całym wachlarzu innych chorób, a w tym o nowotworach, o czym już pisaliśmy w poście: Dieta rozdzielna rozwiązaniem na raka . Rosnąca dysharmonia w organizmie może dać znać dopiero po latach, która może być pogłębiana cały czas przez antybiotyki, które zabijają na ślepo wszystkie bakterie również te pożyteczne. Odtwarzenie się przyjaznej flory bakteryjnej jest o wiele trudniejsze(...)spożywanego mięsa. Kiedy już zaczniemy dbać o bardziej przyjazne środowisko dla naszych małym pomocników w układzie pokarmowym, przychodzi czas na kolejny krok. Priobiotyki Drugim czynnikiem wspomagającym odbudowę flory mikroorganizmów to spożywanie probiotyków takich jak Lactobacillus acidophilus, który produkuje przeciwciała klasy IgA (chroniące przeciw grzybom i bakteriom) i jest w jogurtach, kefirze, maślance, kiszonej
Dieta Rozdzielna i Zdrowieimprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko czosnkowy smak. Do tego duża ilość wędzonego łososia – danie bardzo proste w wykonaniu i oryginalne. Czas wykonania: 1 h + 1 h czas chłodzenia Ilość porcji: 16 plastrów Składniki: Ciasto szpinakowe: 450 g szpinaku mrożonego(...)formie (22 x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w 180 stopniach (po 15 minutach delikatnie przewrócić ciasto na drugą stronę). Serek kanapkowy wymieszać z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wystudzone ciasto posmarować serkiem, ułożyć plastry łososia i posypać posiekanym koperkiem. Zwinąć ciasto w roladę, zabezpieczyć
KuchniaWeDwoje.plKapusta kiszona zasmażana z grzybami to rewelacyjny dodatek do dań obiadowych. Niezastąpiona również jako danie Wigilijne. Smaczna, pachnąca grzybami, po prostu pyszna(...)gotujemy około 20 minut. W razie konieczności dolewamy wodę. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podpiekamy na niej cebulkę na złoto. Dodajemy ja do kapusty i mieszamy. Drugą łyżkę masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę i mieszając robimy zasmażkę. Do kapusty dodajemy 2 łyżki zasmażki i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Kapustę ponownie zagotowujemy i doprawiamy
Kulinarne Fantazje MarioliRobiłam już żeberka zapiekane w kapuście kiszonej więc w ten sam sposób przygotowałam również karkówkę. Danie wzbogaciłam o pieczarki, które akurat zalegały mi w lodówce. Pieczarki mogą być ugotowane lub surowe. składniki: ok 900 g karkówki ok 900 g kiszonej kapusty 5-6 średnich pieczarek 5 listków laurowych sól, pieprz ok 400 ml bulionu czubryca zielona(...)razy. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę kapusty. Kapustę oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Na kapuście ułożyć listki laurowe i pokrojone pieczarki. Następnie ułożyć podsmażoną karkówkę. Przykryć drugą częścią kiszonej kapusty. Wierzch również oprószyć delikatnie sol i pieprzem. Całość zalać bulionem. Naczynie przykryć szczelnie folią aluminiową lub pokrywką. Zapiekać ok 1-1,5 godziny na 180 C aż karkówka
Monia miesza i gotujelata temu (14.10.2014 r.) na świat przyszedł mój drugi skarb, moja miłość życia, mój synek. Dla mnie jako matki nie ma ważniejszych dni, niż dni urodzin moich dzieci. One w końcu są moim całym światem. Oczywiście ten wyjątkowy (wczorajszy) dzień nie mógł obejść się bez tortu. Synek był zachwycony – świeczka, którą pomagała mu zdmuchnąć starsza siostra i te ozdoby(...)postaci tortu I ponownych najserdeczniejszych życzeń dla synka płynących prosto z mojego kochającego serca. Jednak po namyśle stwierdziłam, że nie będę ich tu pisać, bo… miłości nie da się wyrazić w słowach. A teraz zapraszam Was wszystkich na kawałek tortu. Przepis na tort znajdziecie tutaj . Zastosowałam naszą ulubioną wersję tego świątecznego wypieku. Dzięki uprzejmości Cukieteria.pl tort mojego synka
Słodkie okruszkijakie właściwości ma woda, opisane przez producenta - pominę, bo to jest ogólnodostępna informacja i wydaje mi się, że niemal każdy, kto sięga po opinię o produkcie, te dane już zna. Opisuję to, co było istotne dla mnie! Cena sugerowana nadrukowana na butelce 0,5 l to... 2,49 zł. Dużo. Mniej wychodzi za butelkę(...)piją tę wodę, lubią ją, mają energię i są zdrowe! A z koreczka wprost uwielbiają pić! Każda butelka tak samo - najpierw koreczek, a potem dopiero do miseczki :) Po drugie - mam to szczęście, że moje kociaki są okazami zdrowia - jak to rasa europejska :) Dostają od zawsze tylko suchą karmę i wodę do picia. Choć już są to dojrzałe koteczki
dobra gospodyni dom wesołym czyniwzięliśmy na warsztat. Mieliśmy trzy kilogramy więc zrobiliśmy trzy różne nalewki. Tak żeby na przyszły rok wiedzieć, która jest najlepsza. Kilka dni temu zamieszaliśmy pierwszy przepis , a teraz mamy drugi, trochę inny. Ta będzie taka bardziej korzenna, z goździkami i cynamonem. Zanim przejdziecie do dalszej części polecamy zapoznać się z tym wpisem. Znajdziecie tutaj wszystko, co powinniście(...)mieliśmy czasu na robienie nalewki. Chowamy więc owoce na 1 dobę do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy je i czekamy około godziny żeby się lekko rozmroziły (zamrożonych nie damy rady pokroić). Kroimy je na ćwiartki i wyjmujemy pestki. Pestek będzie sporo, warto je zatrzymać. Można z nich zrobić nalewkę o migdałowym smaku (na którą przepis pojawi się
Marder&Marder Manufacturejedynie czas oczekiwania na zastygnięcie jest dość długi. U mnie do zdjęć nie zdążyła zastygnąć polewa, ale nie miałam czasu i zrobiłam takie jakie było. Składniki 1 kg sera (dałam wiaderkowy) 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g czekolady gorzkiej 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej cukier puder do smaku 6 łyżeczek żelatyny Spód 140 g herbatników(...)wraz z masa serową, a następnie podzielić ser na trzy równe części. Do jednej części dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką, zmiksować i wlać na herbatniki. Do drugiej części dodać rozpuszczoną w kąpieli czekoladę mleczną, zmiksować i wlać na poprzednią warstwę sera. Do trzeciej części dodać rozpuszczoną czekoladę białą, zmiksować i wlać na wierzch ciasta. Odstawić
O kuchni z uczuciempozostawić na czas pracy i kombinowaliśmy zawsze jakąś opiekę dla nich, oczywiście babcia jest niezastąpiona, szczególnie, że mamy szczęście mieć ją tak blisko. Potem trochę u ciotki, trochę u drugiej babci, po drodze jakiś obóz przynajmniej dla starszego i wspólny wyjazd. Tak mijały wakacyjne tygodnie. Od kilku lat jest inaczej, początek wakacji to dla mnie rodzaj urlopu od domowych(...)dzieci też poczuły moją niepotrzebną nerwowość związaną ze utratą sił i spokoju. Doceniam teraz cudowny spokój witający mnie w czterech ścianach domu. Wakacje kojarzą mi się także z paroma daniami, które od dzieciństwa są dla mnie atrybutem wczasów. Oczywiście należą do nich lody w znacznie większej ilości niż w domu, chrupiące gofry w budkach nad morzem i jeziorami
I tu będę miała takie tepyszna po prostu. Następnym razem przepis troszkę zmodyfikuję pod siebie i pod rozmiar blaszki, składniki na ciasto były ok, dodałam trochę jabłek i według mnie za mało budyniu. Dałam tak jak było w przepisie, ale jak by był o jeden więcej, to byłoby idealnie, no i zmniejszyłam ilość cukru dodanego do budyniu. Poniżej podaję oryginalny przepis z którego korzystałam(...)masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto się nie lepi dodajemy jedną lub dwie łyżki śmietany 18% (ja dodawałam). Dzielimy go na dwie części. Jedną wkładamy do lodówki, a druga ja rozwałkowałam i wyłożyłam nim blaszkę, którą wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia. Jabłka obrałam, pokroiłam na ćwiartki i później na mniejsze kawałki. Wykładamy je na ciasto, w szklance
kruche babeczkisię i nikt nigdzie się nie śpieszy. Uwielbiam je też ze względu na wspólne posiłki. Staram się by każdy taki dzień był wyjątkowy, a jedzenie smaczne. Jednym z ulubionych dań jakie zajadamy w takie poranki są jajka w pomidorach nazywane też jajkami w czyśćcu. Robimy je wtedy na jednej patelni, którą stawiamy na stole, a każdy macza(...)puszce, możemy je wcześniej zmiksować, ale nie jest to konieczne. Podsmażamy przez kilka minut, a następnie łyżką delikatnie robimy wgłębienie w które wbijamy jajko. Tak samo robimy z drugim jajkiem w innym miejscu. Przykrywamy patelnię i podsmażamy, tak by ścięło się białko, ale nie ścieło żółtko. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie posypujemy szczypiorkiem. Podajemy na patelni, koniecznie
Kolizje Smakówmąka owsiana ) z tartym burakiem, podany z twarogiem i mieszanką ziaren Migdałowy Przylądek ~ Myślałam, że będzie taaaaaaki różowy, i w sumie na patelni był, dopóki nie obróciłam go na drugą stronę. Pod wpływem temperatury buraki straciły piękny kolor i placek nawet nie wygląda jakby zawierał to warzywo. Jednak smak buraka pozostał - co było plusem :) Coraz bardziej smakuje(...)powierzchnię, przykrywamy i odstawiamy na noc. Rano dodajemy mąkę i żółtko (ew. odlewamy wodę jeśli całej nie wchłoną) i mieszamy. Następnie dodajemy startego buraka i mleko (na początku lepiej dać mniej, potem można jeszcze dolać gdyby masa była za gęsta). Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Rozgrzewamy patelnie, lekko ją natłuszczamy i przekładamy masę na placek
breakfast of dreamsDanie z nutą kuchni indyjskiej. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają ostre potrawy. 600 g filetu z kurczaka Przyprawa do gyrosa 1 cebula 300 g pieczarek 2 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 200 g ryżu (2 torebki) 1,5 szklanki bulionu drobiowego Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski(...)ryżu. Podlewamy bulionem. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry i ostrą czerwoną papryką. Dusimy do miękkości ryżu. Dodajemy usmażonego kurczaka, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut. Podajemy z ugotowana drugą torebką ryżu
VioletoweKucharzenieCześć :) Przygotowaliśmy dla was coś na drugie śniadanie lub szybki lunch :) Co powiecie na sałatkę z grzankami ? Dzisiaj w klimacie bałkańsko-włoskim :) z włoskimi grzankami. Sałatka z rukoli z grzankami. (2 osoby) Składniki sałatki : 1/2 opakowania rukoli 1 duży pomidor 1 mała cebula czerwona 1 duża łyżka kukurydzy konserwowej zielone oliwki kiełki rzodkiewki ser twarogowy na styl bałkański(...)drobną kostkę ser bałkański. Polewamy oliwą oraz doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Soli nie dodajemy, ponieważ ser bałkański jest słony. Możecie dodać drobno posiekaną papryczkę chili, jeśli lubicie ostrzejsze dania. My dla ozdoby utarliśmy na wierzch kozi ser twardy. Gotowe :) Grzanki z pomidorami : Z bułki wrocławskiej odkrawamy 4 duże i dość grube kromki. Lekko smarujemy masłem i nakładamy
vegetaniestosunkowo prosto, a smak jest niesamowity. Najczęściej wprawdzie przyrządzam zapiekanki serowe, ale tym razem skusiłam się na zapiekankę z ziemniakami. Dobrze, że wszyscy domownicy podzielają mój zapał do zapiekanych dań, dużej ilości sera i oczywiście mięsa. Rzymska zapiekanka, którą dzisiaj Wam przedstawiam równie smaczna byłaby z makaronem, ale na pewno smak byłby inny. Smak przypominałby bardziej lasagne, gdyby(...)ząbki czosnku posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mięso i podsmażyć. Do patelni dodać pomidory, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Kapustę pokroić w paski, rozgrzać w garnku olej, zeszklić posiekaną drugą cebulę, dodać kapustę, wlać 100 ml wody, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 5-10 minut, odcedzić. W garnku rozgrzać masło, rozprowadzić w niej mąkę, dodać bulion i mleko
dom-agi.pl