fasolka - 6917 przepisów (strona:347/462)

W jednym naczyniu - paella 147

proszku - bulion drobiowy,lub woda 150-200 g owoców morza Wykonanie Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, dodajemy czosnek, przecier pomidorowy ewentualnie pomidory i podsmażamy z kurczakiem. Następnie dodajemy paprykę, fasolkę i zalewamy to bulionem albo wodą jak nie mamy bulionu. Gotujemy do momęntu aż wszystko będzie miękkie. ,  Dodajemy przyprawy do smaku i koloru. Dosypujemy ryż i gotujemy na wolnym

w mojej kuchni
Japońska zupa z pasty miso – miso-shiru. Co to jest umami? 191

zupy miso? Zgodnie z japońską sztuką i kulturą, poszczególne składniki mają odwzorowywać charakter pór roku, a także tworzyć kontrasty pomiędzy kolorami, konsystencją i smakami.   Bób, groszek, fasolka, soja – podgotowane w wodzie przed dodaniem bulionu. Kolendra lub pietruszka, kiełki i sezam na posypkę do podania. Jajko w koszulce, jajko jak do ramenu – ze ściętym białkiem i półpłynnym żółtkiem – do miso

Karo in the Kitchen
Włoska zupa jarzynowa - Minestrone, z makaronem Tortellini. 207

Przepis własny. Składniki na garnek o pojemności 3 litry: 1 korzeń pietruszki plaster selera (korzeń) 1 bardzo dojrzały pomidor 1/4 główki brokuła - około 150 g garść zielonego groszku lub fasolki szparagowej garść kukurydzy (może być konserwowa) 1 duża marchew lub dwie średnie 3 średniej wielkości ziemniaki 1 mały czerwony burak makaron tortellini z mięsem - 250 g liść laurowy,  pieprz

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wegański bigos z brązową ciecierzycą 173

Kupiłam ostatnio kilka puszek opisanych jako „Kala Chana”, czyli brązowa ciecierzyca w zalewie. Ciecierzycą (i innymi strączkowymi) zajadamy się zimą. Zupy, gulasze (potrawki), farsze, pasztety. Fasolki dowolnych kształtów i kolorów idealnie się nadają. Brązową ciecierzycę już kiedyś jadłam, na zimno, w sałatce. Ma zdecydowanie inny smak niż biała cieciorka

Gotuj z Blue Raven
Zapiekanka makaronowa w jogurtowo - pomidorowym sosie 192

dzięki temu całość będzie wilgotna, intensywna w smaku i niezwykle apetyczna! Nic prostszego ;) Do dzieła! Zapiekanka makaronowa w jogurtowo - pomidorowym sosie Składniki: 2 filety z kurczaka 100 g mrożonej fasolki szparagowej 100 g mrożonego szpinaku 100 g mrożonego groszku 5 ząbków czosnku 100 g sera żółtego, startego garść posiekanych orzechów włoskich olej kokosowy 450 g makaronu farfalle przyprawy: sól himalajska

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sałatka meksykańska 466

żółty zetrzeć na tartce na grubszych oczkach lub pokroić w drobną kosteczkę.  3. Paprykę pokroić w kosteczkę. 4. Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić. 5. Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy, można dodatkowo przepłukać je lekko na sitku. 6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce

Kto ugości moich gości?
Żurawina i pomarańcze, czyli para doskonała prosto z Kalifornii 310

często wysadzaną goździkami. Do tego ziemniaki, najczęściej tłuczone pure z gęstym sosem gravy zrobionym na bazie soków z indyka, które wyciekły do brytfanny. Najpopularniejsze warzywa na przystawki to zielona fasolka, brukselka i słodkie ziemniaki, w najróżniejszych formach, najczęściej zapiekane, tzw. casserole. No i oczywiście słynny, niezastąpiony sos żurawinowy. Słodka żurawina do mięsa, to podstawa tego święta. Dla mnie osobiście jest

Jem więc Jestem
Sałatka z fasoli szparagowej Basi 196

Spójrzcie jaka piękna i kolorowa sałatka!, bardzo prosta i wybornie smakuje, zapewniamy, nieczęsto gości na stołach fasolka szparagowa, sezon na nią trwa krótko, ale można ją przyrządzić korzystając z mrożonek, równie smacznej i wartościowej, jak świeża Składniki: 270 g sera feta 300 g fasoli szparagowej (może być mrożona) 2 duże pomidory 1 cebula czerwona sos 3 łyżki oliwy 1 łyżka

kgwjanczewo
Pasztet z fasoli z pieczonymi pomidorami, paprykami i bakłażanem 132

umieszczamy na blaszce do pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Warzywa i jabłko studzimy, obieramy ze skórki i umieszczamy w misie malaksera razem z fasolką. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji, doprawiamy solą i pieprzem oraz majerankiem i oregano. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy posiekanymi migdałami

Mango Papaja
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę 180

fasolkę czekamy cały rok, więc aby cieszyć się nią nawet w zimie polecam, póki trwa na nią sezon zamknąć ją do słoików. Przepis bardzo prosty więc polecam. Nadaje się świetnie do obiadu razem z bułka tartą. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Fasolka szparagowa do słoików wg Siostry Anastazji 709

Dorwałam książkę z przetworami, więc mam dużo pomysłów na nowe weki, jednak nie mam już pustych słoików! A dziś fasolka szparagowa na zimę wg Siostry Anastazji, prosta rzecz a w zimie na pewno ucieszy nie jednego łasucha. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Fasolka po bretońsku 176

Fasolka po bretońsku to kolejna pozycja polskiej kuchni, której jak wielu kucharzy tak wiele wersji. Nasza propozycja troszkę różni się od klasycznej , głównie przyprawami.     Składniki 400 g fasoli jaś 100 g chudego wędzonego boczku 200 g kiełbasy z galaretką 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki smalcu 1 łyżka mąki puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego

R'n'G Kitchen
Fasolka po bretońsku 147

Gotujemy około 45-50 minut. W tym czasie boczek kroimy w słupki, wytapiamy na suchej patelni, wyjmujemy z patelni. Z wytopionego tłuszczu robimy zasmażkę, dodając mąkę. Boczek wrzucamy do fasolki, dodajemy pomidory i chwilkę gotujemy. Dodajemy zasmażkę, doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie majerankiem jeśli potrzeba

Gotowanie moimi oczami
Tagliatelle z warzywami / Tagliatelle with vegetables 172

porcji: 4 Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ser ścieramy na tarce. Oliwki kroimy na mniejsze części. Warzywa (marchewka, cukinia, groszek, brokuły, kalafior, fasolka) dusimy na maśle około 10 minut. Ja użyłam warzyw gotowych na patelnię , ale można użyć surowych. Trzeba tylko pamiętać, że warzywa korzeniowe trzeba wcześniej podgotować aby nie były twarde. Ugotowany

Projekty ze smakiem
Kluski wiedeńskie z fasolką szparagową i bułeczką 197

pierogi. Jeśli do tego są z dodatkami ulubionymi to niewiele potrzeba aby obiad był gotowy. Te kluseczki są bardzo sycące z dodatkiem sera Grana Padano, polecam. Kluski wiedeńskie z fasolką szparagową i bułeczką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie