Frittata z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chili

Frittata z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chili

Frittata z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chili

O statnio cierpię na ciągły brak czasu. Brak mi go nawet, żeby coś porządnego sobie ugotować. Na szczęście na ratunek w takich chwilach przychodzi frittata, czyli słynny włoski omlet. Jedną z ulubionych jego odsłon jest dla mnie wersja z hiszpańską kiełbaską chorizo, która nadaje fantastycznej pikanterii, a przy okazji czyni to danie jeszcze bardziej sycącym. Taka frittata jest doskonała zarówno na ekspresowy obiad, jak i perfekcyjne białkowo-tłuszczowe śniadanie! * SKŁADNIKI na 1-2 porcji 4 jajka 50 g kieł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.