dynia - 15472 przepisów (strona:560/1032)

Batony owsiane z żurawiną 106

kcal) Składniki: 200 ml mleka zagęszczonego słodzonego w puszce 120 g płatków owsianych górskich 45 g wiórków kokosowych 50 g żurawiny suszonej 20 g słonecznika łuskanego 20 g pestek dyni 20 g sezamu Przygotowanie: Mleko lekko podgrzać w garnku. W wysokim naczyniu wymieszać wszystkie składniki, dodać mleko i wymieszać. Masę przełożyć do sylikonowej formy (metalową należy wcześniej wyłożyć papierem

KuchniaWeDwoje.pl
Orkiszowy chleb z cukinią 112

proszku do pieczenia 5 łyżek syropu klonowego 1/3 szklanki oleju (u mnie olej arachidowy) 1 łyżka nasion chia 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka słonecznika łuskanego 2 łyżki pestek dyni ½ – 1 łyżeczkę soli Przygotowanie: Cukinie obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do dużej miski. Posolić i odstawić na 10 minut, aż puści sok. Następnie ją wycisnąć

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka z sosem chrzanowym 156

jogurtu naturalnego typ grecki szczypta cukru, soli i białego pieprzu do smaku liście mini sałaty rzymskiej (do kupienia w Lidlu) opcjonalnie można podać z ulubionymi kiełkami, prażonymi pestkami dyni, prażonym sezamem, plastrami rzodkiewki, kawałkami ostrej papryczki lub usmażonym na chrupko bekonem. Przygotowanie jest proste jak bity piosenek disco polo 1. ugotowane i obrane jajka wrzucamy do buraczanego wywaru

ladykitchen
DYNIOWE SMOOTHIE Z PŁATKAMI I CYNAMONEM 128

Kiedy mamy ochotę na proste, szybkie śniadanie - smoothie o jest to! To DYNIOWE SMOOTHIE Z PŁATKAMI I CYNAMONEM to pełen składników odżywczych zastrzyk energii na pyszny

COOKMAGAZINE
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni na zakwasie 119

chleb będzie zbity i nie będzie puszysty, radzę zrobić pół na pół z pszenną (typ 2000). 3/4 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki siemienia lnianego 3/4 szklanki słonecznika lub pestek dyni 3/4 szklanki otrębów pszennych lub innych 3 płaskie łyżeczki soli 1 łyżka miodu 1 litr ciepłej przegotowanej wody (ok 40 st.C) 1 szklanki zaczynu z poprzedniego pieczenia (jeżeli pieczemy pierwszy

moj przepis na
Chleb bez mąki 130

wypieku chleba nazwaną Czystoziarnisty. Jako że lubię eksperymenty zakupiłam ową mieszankę. Jak się później okazało skład miała zacny: Płatki owsiane, ziarno słonecznika, nasiona lnu, płatki sojowe, błonnik, pestki dyni, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku

moj przepis na
Chleb razowy na drożdżach 120

tortowej lub chlebowej (typ 720) (zwykłej) 10 g soli 20 g drożdży świeżych 1,5 – 2 łyżki miodu 440 ml ciepłej wody 80 g słonecznika 80 g pestek dyni 20 g maku 40 g sezamu 60 g siemienia lnianego Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę, miód, rozkruszyć drożdże, dodać 2 czubate łyżki mąki pszennej, wymieszać. Odstawić

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 103

wody 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego masła roślinnego lub oleju 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki soli Posypka: 3 łyżki ziaren sezamu 3 łyżki maku 3 łyżki ziaren dyni 2 łyżki rozpuszczonego masła roślinnego lub oleju Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę (zabrać 3 łyżki z 300 ml), rozkruszyć drożdże, miód, dodać 2 czubate łyżki mąki (zabrać

moj przepis na
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 127

ryżowej 100 gr mąki kukurydzianej 550 gr ciepłej wody 25 gr drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki słonecznika łuskanego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka sezamu W 50 ml wody rozpuścić drożdże, rozpuścić. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki, dodać wodę i wodę z drożdżami. Dokładnie wymieszać. Odstawić pod ściereczką do wyrośnięcia

moj przepis na
Chlebki drwala 129

kilkoma zmianami. Rodzinka była zachwycona, a ja nie musiałam kupować pieczywa przez 3 dni :). Taka gospodarność ;-). Składniki na 4 chlebki: Namoczka: 135 gr ziaren (u mnie pestki słonecznika, dyni, mak, siemie lniane) 40 gr płatków owsianych górskich 200 gr gorącej wody Wieczór wcześniej do miski wsypać ziarna, dodać płatki, zalać wodą, wymieszać, odstawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki. Ciasto właściwe

moj przepis na
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni na zakwasie 122

chleb będzie zbity i nie będzie puszysty, radzę zrobić pół na pół z pszenną (typ 2000). 3/4 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki siemienia lnianego 3/4 szklanki słonecznika lub pestek dyni 3/4 szklanki otrębów pszennych lub innych 3 płaskie łyżeczki soli 1 łyżka miodu 1 litr ciepłej przegotowanej wody (ok 40 st.C) 1 szklanki zaczynu z poprzedniego pieczenia (jeżeli pieczemy pierwszy

moj przepis na
Chleb bez mąki 145

wypieku chleba nazwaną Czystoziarnisty. Jako że lubię eksperymenty zakupiłam ową mieszankę. Jak się później okazało skład miała zacny: Płatki owsiane, ziarno słonecznika, nasiona lnu, płatki sojowe, błonnik, pestki dyni, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku

moj przepis na
Chleb razowy na drożdżach 139

tortowej lub chlebowej (typ 720) (zwykłej) 10 g soli 20 g drożdży świeżych 1,5 – 2 łyżki miodu 440 ml ciepłej wody 80 g słonecznika 80 g pestek dyni 20 g maku 40 g sezamu 60 g siemienia lnianego Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę, miód, rozkruszyć drożdże, dodać 2 czubate łyżki mąki pszennej, wymieszać. Odstawić

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 125

wody 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego masła roślinnego lub oleju 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki soli Posypka: 3 łyżki ziaren sezamu 3 łyżki maku 3 łyżki ziaren dyni 2 łyżki rozpuszczonego masła roślinnego lub oleju Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę (zabrać 3 łyżki z 300 ml), rozkruszyć drożdże, miód, dodać 2 czubate łyżki mąki (zabrać

moj przepis na
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 128

ryżowej 100 gr mąki kukurydzianej 550 gr ciepłej wody 25 gr drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki słonecznika łuskanego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka sezamu W 50 ml wody rozpuścić drożdże, rozpuścić. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki, dodać wodę i wodę z drożdżami. Dokładnie wymieszać. Odstawić pod ściereczką do wyrośnięcia

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania