fasolka - 6917 przepisów (strona:349/462)

wiejskie jadło 208

miękkości, soląc dopiero pod koniec. Cebulę podsmażyć z kiełbasą. Dodać pokrojone warzywa, zalać szklanką wody i dusić. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolkę razem z wodą, przecier pomidorowy i gotować kilka minut. Doprawić do smaku przyprawami i czosnkiem. Posypać natką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
hiszpańska patelnia pełna smaków 199

dostępne.  Jeśli to danie Wam się spodoba, wkrótce będziecie mogli na nie zagłosować, szczegóły podam niebawem. Składniki: opakowanie mrożonki Iglotex- warzywa na patelnię po hiszpańsku ( m.in: papryka, ziemniaki, fasolka szparagowa, kukurydza, cukinia) 1 pierś z kurczaka 2 łyżki czarnych hiszpańskich oliwek kilka pomidorków koktajlowych koperek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy Kurczaka pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
fasolka po bretońsku 142

Polecam fasolkę po bretońsku

Ugotujmy Coś
fasolka po bretońsku wegetariańska 164

wegetarian,polecam fasolkę po bretońsku bez mięsa

Ugotujmy Coś
Fasolka po bretońsku 134

tłuszczu wytopionym z wędliny przyrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać do fasoli  razem z tłuszczem.  Gotować ok 15 min. Koncentrat wymieszać z odrobiną wody i z mąką .. Doprawić fasolkę. Posolić i dodać cukier do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Kociołek pełen obfitości 134

cebula 100g pieczarek 400 g ziemniaków 2 liście pora sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego 2 ząbki czosnku świeże zioła (oregano, bazylia, tymianek) natka pietruszki kilka fasolek chińskich Mięso umyć, osuszyć . obsmażyć ze wszystkich stron. podlać 1 szkl wody, dodać posiekane liście pora, pokrojonę w paski paprykę, pieczarki i przyprawy oprócz ziemniaków.. (z jabłek jedynie wydrążyć gniazda

Gotowanie jest łatwe
Gulasz otoczony fasolkami 174

czosnkiem, podlać wodą, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok 40 min z przyprawami, w razie potrzeby dolać odrobinę wody.  Gotowy gulasz układać w gniazdku z długich fasolek , podawać z surówką i ziemniakami z wody

Gotowanie jest łatwe
Gulasz z kiełbasy i fasoli adzuki 216

klarowanego płatki chilli sól pieprz słodka papryka natka pietruszki Fasolę zalać zimną wodą i odstawić na 12 godzin, aby się namoczyła. Najlepiej na całą noc. Po tym czasie przepłukać fasolkę na sicie , zalać wodą i gotować do miękkości około 50 minut. Odcedzić na sicie. W rondlu rozgrzać masło klarowane i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki

O kuchni z uczuciem
Jedzonko do pracy #11 151

przyjemnie). Dlatego też chciałabym trochę nadrobić zaległości i pokazać Wam kolejne zestawy  na wynos  jakie sobie przygotowuje. Śniadanie: Omlet z cebulka i papryką Lunch:  Salatka - fasolka "black eye", drobniutko posiekana czerwona cebula, drobno pokrojona czerwona słodka papryka, puszka tuńczyka w zalewie, pół opakowania sera feta, trzy korniszony drobno pokrojone, sól, pieprz, odrobina soku z cytryny.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy # 13 Sałatka z tuńczyka z fasolą 209

pewnocia wszsytkim bedzie smakowala. Polecam! Wraz ze mna w ramach wspolnego gotowania taka salatke postanowili przygotowac: Panna Malwinna , Mirabelka i Mopsik . Skladniki: puszka tunczyka w zalewie pol puszki fasolki pol glowki salaty romanesco poszatkowanej na paski grubosci okolo centymetra 1 mala czerwona cebula pokrojona w drobniutka kostke sok z cytryny oliwa z oliwek duza szczypta pieprzu kajenskiego sol, pieprz Przygotowanie

Codzienne Gotowanie
Sałatka turecka - piyaz 246

czerwona cebula 2-3 pomidory 2-3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki natki pietruszki szczypta sumaku 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie :  Fasolki odsączyć, opłukać i ponownie odsączyć, przełożyć do dużej miski. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę w drobną kosteczkę, dodać do fasoli wraz z posiekaną natką pietruszki. W niewielkiej miseczce wymieszać

Codzienne Gotowanie
Steki wołowe, szparagi na maśle i sałata z miętowym dressingiem – obiad w 20 minut 224

warzywa, takie jak szparagi, przygotowane sauté, to zawsze dobry dodatek.   Jeśli gotujecie poza sezonem szparagowym, w ten sam sposób co tutaj szparagi możecie potraktować świeże różyczki brokułu, rozmrożoną fasolkę szparagową czy choćby marchew pokrojoną w słupki. SKŁADNIKI 2 steki z rostbefu 3 łyżki masła (zwykłe lub klarowane) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego 1/2 pęczka

Karo in the Kitchen
Witaj jesień! Sałatka z karmelizowaną gruszką, gorgonzolą i szpinakiem 223

się letnim ciepłem i słońcem. Najbardziej żal mi, że z uwagi na kolki mojego synka, nie mogłam w tym roku spróbować niektórych uwielbianych przeze mnie warzyw i owoców. Bobie, fasolko szparagowa, świeżutki zielony groszku - do zobaczenia w przyszłym roku! Trzeba przyznać, że jesień przywitała nas w tym roku rewelacyjną pogodą. Jeszcze w ostatnią niedzielę spacerowałam nad mazurskim jeziorem w krótkim

Chilli Czosnek i Oliwa
Mięso mielone w cieście francuskim 453

też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną i przepłukaną zimną wodą fasolkę i posypać serem żółtym. Boki ciasta francuskiego ponacinać i na zmianę przeplatać. Posmarować roztrzepanym jajkiem oraz posypać majerankiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C i piec ok.30minut. Przygotować sos majonezowo

W kuchni u Moniki