sałatka z fasolki szparagowej z kozim serem 94

Właśnie rozpoczął się sezon na fasolkę szparagową. To jedno z moich ulubionych letnich warzyw i często pojawia się na naszym stole, ale w nico odmiennej, niż ta tradycyjna wersji. U nas fasolka rządzi w różnego rodzaju sałatek. Zawsze też gotuję ją na parze, dlatego, że wtedy jest smaczniejsza i zachowuje więcej wartości odżywczych. Bardzo Ci polecam ten sposób na gotowanie(...)warzyw. Sałatka z fasolki szparagowej z kozim serem to szybkie i proste do przygotowanie danie. Może być też bazą do innych sałatek, wystarczy np. dodać do niej pomidora, lub ugotowane na twardo jajko. Do sałatki wykorzystałam ser kozi, ale jeśli ne masz takowego pod ręką, lub po prostu nie lubisz koziego sera, spokojnie możesz też dodać ser feta. Sałatkę można

Kulinarne przygody Gatity
Schab w sosie orzechowym 122

odpowiednie zamarynowanie mięsa. Najlepiej jest to zrobić na noc, aby mięso stało w marynacie przynajmniej 10 godzin. Pieczony schab w sosie podaję wraz z kaszą pęczak z dodatkiem zielonej fasolki. Muszę Wam powiedzieć, że takie połączenie dodatków są bardzo, bardzo smaczne. Spróbujcie koniecznie. Składniki ok. 1,2 kg schabu 7 łyżek masła orzechowego szczypta słodkiej papryki odrobina ostrej papryki(...)przykrywamy folią i odstawiamy na 10 minut, aby odpoczęło. Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie według zalecań producenta. Czas gotowania kaszy jest różny w zależności od jej gramatury. Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy do miękkości. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki i mieszamy wraz z kaszą pęczak. Do rondelka przelewamy sos, który pozostał z pieczenia mięsa, dodajemy masło orzechowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stek wołowy z sosem béarnaise 109

smakować jak podeszwa. Stek wołowy najbardziej lubię mocno różowy, czyli tak zwany medium rare. To prawdziwy raj dla podniebienia. Oczywiście do tak luksusowego mięsa potrzebne są dodatki. Pieczone ziemniaki, fasolka szparagowa i sos to podstawowe dodatki w tym daniu. Dzisiaj proponuję Wam przepis na béarnaise. Jest to sos podobny do holenderskiego, ale z dodatkiem estragonu. Jakoś za estragonem nie przepadam(...)oraz solą czosnkową. Rozpuść masło, dodaj gałązki świeżego rozmarynu i smaż stek około 3 minut po każdej stronie. Zawiń stek w folię i odstaw na 5 minut. Ziemniaki i fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Podaj stek z fasolką, ziemniakami i sosem. Smacznego! The post Stek wołowy z sosem béarnaise appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Kurczak z suszonymi pomidorami w mleku kokosowym / Sun-dried tomato coconut chicken 125

Dzisiaj proponuję pomysł na smaczny i łatwy obiad dla całej rodziny. Kurczak duszony w mleku kokoswym, suszonymi pomidorami i fasolką szparagową z pewnością posmakuje nawet najwybredniejszym domownikom. Jest też łatwe w przygotowaniu, bo większość pracy wykona za Was piekarnik;) Zapraszam! Scroll down for English Kurczak z suszonymi pomidorami w mleku kokosowym (4 porcje) Składniki: 2 spore łyżki mąki kukurydzianej(...)łyżeczka mielonego pieprzu 4 udka z kurczaka 3 łyżki oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w cienkie plasterki 1/2 szklanki pokrojonych w plasterki suszonych pomidorów z oleju 150 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcówkami 2 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 duża mielona papryczka chili 1×400 ml puszka mleka kokosowego 1/2 szklanki bulionu drobiowego Przygotowanie: Wymieszaj mąkę

karmelowy
Sałatka z dorszem 111

gorąco" wcale nie zajmuje dużo czasu, a cieszy pysznym smakiem i świetnie rozgrzewa w chłodny wieczór 😋 Sałatka z dorszem - przepis na 2 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 250g fasolki szparagowej, 300g pieczarek, 50g liści szpinaku, filet z dorsza, łyżkę czarnego sezamu, łyżkę oleju rzepakowego, pół łyżeczki czerwonej czubrycy, sól i pieprz do smaku. 1. Filet z dorsza dopraw solą(...)pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 minut. 2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i dopraw solą i pieprzem. 3. Fasolkę szparagową ugotuj i odcedź. 4. Do miseczki przełóż fasolkę, pieczarki i wymieszaj, a następnie dodaj liście szpinaku i upieczoną dorsza podzielonego na cząstki - wszystko wymieszaj

Z notatnika dietetyka