fasolka po bretonsku - 671 przepisów (strona:23/45)

Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym z chorizo i mozzarellą 120

przy klasycznym chorizo. Zamiast krojonych pomidorów z puszki, w sezonie koniecznie dodaj świeże pomidory. Sprawdź też inne pomysły na prosty obiad jednogarnkowy: Zapiekany kurczak po grecku Dyniowe gnocchi Fasolka po bretońsku Lasagne bolognese Pomidorowe risotto Leczo z cukinią, kiełbasą i papryka Drukuj Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym z chorizo i mozzarellą #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

Na-talerzu.pl
Placki ziemniaczane – tradycyjny smak i nowoczesne dodatki 82

słono: placki można podawać z różnymi sosami, np. pieczarkowym, grzybowym, pomidorowym, beszamelowym czy serowym. Można też podać je z gulaszem wołowym, wieprzowym lub drobiowym, bigosem, leczo czy fasolką po bretońsku. Do tego pasują surówki z kapusty, marchwi, buraków czy ogórków. Na wytrawnie: placki można podawać z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym. Można też posypać je startym serem żółtym lub białym

Ugotowane pozamiatane
Najlepsze leczo 68

około 1 godziny , ale stanowi świetny pomysł na smaczny obiad na kilka dni, ja gotuję cały gar i potem gorące leczo wkładam do słoików, podobnie jak grochówkę, czy fasolkę po bretońsku. Jak wekować zupę ? Składniki na duży garnek: 1 czerwona papryka 2 żółte papryki 1 zielona papryka 3 cukinie 4 duże dojrzałe pomidory 1 bakłażan 400 g brunatnych pieczarek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mizeria ze śmietaną 82

dwóch zdań. Cieszę się, że się w końcu zmobilizowałam i wróciłam do Was. Postaram się pojawić tutaj ponownie za dwa dni, mam dla Was przepis na pyszną fasolkę po bretońsku w nieco innej odsłonie. Zaglądajcie do mnie. Składniki: 7 średnich ogórków gruntowych pół małego pęczka koperku mały kubek śmietany 18% pół łyżeczki cukru (lub więcej, do smaku) sól pieprz Ogórki

Kardamonovy
Lemoniada 78

paru dni myślałam o publikacji lemoniady. Na blogu zdecydowanie ostatnio wchodzicie w tego typu przepisy. I dobrze. Nikt normalny nie będzie przy 35 stopniach gotował i jadł fasolkę po bretońsku. No dobra, prawie nikt. My gdyby mógł, pewnie opierdzieliłby cały garnek. Ale dziś wyjątkowo nie o nim. Więc siedziałam przy swoich notatkach i zaczęłam wydziwiać. Że może z truskawkami

Kardamonovy
Jak gotować bób? 83

koniec ciekawostka! Nie wszyscy pewnie wiedzą, ale kiedyś falafel przygotowywało się właśnie z bobu, a nie ciecierzycy. Jeśli lubisz przepisy z nasion strączkowych, sprawdź też jak smakuje nasza fasolka po bretońsku oraz postna kapusta z grochem . Smacznego! Redakcja Bloga kuchnianawypasie.pl Artykuł Jak gotować bób? pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak w czerwonym winie 82

jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: –  fasolka po bretońsku –  pulpety w sosie pomidorowym –  pad thai z kurczakiem –  polędwiczki z kurkami –  polędwiczki z szynką parmeńską –  boeuf strogonow –  kotlet schabowy –  królik w winie

nietylkopasta.pl
Makaron Genovese 94

Pasta Genovese Mogę się założyć, że prawie każdy w Polsce przynajmniej słyszał o sosie Bolognese (pomijając oczywiście fakt, że "polskie Bolognese" ma najczęściej tyle wspólnego z oryginałem ile "fasolka po bretońsku" z Bretanią 😛). A kto w takim razie słyszał cokolwiek o Genovese ? No właśnie... Ale nil desperandum , spieszę na ratunek i przedstawiam wszystkim zainteresowanym poniższy, wspaniały przepis. Jako, że jest

Pasta Po Polsku
Gulasz z fasolą. Przepis na niezwykle smaczne i pożywne danie jednogarnkowe. 230

minut – aż fasola zmięknie. Jeśli trzeba uzupełnij wodę w trakcie gotowania. Dodaj pomidory wraz z zalewą, wymieszaj, duś jeszcze 10 minut. Danie powinno mieć konsystencję podobną do fasolki po bretońsku, w razie potrzeby uzupełnij wodę. Na koniec dodaj posiekaną natkę i raz jeszcze wymieszaj. Artykuł Gulasz z fasolą. Przepis na niezwykle smaczne i pożywne danie jednogarnkowe. pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Fasola z jarmużem, oliwkami i suszonymi pomidorami 82

fasoli - wtedy będzie dłużej ale taniej, a przy okazji można ugotować fasoli więcej i wykorzystać  do innych dań (np.  zupa fasolowa z grzybami i kaszą lub fasolka po bretońsku ).  W przepisie pojawia się cząber, przyprawa która świetnie pasuje do dań ze strączków, jak też wpływa, że stają się one lżej strawne. Ale jak nie macie tej przyprawy

Smaczny zeszyt
Kapusta pekińska a'la kimchi 78

Kapusta pekińska a'la kimchi jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Idealnie wzbogaca smak dań jednogarnkowych np. gulaszu, leczo lub curry. Warto dodawać ją również do bigosu i fasolki po bretońsku. Może być pysznym dodatkiem do mięsa serwowanego nie tylko na ciepło, ale i w wersji na kanapkę. Kapusta pekińska w tej wersji ma charakterystyczny dla kimchi ostry i lekko

Kuchcik gotuje
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta 176

aromatyczny sos pomidorowy ze świeżą bazylią i oregano. Sprawdź też inne proste pomysły na obiad: Szarpana wieprzowina Udka z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie Dyniowe gnocchi Fasolka po bretońsku Pomidorowe risotto Minestrone – włoska zupa jarzynowa Drukuj Naleśniki ze szpinakiem i serem feta #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating

Na-talerzu.pl
Szybkowar przepisy 187

szybkowaru Kurczak w sosie koperkowym z szybkowaru Kurczak w sosie pomidorowo – kokosowym Kurczak z szybkowaru Kapusta z kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Krupnik z szybkowaru Zupa fasolowa z szybkowaru Jak ugotować buraki Jak ugotować ciecierzycę Jak ugotować fasolę czerwoną

Dorota Smakuje
Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru 109

dodatków warzywnych polecam natomiast poszarpaną sałatę (rzymską, lodową) z lekkim winegretem, zieloną fasolkę szparagową lub najprostszą sałatkę z pomidora, ogórka i czerwonej cebuli z jogurtem greckim. Sprawdź też inne pomysły na rozgrzewający obiad: Leczo z cukinii Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Fasolka po bretońsku Lasagne bolognese Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym Drukuj Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru #wprm-recipe

Na-talerzu.pl
Ogórki małosolne – pyszne i chrupiące 214

Wodę należy zagotować, dodać do niej sól, zamieszać i pozostawić do ostudzenia, by w momencie zalewania ogórków, była w temperaturze pokojowej. Sprawdź też inne pyszne przepisy kuchni polskiej: Fasolka po bretońsku Gołąbki bez zawijania Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe Rosół z kurczaka Pączki – tradycyjny przepis Drukuj Ogórki małosolne #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

Na-talerzu.pl