P o niedawnej lekturze Mojego Życia we Francji Julie Child po nocach śni mi się masło i przepisy z jego udziałem. Francuzi wprost lubują
Food Squareserce, a także na zapalenie żołądka, nadkwasotę, owrzodzenie żołądka i dwunastnicy. Ponadto, ze względu na małą zdolność wiązania azotanów z gleby, dynia jest wspaniałym, lepszym nawet od marchwi produktem w żywieniu dzieci oraz ludzi chorych na miażdżycę, stwardnienie tętnic, nadciśnienie tętnicze, niewydolność nerek, choroby wątroby, otyłość i zaburzenia przemiany materii. Dynie wzmacniają także system immunologiczny. Wniosek z tego(...)każdym warzywniaku. Posiada ona charakterystyczny kształt i ciemnopomarańczową skórkę, którą można jeść. Dynia ta zawiera sporo pestek, jednak jej miąższ jest zwarty, przez co świetnie nadaje się do duszenia i smażenia. Tę dynię warto jeść, ze względu na wysoką zawartość witaminy A i karotenu. Jeśli chodzi o smak, jest lekko słodka. Warto zrobić z niej zupy i upiec
Smiling Shrimp