fasolka - 6917 przepisów (strona:344/462)

potrawka curry z rosołowego kurczaka z warzywami... 186

łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, rosół 4 szklanki na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, dodać warzywa mrożone z fasolką, dodać pokrojoną marchew z rosołu, podsmażać z 5 minut na większym ogniu mieszając wsypać curry, paprykę ostrą, przyprawę w płynie i wymieszać dodać pokrojone mięsko kurczaka z rosołu, wlać rosół

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z wędzonym kurczakiem, porem i fasolą 309

minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. 2. Z ćwiartek kurczaka usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
wegański naleśnik ryżowy z farszem niespodzianką 156

soczyste grzyby shitake to połączenie, które zdobyło moje serce już po pierwszym kęsie. Odrobinę słodyczy dodaje całości groszek z marchewką, a niezbędne dla organizmu białko dostarcza pyszna czerwona fasolka. Czy można chcieć czegoś więcej ?  Chwilowa nieobecność na blogu spowodowana była moim buntem przeciwko... wszystkiemu? Zmęczona szkołą, obowiązkami, w pierwszych dniach ferii postanowiłam nie robić nic. Naładowana pozytywną energią wracam

healthy dreams
Wegetariański paprykarz, Magiczne smaki 204

smakach  jak zwykle bardzo smacznie. Poprzednie relacje tu i tu .  Na poniższych zdjęciach: zielona kasza gryczana, warzywa w ziołach, surówka z kapusty pekińskiej z zielonymi oliwkami, fasolka w sosie pomidorowo-daktylowym (zaskakująco dobre połączenie) i kotlety warzywne z ziarnami. Desery: szarlotka z żurawiną (ok, ale tarta cytrynowa o wiele lepsza) i ciastko owsiane. Restauracja zrezygnowała z dwóch

Qlinarnie i Qlinarnie
krem z fasoli mung i awokado z makaronem z tapioki 154

awokado 1/2 szklanki mleka sojowego 6 łyżek wody 3 listki świeżej bazylii łyżeczka młodego jęczmienia łyżka nasion chia 50g makaronu z tapioki  przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi WYKONANIE: fasolkę zalewamy wodą (najlepiej dzień przed gotowanie), gotujemy do miękkości ok 30 min- odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia awokado blendujemy z wodą, bazylią i jęczmieniem do zblendowanych składników dodajemy mleko, nasiona

healthy dreams
wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki 152

adzuki 60g szpinaku (u mnie mrożonego) ok 5 brukselek garść posiekanej natki pietruszki kilka orzechów włoskich 1/2 ząbka czosnku przyprawy: suszona cebulka, curry, pieprz ziołowy, czerwona papryka, czarnuszka WYKONANIE: Fasolkę gotujemy do miękkości- ugotowaną blendujemy z tofu- następnie dokładnie mieszamy z przyprawami całość przekładamy do aluminowej/bądź wyłożonej papierem do pieczenia formy (w kształcie do tarty- tzw. "płytkiej miski") całość

healthy dreams
wegańskie mielone 129

Fasolka czerwona i kasza jaglana to moje nowe odkrycie. Całkiem trafne, zwłaszcza w wersji wytrawnej... Dla przykładu, jako wegańskie mielone. Świetnie spisują się jako zamiennik mięsa, mają zdecydowanie mniej tłuszczu, dostarczają odpowiednią dawkę roślinnego białka i pożądanego przez większość kobiet błonnika. Wybaczcie mi moją chwilową nieobecność. Przygotowania do studniówki zajmują mi większość czasu, w chwilowych, wolnych momentach próbuję zjeść coś

healthy dreams
Fasolka po bretońsku 281

wymieszać, by nie było grudek. Mączną zawiesinę dodać do zawartości w garnku i wymieszać. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż całość lekko zgęstnieje. Ja uwielbiam fasolkę z chlebem. A Wy ? * Namoczona fasola gotuje się szybciej

Niebieski kubek z kawa
Krajanka Winiary 211

poprzednich zupach to od was zależy jakich użyjecie składników i możecie krajankę wykorzystać nie do zupy kapuścianej a np. warzywnej do której dodamy np. ziemniaki, fasolkę szparagową itp. Ja wypróbowałam już Krajankę buraczkową i zrobiłam szybką zupę buraczkową z przepisu z opakowania. Składniki: - Krajanka buraczkowa - 2 l bulionu - 500 g ziemniaków - 50 ml śmietany 18% Przygotowanie: Ziemniaki kroimy w kostkę

Kulinarne życie
Fasolka w sosie pomidorowym 166

cebuli dodajemy plastry pora i paprykę pokrojoną w kosteczkę. 3. Warzywa dusimy ok. 10 min. 4. Do warzyw dodajemy passatę i fasolę. 5. Całość doprawiamy do smaku. Fasolka po bretońsku wegetariańska jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. - witaminę C (pochodzącą z papryki), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - witaminę B1 (pochodzącą z fasoli), która

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Warzywa w curry. 169

połowy limonki ewentualnie łyżka mleka kokosowego Główne składniki: 300 g różyczek brokułów 1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki 1 czerwona papryka, pokrojona w drobne paski 200 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 400 ml mleczka kokosowego 3/4 szklanki wody opcjonalnie 200 g krewetek (może być też pierś z kurczaka) 1. Zrób pastę curry - wrzuć wszystkie składniki do blendera

Powiedz dietom nie
Barszcz ukraiński 210

tarce. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Kiedy mięso będzie miękkie dorzucamy cebulę (można ją opalić przed wrzuceniem), warzywa (bez buraków) i doprawiamy solą, pieprzem oraz dorzucamy liść laurowy. Dorzucamy również fasolkę wraz z zalewą. Po koło 10 minutach dodajemy buraki i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy. Dodajemy cytrynę. Odlewamy nieco zupy do szklanki i dodajemy mąkę. Rozrabiamy widelcem

Kolizje Smaków
Zupa jarzynowa z jaglanką 202

Składniki: 1 skrzydełko z kurczaka 20 dag mostka wołowego ½ szklanki kaszy jaglanej 7 dużych  ziemniaków 3 marchewki 2 pietruszka 20 dag mrożonej brukselki ½ pora Kilka różyczek kalafiora Garść fasolki szparagowej zielonej ½ szklanki słodkiej śmietanki 18% Jarzynka lub sól do smaku 1 łyżeczka suszonego cząbru 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe Sposób wykonania: Kaszę jaglaną wsypujemy do rondla

Wanilia i Kardamon
karp z pietruszką 192

poświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia  3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki sałaty oliwa chili oliwa  1 łyżka gęstej tłustej śmietany sól Pietruszkę skrapiamy oliwą i  pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem

na gazie
Wegańska zupa farmerska 271

oleju roślinnego 3 l wody Przygotowanie: Cebulę posiekaj i wrzuć do garnka na rozgrzany olej. Po chwili, gdy się zeszkli dodaj suszony czosnek i pieprz ziołowy. Wrzuć soczewice i fasolkę, jeżeli używasz suchej oraz pęczak. Dolej 1 litr wody i gotuj około 10 minut. W tym czasie możesz obrać i pokroić w kostkę marchew i ziemniaki. Dodaj czerwoną soczewicę, marchew

greenscarf