fino ad ottenere un composto denso e bianco. A questo punto aggiungete i tuorli, poi la farina setacciata con il cacao. Mescolate delicatamente il tutto. Fo derate con carta da forno una teglia rettangolare di 30x40 cm e versate l'impasto. Infornate la torta in forno preriscaldato a 200 gradi per circa 10 minuti. Una volta cotta, lasciate(...)wykrawamy k ó ł ka o średnicy 8 cm. **** Dall'impasto ricavate dei cerchi di 8 cm di diametro. Torciki przekładamy przygotowanym kremem. Układamy jeden na drugi, tworząc 3 warstwy. Wierzch torcików dekorujemy kremem chantilly, oprószamy gorzk ą czekolad ą. Przed podaniem torciki schładzamy w lod ó wce. **** Distribuite la crema chantilly su due dischi
La grande e la piccola cuocakwaśniej śmietany 18% w temperaturze pokojowej (dałam crème fraîche) - 3 łyżeczki sody oczyszczonej - 4 łyżeczki domowej przyprawy do piernika - 250g masła - 400g miodu Masa orzechowa: - 400 g wyłuskanych orzechów (dałam różne – włoskie, laskowe, nerkowca, migdały) - 1 szklanka cukru pudru - 1,5 szklanki mleka - 400 g miękkiego masła - 7 łyżek mleka w proszku - 2 łyżeczki kakao - aromat rumowy (opcjonalnie) Polewa(...)wystudzony miód – ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę z sodą. Po wymieszaniu ciasto przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki (lub w jakieś chłodne miejsce). Na drugi dzień ciasto wykładamy na stolnicę lekko posypaną mąką, dosyć cienko rozwałkowujemy i wykrawamy foremką kółka. Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego
mojewypiekiinietylkomiska) miksujemy jajka z cukrem. Wlewamy mleko z roztopionym masłem i drożdżami, nadal miksujemy, stopniowo dodajemy mąkę i szczyptę soli. Kiedy ciasto będzie już na tyle gęste, że nie da się miksować, zaczynamy mieszać je dużą, drewnianą łyżką dosypując pozostałą mąkę. Na sam koniec ciasto wyrabiamy ręką. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto przykrywamy bawełnianą ściereczką i pozostawiamy(...)kroimy roladę na równe krążki (szerokość ok. 4 cm) i od razu układamy na dużej blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy. Tą samą czynność powtarzamy z drugi kawałkiem ciasta. Trak przygotowane ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia ok. 30 min. Piekarnik nastawiamy na 190°C - 200°C. Przed pieczeniem wierzch roladek smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na 2 poziomie
Moniki Smakołykiswojego apetytu na takie zawijaski - proszę, niech napisze jak to zrobić. Zawijaski czosnkowe. Ponieważ nie wszyscy lubią z czosnkiem zrobiłam podwójną porcję ciasta i jedną zawinęłam z czosnkiem a drugą z cebulką smażoną i tymiankiem. Oryginalny przepis znajdziecie tutaj lub na FB Ja przepis trochę wzbogaciłam o ziarna i otręby nie licząc farszu. Zawijaski cebulowe(...)godzinę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Masło roztop w garnuszku, przestudź. Do letniego masła wrzuć czosnek i dodaj trochę soli. Odstaw by masło lekko stężało, ale dało się jeszcze smarować. Ciasto rozwałkuj niezbyt cienko na kształt prostokąta i posmaruj masłem z czosnkiem. Złóż je w pół i pokrój w ok. 2-3 cm szerokości pasy (długość dowolna). Jeśli wolisz
Gotuj Sam!Witajcie:) ostatnio Monika założyła grupę Intergalaktyczne gotowanie . Jest to bardzo fajne bo w tym samym czasie w naszych domach powstają pyszne te same dania, chociaż wszystkie mieszkamy daleko od siebie to jednak przez takie gotowanie coś nas łączy, jesteśmy tak jak by razem :) W ten weekend pieczemy mięsa dowolne ale z dodatkiem cynamonu i miodu(...)rękawa do pieczenia, cebulę obieramy i kroimy w ósemki.Przekładamy do mięsa razem z gałązkami rozmarynu i tymianku, zawiązujemy dobrze końce worka i odkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień mięso z rękawem przekładamy do blaszki lub brytfanki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 2 godzin co najmniej. Po włożeniu widelca mięso musi być miękkie. Powiem Wam że moja
Sama słodycz i szczypta chiliktórych trudno dotrzeć przeciętnemu, zwykłemu człowiekowi. Coraz więcej ludzi może urzeczywistniać i urzeczywistnia marzenia o dalekich wyprawach, w egzotyczne zakątki globu. Obecność zaś przedstawicieli odmiennej kultury czy rasy w danym rejonie już zupełnie nie dziwi miejscowych. Niewiele jest bowiem miejsc, do których za pośrednictwem telewizji czy internetu nie dociera wiedza o pozostałych zakątkach ziemi. Czy sprawia to, że ludzie przestają(...)wahania kupiła bilet. I tak, pewnego dnia wylądowała w Kenii. Świat, który odkryła na miejscu z jednej strony stanowił ucieleśnienie jej wyobrażeń, tych pozytywnych przekonań o wymarzonym miejscu, z drugiej zaś stanowił całkowite zderzenie z jej delikatnością, brakiem życiowego doświadczenia i dość mocno wywierał negatywny wpływ na jej osobę. Kenia okazała się zarówno miejscem wspaniałym, pełnym ludzi przyjaznych, służących
Krzywa Prostasmażonych na maśle borowików z orzechami laskowymi tworzy fantastyczną całość. Tworzy danie, któremu nikt się nie oprze i które każdy będzie zajadał ze smakiem! Danie smakuje obłędnie! Smaki fantastycznie się komponują, przegryzają i uzupełniają! Każdy kęs jest początkiem kolejnego! Taka tarta ptysiowa jest fantastycznym pomysłem na przyjęcie! Jest wygodna do podania, pyszna(...)wbijamy dopiero w momencie, kiedy poprzednie będzie całkowicie wymieszane z masą. Przekładamy do rękawa cukierniczego, a następnie wyciskamy „gniazdka” na blachę wyłożoną papierem. Wyciskamy jedno gniazdo obok drugiego, tak by się łączyły i tworzyły okrągłą tartę. Pieczemy na złoto – ok. 20-25 minut / 190C. FARSZ: Rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, przesmażamy, posypujemy szczyptą cukru
Ostra na Słodkopowtórka przepisów. Ale jak tylko mam „wolną rękę” to już coś nowego wymyślam. Tym razem był to obiad dla dwóch osób, czyli dla mojego męża i dla mnie. Oczywiście danie musiało być i smaczne i musiało przyciągnąć wzrok. A co... ? My też jemy tak ładnie i tak elegancko.... J Dzisiaj mam dla Was wspaniały przepis(...)kostkę cebulę. Po chwili dodałam tymianek. Wymieszałam. Przyprawiłam solą i pieprzem. Chwilę podsmażyłam i dodałam pozostałe składniki konfitury. Smażyłam do momentu, kiedy sos się trochę zredukował. Na drugiej patelni rozgrzałam 2 łyżki oliwy. Na gorącą patelnię wkładałam odsączone z marynaty polędwiczki. Smażyłam krótko z obu stron, na rumiano. Moje polędwiczki udekorowałam gałązkami rozmarynu. Przez
Kuchnia u Krysidruga część chwali się, że po powrocie z pracy panowie mężowie gotują, piorą, sprzątają, robią zakupy, bawią się z dziećmi, kąpią je, kładą do snu... I tej drugiej grupie akurat nie wierzę... No przykro mi, ale nie wierzę... a grupa deklarujących taki stan rzeczy była dość pokaźna... I tak sobie od razu pomyślałam jak mój mąż mi pomaga(...)gdzieś musiałam tę moją dzisiejszą refleksję wygłosić ;-) Padło na Was, bo przecież jemu nie powiem, że wiem... ;-) A za cierpliwość podczas czytania mam dla Was przepis na danie sezonowe - taki mój pomysł na makaron z bobem. Makaron domowy, gryczany, mam nadzieję, że lubicie... Chwilę z tym schodzi, ale warto... ;-) SKŁADNIKI Makaron: 2 szklanki mąki gryczanej
Czary - gary w kuchnimigdałowym (tak wiem, nie jestem całkiem normalna ; ). Nie zawsze jednak było to możliwe – gdy odwiedzałam kawiarnię obok domu to nie było to problemem, ale wożenie ze sobą mleka na drugi koniec miasta wydawało mi się (na szczęście) absurdalne. Zaczęłam więc szukać, namawiać i próbować. Z czasem nie tylko okrywałam coraz to nowsze kawiarnie, ale też mleko te zaczęło być dostępne(...)świeżo mielonej kawy. Do tej pory myślałam, że zapachy wyczuwalne z ulicy są tylko możliwe w przypadku kebaba i innych fast foodów, jak się jednak okazało – także dobrą kawę da się wyczuć. Cophi na Hożej, jak to określiła moja znajoma, podchodzi do kawy bardzo na serio. To super małe miejsce jest przy okazji super przytulne. Miejsca jest mało, bo zaledwie
Fill The Bowlłyżki jogurtu naturalnego -1-2 łyżki wody -1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Na nadzienie -2 kg jabłek - 2 łyżki soku z cytryny -2 łyżeczki cynamonu - cukier do smaku (dałam ok 50 g dodatkowo: kasza manna, cukier puder do posypania opcjonalnie Mąkę i cukier wymieszaj dokładnie, dodaj masło pokrojone w kostkę, otartą skórkę z cytryny. Zagnieć , następnie dodaj żółtka(...)rozwałkować, możesz zetrzeć na tarce o dużych oczkach a potem docisnąć, albo odrywać mniejsze kawałki i wylepić dno. Posyp delikatnie kaszą manną. Wchłonie namiar wilgoci. Na jabłka zetrzyj drugą część ciasta. Całość wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 1 godzinę, aż wierzch zrobi się złoty. Podałam na PORCELANIE BOGUCICE Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCoś sezonowego i coś pysznego! O jeeeee, ogóry! :) Jakoś tak nie przepadam za kiszonymi, ale za małosolne to bym dał rękę sobie uciąć. Nooo, może nie całą, tak do łokcia :) Pewnie każdy potrafi zrobić małosolne, ale pomyślałem, że i tak zamieszczę tutaj ten przepis, tak w hołdzie ogórowi małosolnemu :) A pracy nie ma w tym żadnej, chyba najbardziej pracochłonna rzecz(...)nasypujemy solidne dwie łyżki soli . Mieszamy i wrzucamy ogórki . Dobrze żeby nie za dużo ogórków było, tzn. żeby trochę przestrzeni miały, żeby nie były tak niemiłosiernie ściśnięte jeden obok drugiego. I dodajemy składniki, z którymi można nieco eksperymentować. Ja mam swój stały skład: kilka ząbków czosnku, dużo kopru, liść chrzanu, korzeń chrzanu, liść laurowy, ziele angielskie . A spotykałem się też
Marder&Marder Manufacturediecie, niech ucieka! ;) Danie to na pewno nie spodoba się liczącym kalorie, ale to jeden z fajniejszych wariantów na wykorzystanie mięsa mielonego. Na Bałkanach mają coś do tego typu przepisów. Ten przyrządza się bardzo podobnie (równie łatwo), jak chorwackie Ćevapčići , co dziwić nikogo nie powinno. ;) dla trzech osób: pół kilo mieszanego mięsa mielonego 4 ząbki(...)centymetrów, po czym przekładamy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy kilka minut. Gdy jedna ze stron już się zrumieni, przekładamy kotlet na talerz lub pokrywkę i odwracamy na drugą stronę, uważając, by wszystko się nie rozpadło i smażymy około 5, do 8 minut na średnim ogniu. Cały placuch, ułożony na dużym talerzu, serwujemy na stół tak, by każdy mógł
Kuchenna Kontrrewolucyauchem) oraz w poprzek wzdłuż linii którą tworzą łuski. Następnie nacinamy rybę wzdłuż grzbietu i odcinamy górny filet prowadząc nóż przy ościach ryby. Tak samo postępujemy z drugiej strony karpia. W filecie zostaną malutkie ości ale nie trzeba je usuwać ponieważ ryba będzie w zalewie octowej, która rozpuści ości. Dolną część mięsa możemy również odciąć od ości, ale wtedy(...)mięsa, następnie zmielić cebulę a na koniec odciśniętą bułkę. Do zmielonych składników dodać jajka, doprawić solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli mięso jest zbyt luźne i nie da się z niego lepić kulek można dodać 2 - 3 łyżki bułki tartej i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsa ulepić kulki a następnie obtoczyć je w tartej bułce. Kulki
Mama Gotujejest dobra okazja do świętowania? Z tej okazji postanowiłyśmy zrobić Naszą drugą rozdawajkę. W związku z tym, że Nasza pierwsza rozdawajka nie została rozstrzygnięta, w drugiej postanowiłyśmy rozdać od razu 2 zestawy produktów. Tak jak już pisałyśmy przy pierwszym rozdaniu udało Nam się przygarnąć ostatnio trochę nagród, między innymi różne przyprawy i postanowiłyśmy(...)godziny 23.59. Jedna osoba może wpisać tylko jeden komentarz z ulubioną potrawą, jeśli wpisów od jednej osoby lub wybranych potraw będzie więcej, weźmiemy pod uwagę pierwszy wpis danej osoby. Komentarze anonimowe, a niepodpisane nie będą brane pod uwagę. Kto zgarnie nagrodę: Każda z Nas wybierze spośród Waszych komentarzy swój ulubiony przepis. Jeśli więcej niż jedna osoba poda
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibyć takie wypieczone jak moje ( pomyliłam temperaturę piecyka). Mimo zbyt dużego wypieczenia bułeczki i tak były pyszne i upiekę je jeszcze nie raz. Zrobiłam z podwójnej porcji. Drożdży dałam 1 i 1/2 łyżeczki. Warto upiec 2x więcej - porcja jest bardzo mała - i część ewentualnie zamrozić. Mnie się zamrozić nie udało - bułki zostały zjedzone za szybko(...)Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po 6 w rzędzie, blisko siebie, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia na ok 30 min - powinny 2x urosnąć i przylegać jedna do drugiej. przed pieczeniem można posmarować mlekiem. Piec w temperaturze 220 ° C przez 15-18 minut lub do czasu aż lekko się zrumienią. Przełożyć na kratkę do studzenia
Stare Garyogórki tracą wtedy swój niepowtarzalny smak i aromat, który nadają im chrzan, czosnek, czy koper. Ogórki kiszone przygotowane wg naszego domowego przepisu są twarde i jędrne, pamiętajmy że im damy więcej chrzanu, tym ogórki będą twardsze, a ja takie najbardziej lubię. Wodę do kiszenia przygotowuję zawsze na jeden słój, wlewam do pojemnika z miarką ½ litra zimnej wody, wsypuję 1/2 łyżki(...)stroną którą był połączony z łodygą w dół, mamy wtedy gwarancję, że gorycz z końcówki ogórka nie przejdzie wyżej, dodajemy kolejny ząbek czosnku, oraz wiórki chrzanu, na górę wkładamy drugi baldach kopru. Wlewamy wodę z rozpuszczoną solą, aby woda przykryła całkowicie ogórki. Wycieramy słoik dokładnie jednorazowym ręcznikiem papierowym, układamy suchą gumkę, przykrywamy szklaną pokrywką i zamykamy metalowym haczykiem. Odstawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięupiekł i oddał jej odświeżony zakwas w rewanżu, bo ona nie ma czasu teraz piec i zakwas jej się zmarnuje”… No to upiekłam. I tak piekę już regularnie drugi rok. Chleb jest banalnie prosty w wykonaniu, rewelacyjny w smaku i co najważniejsze – ZAWSZE wychodzi! Na skuteczne sfinalizowanie przepisu składają się następujące elementy: Wielki Gar Długa Łycha Silna Ręka Pana Męża(...)żytnie, owsiane itp.) ½ szkl. płatków owsianych (zwykłych np.”górskich”, a NIE błyskawicznych) 1 szkl. ziaren siemienia lnianego 1 szkl. ziaren słonecznika ½ szkl. pestek dyni (opcjonalnie, akurat tym razem nie dałam) 2 łyżeczki cukru 2 płaskie łyżki soli 1 l i 250ml wody (woda lekko letnia „kranówa”) Do Wielkiego Gara wrzucić wszystkie sypkie składniki i wymieszać drewnianą Długą Łychą przy wykorzystaniu
Grunt to przepis!charakterystycznym kształcie, które są głównym składnikiem sałatki, mają swoją ojczyznę właśnie we Włoszech. W sklepach można spotkać suszone tortellini lub świeże. Te pierwsze znajdziecie na półkach z makaronem, drugie zaś w lodówkach, ponieważ muszą być przechowywane w chłodzie. Tortellini mogą być z nadzieniem mięsnym, grzybowym lub serowym. Ja do tej sałatki najczęściej wykorzystuję pierożki z serowym farszem(...)zalewie z oliwy trudniej spotkać na sklepowych półkach. A zalewa jest o tyle istotna, że wykorzystujemy ją później, by stworzyć wyjątkowy dressing. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na dania z makaronem znajdziesz w zakładce MAKARON Oliwki . Nie wyobrażam sobie, by zabrakło tu też oliwek. Ich charakterystyczny słonawy smak idealnie współgra z delikatnymi pierożkami, aromatycznym salami i mocnymi pomidorami
Na-talerzu.plPieczone udko z piekarnika, czyli obiad który robi się sam:) Soczyste mięso od środka, a chrupiące i przypieczone z zewnątrz
KuchniaWeDwoje.plgrzybowy. Lasy są przepełnione wieloma odmianami grzybów. Ja osobiście zbieram prawdziwki, borowiki, podgrzybki i maślaki. Przygotowałam z nich pyszny sos grzybowy, który podałam z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi. Połączenie to dało znakomity efekt. Potrawa wyszła przepyszna. Polecam!!! SKŁADNIKI: Placki: 700g ziemniaków, ½ cebuli, 1 jajko, 1,5 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia, Sos grzybowy: 300g grzybów leśnych, 1 cebula(...)grzybów wlewam śmietanę. Mieszam i duszę 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 3. Usmażony placek układam na środku talerza. Polewam sosem grzybowym. Na wierzch kładę drugi placek i podaję
Tradycyjna kuchnia Kasimoże być wykorzystane na tysiąc sposobów. Możemy je wykorzystać do przygotowania słodkich ciasteczek z marmoladą lub słonych przekąsek z serem lub szpinakiem . Dzisiaj z kolei ciasto w połączeniu z daniem głównym czyli roladki z kurczaka w cieście. Mięso nadziane jest orzechami, natką pietruszki i parmezanem, całość otoczona chrupiącym i delikatnym ciastem francuskim. Do tego w zupełności wystarczy surówka(...)parmezanu. Mięso zwijamy w roladki. Gotowe roladki układamy na cieście francuskim, ciasto musi być na tyle duże, by przykryło mięso. Mięso układamy około 2 cm od brzegu ciasta, nakrywamy drugą częścią ciasta. Możemy również utworzyć warkocz z ciasta, instrukcję znajdziecie na Youtube. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Roladki pieczemy około 40 minut w 190 stopniach
Smak mojej kuchniNadszedł czas na lekkie, wiosenne, proste do zrobienia i zadziwiające smakiem sałatki, więc oto pierwsza z nich - sałatka z selerem naciowym i winogronem. W połączeniu wszystkie
Kuchnia Łukaszaczęść usmażyłam w głębokim oleju, czyli tłuściutkie ale zrobione z miłością, ,także na pewno nie tuczą - tak czy siak obie wersje wyśmienite ☺☺☺ Składniki: 2,5 szklanki mąki ( ja dałam krupczatkę) 250 ml mleka 20 dag świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 1/4 szklanki cukru 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła szczypta soli(...)delikatnie rozwałkować ciasto i wykrawać szklanką jak na pierogi. Część pączków usadowić na blaszce od piekarnika wyłożonej pergaminem i piec ok. 20 min w piekarniku w 180 stopniach a drugą część smażyć w rozgrzanym głębokim oleju na małym ogniu z 2 stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku, po wystygnięciu, posypać cukrem pudrem. hmmmmm mniamuśne
pieprzny smaczekpapryką. Hummus zrobiłam sama na szybko, ale można oczywiście kupić gotowy Przepis zrobiłam zainspirowana konkursem organizowanym przez simplelife.pl i markę braun. W końcu jakie mogłam wybrać inne ulubione danie jak nie to Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na obiad to kliknijcie tutaj -> klik(...)blat i wyrabiamy. Dzielimy ciasto na 2 części i każdą rozwałkowujemy delikatnie. Chlebek smażymy na odrobinie oleju lub masła 5 minut z jednej strony i 2 minuty z drugiej. Bakłażany kroimy w plastry i wrzucamy do gotującego się, osolonego wrzątku. Bakłażana gotujemy ok. 15 minut (do miękkości). Po wyjęciu dokładnie odcedzamy i przyprawiamy. Bakłażana podajemy na picie z jogurtem
rabarbarowoKrokiety z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich w piękny sobotni dzień. Dzisiaj pokażę wam przepis na krokiety z kapustą i pieczarkami. Pyszne i pożywne. :)
Mój pomysł naciasta pizzowego z nadzieniem. Całość pięknie wygląda, i jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. dlatego tez taką pizzę możemy zabrać ze sobą na wycieczkę, spacer czy dać dziecku do szkoły. Składniki (z przepisu wychodzi dużo pizzy) CIASTO -1 kg mąki pszennej tortowej -5 dag świeżych drożdży -łyżeczka soli -4 łyżki cukru -2,5 szklanki ciepłej wody(...)prostokąt , od połowy smarujemy sosem, układamy szynkę, posypujemy serem i oregano oraz bazylią. Składamy jak na zdjęciu i zalepiamy brzegi. Kroimy na pionowe paski Następnie zwijamy, okręcając jeden oraz drugi koniec. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. I gotowe :-) Pizzy wychodzi bardzo dużo i jest pyszna. Bardzo polecam!!! Smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuspoconych facetów i jeden świński pęcherz. Co wtedy? Jak żyć? Jak nie zabić? Odpowiedź na te i na inne pytania postaram się zawrzeć w tekście. Najważniejsze to nie dać się zastraszyć! Z terrorystami się nie negocjuje! Chcesz telewizor? Proszę bardzo — wyskakuj z kasy na kino albo oddawaj laptopa! Serio, nie musicie wisieć nad głową i sapać złowrogo. To tylko(...)wiem, co za kretyn wymyślił, żeby przygotować się na to, że na czas Euro połowa lodówki jest zajęta przez piwa? Człowieku! Po pierwsze nie ma prohibicji, po drugie połowa lodówki średniej pojemności mieści 47 puszek piwa, więc jeśli meczu nie oglądasz z jakąś siedemnastoligową drużyną piłkarską, to jesteś zwykły alkoholik i tobie leczenia potrzeba, a nie rozgrywek
ladykitchenSezonowo "trza" szaleć :P Nasze pierwsze w tym roku zbiory. Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 ml wrzącej wody 2 łyżki masła Farsz: 200 g truskawek
R'n'G KitchenBardzo dobre delikatne naleśniki, a z takim nadzieniem to poezja. Można oczywiście nadzienie zrobić tylko z serka i z owoców, ale moja wersja to już jest
Kuchnia PokoleńNajzdrowsze i najsmaczniejsze domowe wędliny!, a te dojrzewające to już w ogóle rarytas sam w sobie. Wystarczy odrobina chęci i cierpliwości. Składniki: - 1 kg schabu bez
Apetyczna babeczka1 filet z indyka ok 1 kg 200 g mięsa mielonego garść suszonej żurawiny garść suszonych śliwek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski pieprz cytrynowy majeranek na
Gotowanie jest łatweMaj jest miesiącem szparag więc postanowiliśmy je kupić i przyrządzić do obiadu. Z przysmażoną bułeczką tartą są bardzo smaczne Składniki: - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 1
Kuchenne Wariacje