www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybka i smaczna propozycja na wykorzystanie parówek. W moim domu - tak przygotowane - znikają w ekspresowym tempie! 6-7 parówek Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka (może być 1:1 z wodą) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżki octu spirytusowego 1/3 łyżeczki ostrej papryki sól do smaku (około
Di gotujebyło ciepłe, pożywne i żeby za dużo nie trzeba się było przy tym napracować...Tak powstał przepis na zapiekane naleśniki. W końcu zostały pochłonięte na gorąco... i ekspresowo :) Zapiekane naleśnikiSkładniki na ciasto:1 szklanka mąki1 szklanka mleka1 szklanka mineralnej wody gazowanejszczypta solipół łyżeczki granulowanego czosnkułyżeczka suszonego koperku jajkoSkładniki na nadzienie:pieczarkicebulakiełbaskaser żółtyPrzygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto ubijamy mikserem
Lawendowe Niebodobrze mieć sąsiadkę, która poczęstuje smacznymi śliwkami z sadu. Część śliwek zjedliśmy na surowo a część wykorzystałam do ciasta. jest ono z serii ekspresowych. Składniki były wymyślone na szybko ale jak widać często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Wyszło tak jak lubię czyli wilgotne i czekoladowe. Oczywiście tak jak poprzednie moi domownicy spałaszowali migiem. Nawet gdybym piekła codziennie to Im się
Ewa w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasteczka z ciasta francuskiego z śliwką są ekspresowe i bardzo proste do wykonania. Wystarczą 2 składniki z których można wyczarować pyszny deser. Najlepiej smakują tuż po upieczeniu, jeszcze ciepłe, polecam. Post Francuskie ciastka z śliwką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePrzygotowanie: 20 minut Pieczenie 60 minut Koszt: Tanie Uwielbiam szybkie ciasta z dodatkiem owoców, które nie wymagają wielu składników i można je zrobić w ekspresowym tempie. Na dodatek efekt końcowy cieszy oko. Ciasta na oleju są delikatniejsze niż na maśle, tak mi się zdaję według moich spostrzeżeń smakowych. Dlatego częściej wykonuje ciasta właśnie na nim. Zresztą ceny dobrego prawdziwego masła
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś mam dla Was kolejne ciacho bez pieczenia , przygotowana na ulubionych herbatnikach. Robi się je błyskawicznie, smakuje fenomenalnie i znika w tempie ekspresowym! Na odmianę od moich ulubionych ciast budyniowych , jest to ciasto z kremem grysikowym, czyli takim z kaszy manny. Dodatek maku świetnie urozmaica krem i sprawia, że ciasto nabiera fajnego, może nawet troszkę świątecznego charakteru. Zamiast herbatników możecie
Ostra na SłodkoCiąg dalszy wypieków z ciasta drożdżowego i jagód tym razem jagodzianki :) Któż nie lubi tych pysznych bułeczek, u mnie w domu zniknęły w ekspresowym tempie. Składniki: (na 8 dużych bułeczek) ciasto drożdżowe: 250 ml mleka 40 g świeżych drożdży 4 łyżki cukru 1 jajko 30 g roztopionego masła 3,5 szklanki mąki tortowej
Symfonia smakowaOstatnio córki zażyczyły sobie hot dogów...ale nie chciały za długo czekać...a wiadomo ciasto drożdżowe musi troszkę wyrosnąć.. ja czasem robię takie ekspresowe hot dogi..wszystkie składniki [ oprócz parówek oczywiście] wrzucam do miski robota...i on zagniata ciasto..a ja w między czasie szykuję parówki...Ciasta nie musimy zostawiać do wyrastania..i tak pięknie wyrośnie podczas pieczenia
Moje domowe kucharzeniePachnące i aromatyczne ciasto na górze z musem jabłkowym i polewą. Smakuje obłędnie i wiecie co, znikało w ekspresowym tempie. Teraz czas jesiennych wypieków i takim ciastem z pewnością zaskoczycie domowników i gości. Składniki: Ciasto: 5 jajek 230 g cukru 270 g mąki pszennej T500 30 g kakao 1,5 łyżeczki przyprawy korzennej 100 ml wody 100 ml oleju
Ala piecze i gotujebialym paseczkiem przez srodek,nawet nie kazdy cukiernik sprosta temu zadaniu.Jesli nie masz czasu na klasyczne przysmaki karnawalowe,mam alternatywne rozwiazanie,mysle warte rozwazenia.Faworki z ciasta francuskiego,faworki oszukane,ale za to ekspresowe i doslownie dla kazdego.Sa zlociste,chrupiace i bardzo ,bardzo smaczne.Polecam tym bardziej,ze dzisiaj mamy w handlu juz spory wybor ciast francuskich.Uzylam swiezego ciasta przygotowanego na masle
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparagi cały czas w natarciu ! Kupiłam wczoraj kolejną porcję i zastanawiałam się co by tu z nich zrobić, tak na szybko... ? W lodówce miałam ciasto francuskie, więc powstał pomysł na prostą, ekspresowa tartę.W prostocie siła ! Jest doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Najprostsza tarta z zielonymi szparagami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pęczek
Kulinarne przygody Gatitydodaniu przyprawy korzennej to piernik. Początkowo miała być to szarlotka, ale ... dorzuciłam bakalie, później fantazja nakazała dosypać jeszcze karob ... i powstała fajna mieszanka smaków. Ciasto udaje się zawsze, przyrządza się je w tempie ekspresowym. Polecam je na śniadanie, do lunchboxa, dla dzieci. To jedno z najzdrowszych ciast, bo pozbawione cukru (słodzone owocami) i oleju. Wpasuje się w Waszą dietę
Jeść, by żyć w zdrowiudodaniu przyprawy korzennej to piernik. Początkowo miała być to szarlotka, ale ... dorzuciłam bakalie, później fantazja nakazała dosypać jeszcze karob ... i powstała fajna mieszanka smaków. Ciasto udaje się zawsze, przyrządza się je w tempie ekspresowym. Polecam je na śniadanie, do lunchboxu, dla dzieci. To jedno z najzdrowszych ciast, bo pozbawione cukru (słodzone owocami) i oleju. Wpasuje się w Waszą dietę
Jeść, by żyć w zdrowiuGdy to piszę, w piekarniku pieką się ekspresowe babeczki czekoladowe. Przygotowania zajęły około 15 minut i to była szybka frajda dla mojego Maxa – dzieci lubią
Magiczny Garnekratuje je mikrofala ale chrupkości w nich już nie ma. Przeszukując internet w poszukiwaniu jakiegoś fajnego przepisu na domowe pieczywo, gdyż taki był temet weekendowej akcji "Ciasta na niedzielę" znalazłam przepis na ekspresowe bułki śniadaniowe. Wierzcie mi, że one są naprawdę ekspresowe, chrupiące i pulchne w środku. Składniki na 16 średnich bułek: 1 kg mąki 600 ml wody 1 łyżeczka
Życie zaczyna się w kuchni