kolejne wykorzystanie mojego ulubionego wolnowaru. Wygodny sposób na upieczenie dyni i zrobienie dyniowego puree. Można całe puree wykorzystać od razu, można część zamrozić. A ponieważ dynię pieczemy bez przypraw, będzie znakomicie nadawała się zarówno na ostrą zupę jak i na słodkie ciasto. Możemy w ten sposób upiec każdy rodzaj dyni, jedyny warunek to wielkość, pozwalająca na włożenie(...)misy wolnowaru. Piekłam niedużą dynię Hokkaido. Zaletą tej metody jest również fakt, że nie używamy żadnego tłuszczu. składniki 1 nieduża dynia przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Dynię dokładnie umyć. Przy pomocy widelca dynię ponakłuwać, włożyć do misy wolnowaru - nie ma potrzeby dodawać płynów czy oliwy. Piec dynię w ustawieniu low przez 7 -9 godzin. Po tym czasie dynię
Stare GaryNadeszła jesień, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Na szczęście mam dobre duszyczki dookoła siebie, psiapsiółki, które wspomagają mnie np. zawożeniem czy odbieraniem Córci z
Dzieje kuchennej Wiewióry