Przepisy na Tłusty Czwartek 1082wejść w przepis wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie. Pączki z dżemem (od szklanki) Faworki cake pops (na patyku) i dwukolorowe Pączuszki serowe z bananowym nadzieniem (bez drożdży, ekspresowe) Faworki (ale nie chrust) Będzie mi bardzo miło, jeśli po skorzystaniu z przepisu prześlesz mi zdjęcie na e-mail: kolorowyprzepisownik@gmail.com
Kolorowy Przepisownik
Pasta tuńczykowa 184śniadanie lub kolację można zrobić pastę tuńczykową. Do tuńczyka wystarczy dodać kilka składników i gotowe. Czasami brak czasu sprawia, że robimy coś ekspresowego a ryba w puszce to dobre rozwiązanie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Francuskie ślimaczki 190Dziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Azjatycka wołowina z brokułami / Asian style beef with broccoli 273Jakiś czas temu dostałam do House of Asia fajny prezent w postaci produktów dedykowanych kuchni chińskiej i postanowiłam wykorzystać je do przygotowania ekspresowej potrawy w stylu azjatyckim. Soczysta wołowina z brokułami w pysznym sosie z sosem sojowym, podana z na makaronie ryżowym. Danie gotowe dosłownie w kilka chwil, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Azjatycka wołowina z brokułami
karmelowy
Placuszki z płatków orkiszowych (na śmietanie) 216dokładniej to... ja zrobiłam ciasto, a smażył Mąż :) ale oczywiście możesz je usmażyć z płatkami owsianymi. Na śmietanie wyszły delikatne (tu też można użyć jogurtu naturalnego). Przygotowanie jest ekspresowe, dlatego polecam na szybkie śniadanie, przekąskę na drogę czy do pracy. Zdjęcia placuszków robiłam na przecudnej tacy śniadaniowej ze sklepu internetowego My Gift Dna . Niedługo zaprezentuję ją w całej okazałości
Kolorowy Przepisownik
Pizza, najlepsze przepisy 444okres, w którym ona króluje na naszym stole, gdyż jest to okres zbiorów szparagów. Prosta wiosenna pizza ze szparagami, papryką i żółtym serem lazur. Pizza z patelni – ekspresowa pizza dla tych co nie mają piekarnika. Pizza pieczona na kamieniu – Pizza smakiem i wyglądem przypomina taką jak z pizzerii, okrągła na cienkim, niezbyt wypieczonym drożdżowym cieście z pomidorkami i mozzarellą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Frittata z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chili 192jego odsłon jest dla mnie wersja z hiszpańską kiełbaską chorizo, która nadaje fantastycznej pikanterii, a przy okazji czyni to danie jeszcze bardziej sycącym. Taka frittata jest doskonała zarówno na ekspresowy obiad, jak i perfekcyjne białkowo-tłuszczowe śniadanie! * SKŁADNIKI na 1-2 porcji 4 jajka 50 g kiełbaski chorizo 10 pomidorków koktajlowych 1 papryczka chili świeże listki oregano sól, pieprz
Food Square
Biała sałatka z pomidorów 165oczywiście najlepsze są pomidory na początku lata, gdy pojawiają się pierwsze pomidory gruntowe. Jednak pomidory należy jeść cały rok, a gdy brak czasu na przyrządzanie wykwintnych sałatek, proponuję ekspresową białą sałatkę z pomidorów. Białą... Read More The post Biała sałatka z pomidorów appeared first
Magiczny Garnek
Pączki w 5 minut (serowe, z twarogu) 50865pyszności, które zajmują niewielką chwilę, a w dodatku są banalnie proste w wykonaniu :) Tłusty Czwartek i karnawał, to najlepszy czas, by je zrobić, chociaż myślę, że ze względu na ekspresowe wykonanie będą się pojawiały u nas przez cały rok :) Z podanych składników wychodzi […] The post Pączki w 5 minut (serowe, z twarogu) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Sernik miodowy z cynamonem (pieczony) 198Pewnego razu zachciało mi się sernika, ale takiego z miodem... (Ostatnio do wszystkiego dodaję miód.) Upiekłam i... zniknął ekspresowo już kolejnego dnia. Nie, nie - sama całego nie zjadłam, pomogła mi rodzina ze znajomymi. Wszystkim smakował, a ja musiałam upiec kolejny. Uwielbiam ten miodowo-cynamonowy smak, który jest delikatny i idealnie komponujący się z całością. Sam sernik jest przepyszny, lekki, kremowy
Di gotuje
Rogaliki francuskie z jabłkiem i dżemem z czarnego bzu 182Ekspresowe w przygotowaniu (5 minut + pieczenie), przepyszne rogaliki z ciasta francuskiego to sposób na słodką przekąskę lub drugie śniadanie. Takie croissanty śmiało możemy przygotować dzieciom, bo choć ciasto francuskie należy do dość tłustych, to nie jest słodzone. Jedyny cukier, jakie tu znajdziemy pochodzi z owoców - w środku mamy kawałek jabłka i dżem 100% z owoców, w pełni naturalny, nie dosładzany
Kolorowy Przepisownik
Waniliowo-serowy omlet z konfiturą pomarańczową 314się, że śniadanie, to podstawa dnia. Ale wiem z doświadczenia, że często z powodu braku czasu i „zabiegania” pomijamy ten posiłek. Dlatego warto znaleźć kilka pysznych i ekspresowych w wykonaniu przepisów. Spróbujcie mojego waniliowo-serowego omleta z pyszną porcją konfitury pomarańczowej . Jak dla mnie połączenie idealne Składniki: (na 1 porcję) 2 jajka 2 pełne łyżki waniliowego serka homogenizowanego
Słodkie okruszki
Chleb z garnka pszenno-razowy z ziarnami-najlepszy domowy chleb 875garnka widziałam,że cieszył się on i wciąż cieszy Waszym dużym zainteresowaniem-i słusznie,chlebuś jest cudowny :-) Piekę go teraz nawet dwa-trzy razy w tygodniu i znika ekspresowo. Dziś mam dla Was również przepis na chleb,ale w trochę zdrowszej wersji :-) Tak samo pysznej,a może nawet i pyszniejszej :) Mowa o chlebie z garnka,ale pszenno-razowym z ziarnami
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pączki z serkiem homogenizowanym 364Karnawał w pełni, więc warto pozwolić sobie na małe co nieco. Dziś mam dla Was przepis na ekspresowe pączki z serkiem homogenizowanym. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie serka homogenizowanego waniliowego (200g), 3 jajka, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, olej
Tradycyjna kuchnia Kasi
Brzoskwiniowe lane chruściki 169Takie ekspresowe chruściki możemy usmażyć w tłusty czwartek, w karnawale ale nie tylko. Robi się szybko, szybko znikają. Na olej wyciskamy dowolne kształty i smażymy. Najlepsze są jeszcze ciepłe. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni