Papryka faszerowana kaszą orkiszową, chorizo, dynią i cukinią 188jest, to to zrób, to znowu to i tak moje papryki musiały poczekać na swoją kolejność. Uwielbiam faszerowaną paprykę, tu żeby wszystkim dogodzić, a w szczególności mojemu młodemu, musiałam dodać chorizo, którego jeszcze kawałek było w lodówce. Od siebie przemyciłam dynię, cukinię, kurkumę, no i ostatnio naszą ulubioną kaszę orkiszową. Polecam Wam i życzę miłego dnia :-)))). Składniki: 4 papryki
kruche babeczki
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23449cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta
Moja smaczna kuchnia
Kilka pomysłów na... 222batatowymi falafelami, burakiem i majonezem z kalafiora (vegan) chleb na zakwasie z żurawiną cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym potrawka a'la chili con carne, ryż (vegan) dyniowy bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami, potem pestkami dyni (i chyba jeszcze kurczakiem) kuskus z groszkiem, fasolą, brokułem i migdałami (vegan
More food, love and dreams
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 373batatów 10. Ciasto pełne czekolady 11. Żytnie mini donuts 12. Cotton Japanese Cheesecake 13. Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 14. Odtłuszczone frytki z ziemniaków 15. H ummus z pieczonymi burakami 16. Hummus klasyczny 17. Kabanosy w cieście francuskim 18. Hummus z pieczoną dynią 19. Pieczone kasztany jadalne 20. Masło czosnkowe z ziołami 21. Najlepsze mini wrapy 22. Żołnierzyki z owoców
Be Fit Be Strong
Idealne mini wrap'y na imprezę 1007Masło czosnkowe z ziołami Chipsy z jarmużu Banana Bites Parówki w cieście francuskim Hummus z pieczoną dynią Przekąska z białej rzodkwi Różyczki z ciasta francuskiego Frytki z batatów Żołnierzyki z owoców z dipem Placki cukiniowe Hummus buraczany Lekki krem orzechowy Pieczona cieciorka Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną
Be Fit Be Strong
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 220mięsa w waflu Imprezowe przekąski na krakersach Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy MUSZLE MAKARONOWE faszerowane serkiem i suszonymi pomidorami PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ- deska wędlin i serów Francuskie rollsy z szynką serrano Wiatraczki ze szpinakiem Mini Corn dogi Sylwestrowe szaleństwo, czyli krakersy z dyni, z kozim serkiem i karmelizowaną cebulą Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę Odczarowany szpinak w ciepłej
Weekendy w domu i ogrodzie
21 pomysłów na kasze! 505polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem i winogronami Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami Sadzone z marchewką na gęsto
Moja smaczna kuchnia
Kwiaty cukinii smażone w tempurze 188pierwszy raz odważyłam się wykorzystać w kuchni kwiaty cukinii. Wiem, że nie odkryłam Ameryki, ale pierwsze doświadczenia smakowe po zrobieniu faszerowanych kwiatów cukinii to wielkie "wow". Tym razem przygotowałam je w tempurze. Świetnie nadają się też do tego kwiaty dyni. Jako, że jestem akurat u rodziców to mam bardzo dobry dostęp zarówno do jednych, jak i drugich kwiatów. Składniki
Pasja Smaku
.775. wegańskie placki i wegańskie inspiracje obiadowe 250obiady są wegańskie. fasolka szparagowa, cukinia, ziemniaki, dynia ze smażonym tofu (wcześniej zamarynowanym w sosie sojowym i przyprawach) ryż z czerwoną fasolą, brokułem i smażonym tofu (wcześniej zamarynowanym w sosie sojowym i przyprawach) fasolka szparagowa zielona i żółta, domowy pasztet z soczewicy (przepis na pasztet będzie na drugim blogu) cukinia faszerowana granulatem sojowym (z dodatkiem passaty i podduszonych pieczarek
breakfast of dreams
Szybki i prosty przepis z kaszą gryczaną 360papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem
Moja smaczna kuchnia
38 Najlepszych przekąsek na Sylwestra 234dynią Chipsy z jarmużu Masło czosnkowe z ziołami Krem awokado-banan Sałatka z kalarepą i kaszą owsianą Sałatka z komosą i kalarepą "Nutella" z awokado Bezy i pianki z ksylitolem Placek z awokado i mango Jaglane placki z gruszką Jaglane "Raffaello" "Nutella" z daktyli Dyniowe muffinki ryżowe Gryczane muffinki z buraków Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą
Be Fit Be Strong
Żytnie pierogi dyniowe a'la ruskie (wegańskie) 257pierożki, więc mam nadzieję, że i Wam przypadną do gustu! Przepis na ok. 76 pierogów, czyli 12-13 porcji. Składniki: - żytnie ciasto pierogowe (wegańskie) lub bezglutenowe - 250g puree z dyni - 180-200g tofu naturalnego - 4 ząbki czosnku - 2 cebule - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki imbiru(...)łyżeczki kardamonu - sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na 1 łyżce oleju. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania jednolitego farszu. Faszerowanie: Małą szklaneczką wycinamy kółka, w środku umieszczamy czubatą łyżeczkę farszu, składamy na pół, a brzegi mocno i dokładnie dociskamy palcami, widelcem, czym nam wygodniej. Tak przygotowane pierogi staramy się układać na blacie
Be Fit Be Strong
Jaka dieta dla ćwiczących – praktycznie o odżywianiu dla ludzi aktywnych i nie tylko 269cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy jak najbardziej. Podwieczorek i kolacja Sojusznikiem wieczornych(...)bakalie, różnego rodzaju lekkie sałatki, chrupkie pieczywo razowe, koktajle owocowe oraz gotowane warzywa. Nie zaszkodzi także jeśli wyposażymy naszą lodówkę i spiżarnię w takie składniki jak: nasiona słonecznika, pestki dyni, jajka, brokuły (można je podać w cieście z sosem miodowo-paprykowym), czy nawet bukiet wiosennych surówek. Smacznie, kolorowo i co najważniejsze zdrowo. Polecamy eksperymentować i poszukiwać kolejnych przepisów na własną
upichcona
Wegetariańskie przysmaki - 25 smacznych przepisów bez mięsa 188Granola kokosowo-migdałowa Gryka Cake - ciasto z kaszy gryczanej i jabłek Hummus z burakami Kapusta Babci Halinki Kasza jęczmienna z boczniakami Orzechowa kasza bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto ze świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem(...)brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy
My Chcemy Jeść
Patisony faszerowane mięsem i soczewicą 192Dzisiaj moja propozycja na potrawę z patisonów, które w Polsce są jeszcze mało popularne. Patisony to odmiana dyni zwyczajnej, pochodząca z Ameryki Północnej. Początkowo patisony traktowano jako rośliny ozdobne, z czasem zaczęto doceniać jego walory smakowe i dzisiaj patison jest często spotykany w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Patisony mają ciekawy wygląd, przypominają złożone razem dwa talerze lub pojazd(...)miąższ, mogą mieć różne kolory: zielonkawy, żółty, a nawet prawie czarny. Nadają się do duszenia, smażenia, do gulaszy, leczo, ale również do sałatek i do marynowania. Można je również faszerować po wydrążeniu gniazd nasiennych. I w takiej formie pojawiają się u mnie, faszerowane mięsem i czerwoną soczewicą, są sycące i bez problemu zastąpią dwudaniowy obiad. Przy tym pięknie prezentują się
Smak mojej kuchni