dynia pieczona - 1757 przepisów (strona:74/118)

Chlebek dyniowy 165

sól. Wlać drożdże,dodać jogurt,puree z dyni i oliwę oraz pestki. Wyrobić ciasto,przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce by wyrosło. Po godzinie zagnieść ponownie ciasto,przełożyć do wysmarowanego masłem korytka i odstawić na 15 minut.  Rozgrzać piekarnik do 190*C,włożyć formę z chlebkiem i piec 60 minut. Po upieczeniu wystudzić chleb na kratce

Kolorowa kuchnia Elki
Batonik owsiany. Flapjack 198

płatków owsianych 3 łyżki mieszanki ziaren słonecznika, sezamu, dyni i siemienia lnianego Przygotowanie: Do rondelka przekładamy masło, cukier i miód rozpuszczamy wszystkie składniki mieszając je. Wyłączamy gaz. Wrzucamy płatki owsiane, mieszamy, aż płatki całkiem w chłoną płynną masę i powstanie słodka masa. Wrzucamy dodatki i ponownie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę owsianą i mocno ją ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka dyniowe z cynamonem 820

przesianą z cynamonem i sodą oraz purée z dyni, cały czas ucierać- dodać żółtko i sól, ucierać do uzyskania gęstego ciasta, pod koniec ucierania można wyrobić ciasto dłońmi- ciasto zafoliować i schłodzić- piekarnik rozgrzać do temperatury 170-175 stopni- cukier wymieszać z cynamonem, przesypać na talerzyk- dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia- schłodzone ciasto podzielić na małe kawałki (około

Smakołyki Bereniki
Bułka z dynią 126

zostawić na 10-15 minut.Dodać puree z dyni, rozpuszczone i wystudzone masło, otartą skórkę z cytryny i dokładnie wyrobić ciasto,zostawić pod przykryciem na godzinę.Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć do keksówek, wyrównać wilgotnymi dłońmi, ma sięgać do połowy keksówki, zostawić do wyrośnięcia. Piec ok 25-30 minut. Wyjąć, zostawić

Anioły w kuchni
Chleb pełnoziarnisty z ziarnami 584

bochenek! To bardzo proste. Chleb pełnoziarnisty PRZEPIS /na 1 keksówkę/ Temperatura: 210oC | Czas pieczenia: ok. 55 min. Składniki 40 dkg mąki pszennej pełnoziarnistej 10 dkg mąki owsianej 10 dkg mąki pszennej 6 łyżek płatków owsianych 4 łyżki siemienia lnianego 4 łyżki sezamu 3 łyżki pestek z dyni 3 łyżki słonecznika 1 łyżka miodu 3/4 łyżki soli 25 g świeżych drożdży(...)oraz wodę. Ciasto wymieszać mikserem. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 20 min. Ponownie wyrobić ciasto i przelać do foremki. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 20 min. Piec w temperaturze 210oC przez ok. 55 min. Wystudzić na kratce. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pieczone warzywa z serem 168

warzywa z serem bundz. Jeśli nie macie dostępu do bundzu, który się pojawi w tym przepisie, użyjcie sera halloumi, fety tej prawdziwej lub dobrego, twardego twarogu. Składniki na pieczone warzywa z serem: 1 marchewka 1 pasternak lub pietruszka 1/2 selera 1 burak 1 cebula kawałek bundzu, lub dobrej fety sól, pieprz, majeranek, tymianek, ½ łyżeczki miodu, czosnek, oliwa(...)Kawałki sera marynujemy w pieprzu, czosnku i oliwie. Odstawiamy na co najmniej godzinę i przyrządzamy warzywa. Warzyw (oprócz cebuli) nie obieramy, tylko zawijamy w folię aluminiową (każde osobno) i pieczemy do miękkości. Szybko obieramy i jeszcze ciepłe doprawiamy. W osobnej miseczce dajemy pokrojonego buraka a do niego miód, majeranek, oliwę, pieprz i sól. Do pozostałych warzyw dodajemy sól, pieprz, majeranek

ladykitchen
Małe gniazdka/ Pączki hiszpańskie 130

zjeść ;) Miały być pączki ziemniaczane albo z dynią, jednak wybór padł na gniazdka, ponieważ nie jadłam ich wieki. Proste w wykonaniu i pyszne, ahh pyszne!  Polecam! ( i z ilości przeczytanych i zapisanych na kartce przepisów pogubiłam się z jakiej strony jest ten ) Składniki: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 4 jajka szklanka wody

Na moim talerzu
Co jeść jesienią? 142

wychłodzenie organizmu. Zamiast nich możemy zjeść np. pieczone jabłko, czy gruszkę Sezonowe warzywa i owoce Sezonowe jedzenie to podstawa zdrowia i dobrego samopoczucia (i także gwarancja dobrego smaku :)). Dodatkowo warzywa i owoce kupowane w ich sezonie są dużo tańsze od tych sprowadzanych. Dlatego szczególnie teraz powinniśmy postawić na: marchew, ziemniaki, kapustę, dynię, jabłka, gruszki, paprykę, buraczki, śliwki, orzechy, żurawinę

365 dni dookoła kuchni
Małe gniazdka/ Pączki hiszpańskie 275

zjeść ;) Miały być pączki ziemniaczane albo z dynią, jednak wybór padł na gniazdka, ponieważ nie jadłam ich wieki. Proste w wykonaniu i pyszne, ahh pyszne!  Polecam! ( i z ilości przeczytanych i zapisanych na kartce przepisów pogubiłam się z jakiej strony jest ten ) Składniki: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 4 jajka szklanka wody

NA MOIM TALERZU
Chleb drwala 170

czas temu w sklepie internetowym  Chleb na zdrowie.pl . Jest to już kolejny chleb, który piekę  z tych gotowych mieszanek i co dla mnie ważne, nie zawierają one konserwantów, GMO ani GMM. Chleb drwala to chleb pszenno-żytni z dodatkiem ziaren słonecznika, dyni i lnu. Chleb drwala Składniki: 1 opakowanie mieszanki na   chleb drwala 310 g wody(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na około 120 minut do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. Ciasto możemy też przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, w której później upieczemy chleb. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, chleb delikatnie przekładamy na łopatkę, szybko nacinamy i wkładamy do piekarnika. Przed zamknięciem drzwiczek spryskujemy go wodą przez 5 sekund

Kulinarne przygody Gatity
Prażony kalafior z buraczkowym makaronem 201

samo wybornie, jak się prezentuje. Podana na przyjęciu z pewnością wzbudzi zachwyt wszystkich gości. Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw, ale zdążyłam się już przekonać, że ten pieczony i zarumieniony smakuje o wiele lepiej niż gotowany – jest chrupiący, a smak zdecydowanie bardziej wyrazisty. Do tego idealnie zbilansowany dressing i prażone pestki. W oryginalnym przepisie makaron – aby nadać(...)mung 400-500g kalafiora sól 4 łyżki soku jabłkowego 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżki oliwy z oliwek kilka słomek szczypiorku pieprz 50g pestek dyni 2 łyżki oleju ryżowego odrobina korzenia chrzanu do podania Barszcz przelej do rondla i zagotuj. Namocz w nim makaron i poczekaj aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu. Dopraw solą

Roślinna - blog wegański
Moja granola 187

garśćsuszonych jagód goji garśćrodzynek 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki pestek słonecznika garśćpłatków migdałowych lub dowolnych orzechów 2-3 łyżki dobrego miodu " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy miód i dokładnie ugniatamy, aby masa była lekko wilgotna. Następnie wysypujemy ją na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut. Wystudzoną granolę przekładamy

CoolinarniePL
Babeczki dyniowo - czekoladowe 129

Dynia i czekolada to jak się okazuje świetny duet. Co prawda w moich babeczkach jest posypka czekoladowa do ciast ale i tak smak jest wyczuwalny a całość smaczna. Zresztą najlepiej o tym świadczy fakt, że praktycznie zaraz po upieczeniu zniknęły. W sumie dawno babeczek nie piekłam, ale moje chłopaki tylko czekają na coś słodkiego i nie ważne

Ewa w kuchni
Powrót do przeszłości, czyli sernik urodzinowy 133

dawno temu, a jeszcze nie napisałam o wszystkich urodzinowych ciastach.Pisałam za to, że mieliśmy cudownych gości. Postanowiłam, poza oczywiście tortem, przygotować coś jeszcze. Coś, co zaskoczy Duńczyków - sernik. Pieczony. Hmm...Najpierw pomyślałam o takim z rodzynkami, ale C. stwierdził, że może lepiej nie... I ciężko go za to winić - sernik z rodzynkami jest ryzykowny nawet na spotkaniu Polaków(...)wyłożyć maliny, na nich równomiernie rozprowadzić masę serową.Piec w 160 st. C. przez 40 minut.Ostudzić w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.Przed podaniem wstawić do lodówki na całą noc.Przed podaniem udekorować wierzch startą czekoladą.Smacznego!Jeszcze raptem jeden letni przepis, i obiecuję się poprawić w kwestii sezonowości - będą jabłka, śliwki, gruszki, dynie... I figi. Tak, figi będą z pewnością

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka owsiane z bananem 175

pszennych 2 dojrzałe banany po garści: pestek dyni, siemienia lnianego, rodzinek i żurawiny jajko 1/3 szklanki mąki łyżka miodu Wykonanie: Suche składniki wsypujemy do miski, banany ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy miód oraz jajko i ręką łączymy je w jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto wykładamy łyżką na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w temp 180 stopni przez

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania