duszone - 2857 przepisów (strona:44/191)

Kurczak w śliwkowym sosie 180

łyżeczkami curry. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć kurczaka z obu stron. Wlać sok, w którym moczyły się śliwki. Gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie dodać śliwki, dusić do miękkości. Sos powstały podczas duszenia przetrzeć przez sito. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój

Świat Smaku
Kiełbasa z fasolą po chłopsku / Sausage with beans 168

moją pracę i poświęcony czas.  Z góry dziękuję. Wykonanie Kiełbasę i cebule pokroić w półplasterki. Kiełbasę podsmażyć aż się zrumieni. Dodać cebulę, podsmażyć. Całość przełożyć do garnka i dusić aż cebula będzie miękka. Pomidory sparzyć, pokroić w małą kostkę, dodać do kiełbasy. Fasolę osączyć, dodać do całości, wymieszać, doprawić przyprawami i dusić jeszcze ok. 10 minut. Życzę smacznego

Świat Smaku
Leczo z cukinią / Letcho with zucchini 186

czas.  Z góry dziękuję. Wykonanie Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie składniki pokroić w dużą kostkę, przełożyć do garnka, dodać olej, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić do miękkości . Pod koniec duszenia dodać koncentrat i wymieszać. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także

Świat Smaku
Golonka po Bawarsku... 233

moim domu podstawą jest kuchnia bawarska... Zdziwiłam się, bo gotowałam w stylu "domowej, maminej kuchni.."  Otóż okazało się, że bardzo lubiana przez moich domowników "wątróbka w duszonych jabłkach i cebuli", " Pieczona biała kiełbasa z cebulą". " roladki z boczku, z wędzoną śliwką" okazały się Bawarskim specjałem i wręcz rarytasem tamtejszej kuchni. Tak więc będąc na moim ukochanym pobliskim bazarku

Zainspiruj się kuchnią
Polędwica Wellington 198

danie główne na specjalną okazję, czyli Beef Wellington jest to polędwica wołowa zapiekana w cieście francuskim. Dodatkowo między ciastem a mięsem znajduje się warstwa pasztetu z wątróbek drobiowych oraz duszonych na maśle borowików. Składniki: 1/2 kg polędwicy wołowej 1 płat gotowego ciasta francuskiego 200 g borowików 200 g pasztetu z wątróbek drobiowych garść posiekanej natki pietruszki 1 jajo

wyzwania kuchenne
Współpraca z firmą Skworcu 185

wołowinę. Nie ma jednak przymusu co do wyboru mięsa. Współcześnie fajitę można przygotować  z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną a nawet z owocami morza. Do grillowanego mięsa można również dodać duszoną paprykę i cebulkę. 7.  PRZYPRAWA DO SMAŻONEGO RYŻU NASI – GORENG pozwoli na nowo odkryć możliwości kulinarne jakie daje ryż. Orientalne nuty imbiru i kurkumy w połączeniu z intensywnym

Słodkości i nie tylko
1450.Zupa leśniczego 337

oczyścić, umyć, pokroić w paseczki. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać grzyby, listek laurowy, pieprz i ziele angielskie, podlać 1-2 łyżkami wody lub rosołu i dusić do miękkości na małym ogniu. Pod koniec duszenia oprószyć mąką. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę i ugotować w rosole. Gdy ziemniaki będą już dochodzić, dodać uduszone

Moje domowe kucharzenie
1456. Bigos z cukinii 183

dużych oczkach, posypać solą. Następnie odcisnąć sok.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić , dodać  marchewkę startą a tarce o dużych oczkach. Chwilę razem poddusić, dodać cukinię , przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać podsmażoną, pokrojoną w kostkę kiełbasę i obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawić do smaku , dodać koperek i chwilę razem gotować

Moje domowe kucharzenie
Danie jednogarnkowe z makaronem 373

listek, ziele  Mięso pokroić w małe kawałki.Cebulę zeszklić,dodać pokrojone mięso i smażyć kilkanaście minut,następnie dodać czosnek i pokrojone pieczarki.Lekko je posolić, aby puściły sok. Całość dusić, aż płyn odparuje.Następnie  dodać pomidory z puszki , pokrojone ogórki i paprykę, odrobinę wody i przyprawy.Dusić chwilkę razem, a następnie dodać makaron i dusić, aż makaron nie będzie

Moje domowe kucharzenie
Patelnia z pokrywą z redcoon.pl 145

mięsa..miały być co prawda kotlety schabowe, ale zrobiłam bitki w sosie pomidorowym..Na początek na patelni podsmażyłam plastry mięsa..potem dodałam pozostałe składniki..nakryłam pokrywą....i gotowe..Mięsko dusimy prawie bez zaglądania i bez obawy, że coś tam się przypali..wiadomo..musimy zajrzeć czy jest wystarczająca ilość wody..gdyż woda wyparowuje .. Na patelni smażyłam także ryby...zdjęcia niestety brak(...)kotlety schabowe...patelnia sprawdza się idealnie.. Patelnia nadaje się do różnego typu kuchenek, mycie patelni nie sprawia żadnego problemu..Na patelni możemy nie tylko smażyć, ale także i dusić jakieś mięsko np.tak jak u mnie bitki..a nawet można zrobić gulasz....i wiele innych potraw.....i cóż więcej pisać...jestem bardzo zadowolona i polecam z czystym sumieniem

Moje domowe kucharzenie
Ryba smażona 169

musimy już dodatkowo solić ryby, w trakcie jej przygotowywania. Zastosowanie w kuchni:  Jak sama nazwa wskazuje, przyprawą do ryb doprawia się smak ryb pieczonych, smażonych, gotowanych i duszonych. Przyprawa nie zawiera konserwantów i dlatego jest bezpieczna w stosowaniu

Moje domowe kucharzenie
Lasagne 180

wrzucamy na patelnię na rozgrzaną oliwę. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i trzymamy na patelni do zarumienienia. Następnie dodajemy mięso. Smażymy aż będzie miękkie. Dodajemy pomidory razem z zalewą - dusimy ok. 10 minut. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżeczkę oliwy i rozcieramy na dnie i bokach. Układamy trzy plastry makaronu, nakładamy warstwę nadzienia

Emcia Pichci
Makaron z mięsem mielonym i cukinią 180

minut. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. Po zarumienieniu dodajemy mięso mielone i pieczarki. Smażymy do miękkości. Dodajemy cukinię i całość dusimy ok. 5 minut. Następnie dolewamy ok. 1 szklankę wody, doprawiamy i dusimy 15 minut. Na koniec podbijamy sos śmietaną i trzymamy na ogniu do wrzenia ciągle mieszając. Makaron odcedzamy i nakładamy

Emcia Pichci
Gulasz sojowy 179

wyciągamy kroimy w kostkę i dorzucamy do warzyw na patelni. Dodajemy sos sojowy, ostrą i słodką paprykę, sól i pieprz. Bulion, w którym moczyliśmy kotleciki przelewamy do całości i dusimy przez ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.  Dolewamy do tego ok. 1 szklankę wody i duśmy kolejne 5 minut. Następnie w 10 łyżkach zimnej wody rozpuszczamy łyżkę

Emcia Pichci
Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami 161

wlewamy oliwą z pierwszego tłoczenia, dodajemy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną na półksiężyce. Podsmażamy chwilę i dodajemy paprykę słodką w proszku, mieszamy, wrzucamy warzywa: cukinię z papryką, doprawiamy i dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory pelati wraz z sosem,  peperoni, mieszamy i dusimy jeszcze kwadrans. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania