Ekspresowe ciasto na sobotę, do przedpołudniowej herbatki. Robiłam je już jakiś czas temu, zdjęcia więc zaległe, ale jest na tyle smaczne, łatwe do przygotowania i przede wszystkim bardzo szybkie, że to najlepsze rozwiązanie, gdy rano zachciewa się czegoś słodkiego. Możemy dodać różne owoce (np. jagody, wiśnie, jabłko czy nawet banany), super smakuje też z brzoskwiniami (nawet z puszki)! Składniki Kruszonka
Słodkie inspiracjeDzisiaj prezentuję Wam jedno z tych ekspresowych ciast, które stają się niezawodnymi bohaterami niedzielnych popołudni, kiedy człowiek ma ochotę umilić sobie czas czymś dobrym i słodkim podczas odpoczynku oraz regeneracji sił. Ale kto powiedział że ciasto można jeść tylko od święta? Ten daktylowy bananowiec to istny hit! Nie zawiera grama cukru, robi się go błyskawicznie
Kuchnia Elliemuzyki (tak uwielbiam ciężką, fińską muzykę, ale zakochałam się w również w ich muzyce ludowej) a skończyło na kuchni. Tak więc kiedy zabrakło nam chleba, postanowiłam upiec ten ekspresowy fiński chleb, pod nazwą rieska. Prościzna do wykonania, ale za to ile radości. Chociaz z wyglądu przypomina słynne szwedzkie, chrupkie pieczywo – to chyba ze względu na te dziurki, to jest
Szybko Tanio Smaczniemuzyki (tak uwielbiam ciężką, fińską muzykę, ale zakochałam się w również w ich muzyce ludowej) a skończyło na kuchni. Tak więc kiedy zabrakło nam chleba, postanowiłam upiec ten ekspresowy fiński chleb, pod nazwą rieska. Prościzna do wykonania, ale za to ile radości. Chociaz z wyglądu przypomina słynne szwedzkie, chrupkie pieczywo – to chyba ze względu na te dziurki, to jest
Szybko Tanio SmaczniePęczak z warzywami W wielkim pośpiechu przedstawiam Wam dzisiaj przepis na danie ekspresowe z kaszy i mrożonych warzyw. Wiele razy paczka warzyw schowana w zamrażarce uratowała mi... żołądek i nie tylko. Każdemu zdarzają się sytuacje kryzysowe, gdy: brakuje czasu, lodówka pusta, nie ma kiedy zrobić zakupów... i nawet złamane postanowienie o zdrowym odżywianiu nie pomoże, bo fast food
Pełny talerzrumiane. Ot i cała filozofia. Chwilka pracy a przepyszne biszkopty poprawiają nastrój i choć na chwilę pozwolą zapomnieć o cieknącym nosku i gorączce. U nas znikają w ekspresowym tempie. Gorąco polecam 🙂 Artykuł Biszkopty z czekoladą pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek
NiuniokiMoże nie jest teraz najlepszy czas na bób, ale dla chcącego nic trudnego. Ja wykorzystałam bób konserwowy. Danie ekspresowe. U mnie był dodatkiem do obiadu. A Wy z czym go podacie? Składniki: Bób konserwowy z puszki 2 ząbki czosnku Mały pęczek pietruszki Masło klarowane Sól Pieprz Wykonanie: Bób odsączamy na sicie. Pietruszkę drobno siekamy. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na patelnię
Smaki Ewyparkiecie. Panie i Panowie przed Wami pak choi (zwana również bok choy) w oryginalnej odsłonie z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki. Niebywałą zaletą tej chińskiej kapusty jest jej ekspresowe przygotowanie. Wystarczy ją przez 5 minut gotować na parze, polać sosem teriyaki lub kabayaki (od biedy można użyć również sojowego) i podać z makaronem mien lub soba, albo przygotować
Food Squaresemoliny/kaszy manny i wiórek kokosowych. Nie zawiera mąki, ani jajek, ale jednak nie należy do fit słodkości. Słooodki syrop cukrowy robi swoje... Ciasto jest przepyszne i posiada dodatkową zaletę: ekspresowe wykonanie, którego nie da się zepsuć! Koniecznie sami spróbujcie! (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) 2 szklanki kaszy manny (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wiórek
Di gotujeEkspresowy w przygotowaniu koktajl bananowy. Z dodatkiem mleka i miodu. Opcjonalnie także z kostkami lodu. W wersji wegańskiej mleko krowie możecie zamienić na mleczko kokosowe, a miód na syrop klonowy. Wszystkie składniki wystarczy zmiksować w stojącym blenderze kielichowym. SKŁADNIKI / 2 duże porcje lub 4 małe 2 banany 2 szklanki mleka 2 płaskie łyżki miodu DODATKOWO : gałka muszkatołowa
cool and mintyWarto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem kapusty pekińskiej przygotujesz pyszny bigosik wegeteriański i to w ekspresowym tempie. Idealny dodatek do obiadu, ale z kawałkiem chrupiącej bagietki to pyszne samodzielne danie. Polecam przepis do wypróbowania! Zajadaliśmy się bigosikiem, a odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy. Składniki: 1 średnia kapusta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sprawdzać stopień zapieczenia bezy.) Przygotować krem. Herbatę należy zaparzyć zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu i po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Następnie napar przecedzić (jeśli nie używacie herbaty ekspresowej) i ubić ze "Śnieżką". Herbacianą śmietankę rozsmarować na blacie bezowym i udekorować wg uznania. (Polecam kwaskowate owoce. U mnie kiwi i liofilizowana żurawina.) Gotowy torcik schłodzić w lodówce. (Czym dłużej
Di gotujetylko zobaczyłem wielki napis „szpinak”, od razu wiedziałem, że dzisiaj będę miał banana na buzi jedząc makaron ze szpinakiem. Makaron ze szpinakiem i brokułami robi się ekspresowo. Wystarczy Ci jedna duża patelnią lub jeden duży garnek i możesz zacząć działać. Jak już wspomniałem przy okazji przepisu na spaghetti jednogarnkowe , nie lubię myć garów i staram się ich produkować
Blendmanprzygotowania tych tartinek będziecie potrzebować dosłownie ... ok 25 minut :) z czego 15 minut to czas pieczenia! Lubicie takie szybkie przepisy? Ja uwielbiam ! Ekspresowo, efektownie i smacznie - czego chcieć więcej :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego oliwa z oliwek 100 g serka koziego kilka pomidorków cherry kawałek czerwonej papryki czarny sezam oregano sól Przygotowanie: Zaczynamy od włączenia piekarnika i rozgrzania
Taste TherapyByły już rurki francuskie - klik , czy np. ekspresowe z ciasta kruchego - klik ... (Wszystkie tu - klik .) A co powiecie na takie małe, drożdżowe, maślane i po prostu przeeeeepyszne? Ciasto jest rewelacyjne (przepis z moich notatek na rogaliki) i nie wymaga wielkich umiejętności. Rurki możecie napełnić ulubionym nadzieniem, np. samą bitą śmietaną. Przyznam, że już chyba przerobiłam wszystkie swoje pomysły
Di gotuje