fasolka - 6917 przepisów (strona:335/462)

Fasola z ciecierzycą w pomidorach 275

Składniki: 1 słoik fasolki po bretońsku Pamapol 1 puszka ciecierzycy 3 dorodne pomidory 1 cebula 20 dkg wędliny sól, pieprz, słodka papryka, słodka wędzona papryka, chili świeże zioła, estragon i … Czytaj dalej Fasola z ciecierzycą w pomidorach

czarrna od kuchni
Kurczak w galarecie 146

ViolaPassion Pyszne lekkie śniadanko i nie tylko   kurczak w galarecie Składniki:  4 udka  mix warzywny (marchew,groszek,kukurydza,fasolka szparagowa) moze byc mrozony  zelatyna  kostka rosolowa  natka pietruszki  do wywaru ;  używam wszytkiego jak do zwykłego rosołu czyli pietruszka korzeń,seler por,prażona cebula ,marchew G otujemu udka razem z warzywami

Viola cooks with passion
PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym 187

około 20 minut pod przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem

Viola cooks with passion
Duszony kurczak w warzywach 169

pieprz do smaku 4 łyżki smalcu Kilka łyżek  oliwy z oliwek 3 ząbki  czosnku plus kilka do marynaty Warzywa : marchew , cebula czerwona , cebula biała,por ,korzeń pietruszki ,fasolka,natka piertuszki (połowa) cukinia Sposób: Jak zwykle dobrze jest kurczaka umyć,oczyścić przeciąć na pół od korpusu i zamarynowac w wodzie, majeranku ,czosnku i soli na całą  noc. Następnie

Viola cooks with passion
Co Lila jadła w środę? 18 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 206

wychodzą chrupiące. To nasz hit tygodnia i coś czuję, że w sobotę jeszcze raz je zrobię. Zupa 13:00 Na specjalne życzenie Lili zupa z brukselką i zieloną fasolką. Duża porcja warzyw z kaszą. II Danie 16:00 Kaszę bulgur kupiłam ostatnio w biedronce. Nie miałam pojęcia do czego ją wykorzystam, jakie danie zrobię, bo to dla mnie nowość

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Aromatyczny pieczony łosoś 229

składnikach. Pieczemy w 180 stopniach Celcjusza około 40 minut, funkcja piekarnika: góra - dół. Do pieczenia nie potrzeba dodawać tłuszczu. Podawać z ziemniaczkami, kaszą, z marchewką i groszkiem lub fasolką, pełna dowolność. Smacznego

Wołowina od rekina
Spiżarnia 238

imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie   Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni To tylko mała część wszystkich przepisów, więcej znajdziecie w zakładce

Apetyczna babeczka
12 faktów, których nie wiedziałeś o patisonie 205

tyle delikatna, że nie wymaga obierania. 9. Patisony w powodzeniem „naśladują” inne przysmaki: smażone na oleju przypominają frytki, marynowane ogórki, a ugotowane i polane masełkiem z bułką tartą- fasolkę szparagową 10. Duże, dojrzałe warzywa mogą mieć mdły posmak. 11. Zbiór patisonów przeprowadza się od lipca do połowy października 12. Skórka patisona musi być jak gładka i napięta, warzywo o pomarszczonej

Tradycyjna Kuchnia
Faszerowane patisony-mięsem mielonym i kaszą jęczmienną 215

jęczmienną,doprawiłam ketchupem z cukinii (przepis znajdziecie tutaj )ale można też normalny ketchup lub przecier pomidorowy -wyszło przepyszne-farszu zrobiłam więcej i wykorzystałam na drugi dzień jako dodatek do fasolki szparagowej i był kolejny fajny obiadek-polecam Składniki: 6-8 patosonków(można zastąpić je oczywiście cukinią) 500 kg mielonej łopatki cebula kilka łyżek ketchupu lub przecieru pomidorowego(według uznania

Swojskie jedzonko
Co Lila jadła w środę? 16 216

Pycha! II Danie 16:00 Ziemniaki, mięso z indyka w sosie własnym i mizeria (ogórki i jogurt naturalny). Podwieczorek 17:30 Omlet kakaowy z jabłkiem.  Kolacja 19:00 Fasolka z jajkiem sadzonym. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco polub stronę na   FB .  Ostatnie wpisy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kotlety mielone z cukinią 224

Lekko je spłaszczyć i opanierować w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu po obu stronach. 5. Podawać z ulubionymi dodatkami - u nas były ziemniaki i fasolka szparagowa z tartą bułką . Smacznego

Kuchnia domowa Ani
SŁOIKI Z SERCEM- CO MOŻNA WŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW NA WAKACJE 203

Gołąbki w sosie pomidorowym *Duszone kawałki kurczaka z warzywami *Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym *Pulpeciki drobiowe z sosem koperkowym *Gulasz wieprzowy z warzywami *Karkówka w sosie pomidorowym *Flaczki *Fasolka po bretońsku *Leczo *Żeberka w sosie z warzywami *Równie dobrze możemy też zawekować zupy z wkładką mięsną. Przygotowując słoiki z warzywami, dla pewności nie daję cebuli ( warzywa,które może skwaśnieć

Z Majeczką w kuchni
Lunch u Dyletantów 215

przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż po cichu troszkę się bałam, ze będzie mdły i za bardzo bakłażanowaty ;) Dorsz, fasolka szparagowa, sos tatarski. Wspomnienie dzieciństwa, panierowany filet z dorsza... nic, a nic nie zepsuty... Faszerowany pomidor, kus kus, młode listki. Danie dla tych co lubią bez mięsa, ale i tym mięsnym nic się

królestwo garów
Mazurek kajmakowy 193

wysmarowałam masłem. Ciasto rozwałkowałam i wyłożyłam do foremki tworząc niewielki rant. Wstawiłam do lodówki na 15 minut.   Spód ciasta nakłułam widelcem i wyłożyłam srebrną folią. Na folię wysypałam fasolkę, żeby obciążyć. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Kiedy ciasto nabrało złocistego koloru wyjęłam z piekarnika. Po wystudzeniu wyjęłam z foremki.     Zrobiłam masę kajmakową: Do rondla przełożyłam

Kuchnia u Krysi