parze: warzyw, ryb, mięsa, owoców morza, ryb, drobiu i innych. "SOUP/BEANS" - przeznaczony jest do gotowania różnych zup i roślin strączkowych. "STEW" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - do duszenia warzyw, mięs, drobiu, ryb i owoców morza. "OATMEAL" - do gotowania kasz na mleku. To dobry program dla tych, którzy lubią dania mleczne. Nic nie mieszacie, nic nie pilnujecie(...)słodkiej papryki 150 g jogurtu 4 łyżki oliwy z oliwek 1,2 l wody Sól i pieprz do smaku Pierś kurczaka myjemy, kroimy w kostkę 2 cm, ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę 1 cm. Kukurydzę odsączamy. Wkładamy wszystko do misy multicookera, zalewamy wodą, dodajemy paprykę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i zamykamy pokrywę. Wybieramy program SOUP/BEANS
Marder&Marder ManufacturePomysł na obiad prosty, szybki i smaczny W Błyskawiczny Piątek ma być szybko, smacznie i bez komplikacji . Zwłaszcza że Święta tuż tuż i w przedświątecznym rozgardiaszu
Grunt to przepis!Bulion warzywny – czyli po prostu wywar z jarzyn, zwany też bulionem jarzynowym – sam w sobie szału może nie robi, jednak stanowi świetną bazę do
Kulinarne Przebojeziemniakami, gotowanymi jajkami lub serem feta, i oczywiście kromkami wiejskiego chleba, którymi Grecy wycierają sos wydobywający się z zieleniny. Hortę dodaję się ponadto do gulaszy, zup, dań z fasoli, duszone liście podaje się z jagnięciną lub gęsią. Bardzo popularne w Grecji są pites (ang. green pies) – tarty bądź paszteciki z ciasta filo nadziewanego ugotowaną zieleniną, ziołami i serem feta(...)Już dziś zapraszam do zakładki botwina . - nie wyrzucajcie naci warzyw , one są nie tylko jadalne, ale również niezwykle wartościowe, np. nać marchewki ma kilkakrotnie więcej składników odżywczych niż sama marchew. Jeść można także liście rzodkiewki, rzepy, buraka i selera naciowego. - nie wytępiajcie chwastów – pokrzywy, mniszka , tylko pozwólcie im rosnąć w pewnej części ogrodu, a będziecie mieć własne źródło zdrowych roślin
Chilli Czosnek i OliwaP o niedawnej lekturze Mojego Życia we Francji Julie Child po nocach śni mi się masło i przepisy z jego udziałem. Francuzi wprost lubują
Food Squareserce, a także na zapalenie żołądka, nadkwasotę, owrzodzenie żołądka i dwunastnicy. Ponadto, ze względu na małą zdolność wiązania azotanów z gleby, dynia jest wspaniałym, lepszym nawet od marchwi produktem w żywieniu dzieci oraz ludzi chorych na miażdżycę, stwardnienie tętnic, nadciśnienie tętnicze, niewydolność nerek, choroby wątroby, otyłość i zaburzenia przemiany materii. Dynie wzmacniają także system immunologiczny. Wniosek z tego(...)każdym warzywniaku. Posiada ona charakterystyczny kształt i ciemnopomarańczową skórkę, którą można jeść. Dynia ta zawiera sporo pestek, jednak jej miąższ jest zwarty, przez co świetnie nadaje się do duszenia i smażenia. Tę dynię warto jeść, ze względu na wysoką zawartość witaminy A i karotenu. Jeśli chodzi o smak, jest lekko słodka. Warto zrobić z niej zupy i upiec
Smiling Shrimp