Dziś szybko, w wielkim biegu z awarią samochodu w tle. Pierogi z ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym
BaRepasProste a zarazem uniwersalne: kluski z ugotowanych ziemniaków. Mogą być dodatkiem do mięsa lub podane na słodko. Wystarczy resztka ziemniaków z obiadu i w parę minut
prawdziwe jedzenieOstatni dzien lata. To juz dzis i trudno mi w to uwierzyc. Po pierwsze dlatego, ze to lato bardzo szybko mi przelecialo, po drugie
Przysmaki KarolkiCześć! Jakiś czas temu pokazywałam Wam pierwszy przepis, który zgłosiłam do konkursu BlogerChef. Dzisiaj pora pokazać drugi, ponieważ jak się okazało... udało mi się właśnie tymi
Pora coś zjeśćmiesiąc.Systemy filtrujące marki DAFI posiadają:ATEST PZHPOZYTYWNĄ OPINIĘ INSTYTUTU MATKI I DZIECKANIEMIECKI CERTYFIKAT LGAWkłady filtrujące DAFI pasują również do dzbanków filtrujących Brita.* W zależności od jakości wody w danym rejonie.Tyle producent, teraz pora na mnie :) Mój dzbanek jest przeźroczysty i ma pastelowo żółtą pokrywę. Jest wykonany z lekkiego, ale solidnego tworzywa. Spód dzbanka posiada elastyczny (silikonowy?) brzeg, który(...)jakbym tę wodę wlała przed chwilą. Dno było nieskazitelne.Test drugi polegał na zaparzeniu herbaty: w dwóch identycznych filiżankach, z dwóch takich samych saszetek, w jednakowym czasie. Różnica polegała na tym, że w pierwszej filiżance znajdowała się herbata zaparzona wodą przefiltrowaną, a w drugiej wodą z kranu.Wiecie czego się spodziewałam Dwóch filiżanek z osadem
Codzienna kuchnia niecodziennajeszcze ktoś może ją znać i lubić! ;) Tak, tak, ja wiem, że nie mieszkam w pępku świata i nie powinnam się dziwić, że inni też mogą lubić jakieś egzotyczne dania, podobnie jak ja! :) Jednak bardzo proszę osoby, którym znana jest ta zupa o komentarz na dole! ;) Koniecznie! Ja odkryłam ją w orientalnym barze szybkiej obsługi w Monachium - "China(...)nadają dwie rzeczy. Pierwsza to roślina, uznawana w krajach Azji Środkowo-Wschodniej za warzywo, o polskiej nazwie wilec wodny lub szpinak wodny, zwana też zielem laksa lub Morning Glory. Druga to nasiona (ang. Candlenuts, orzechy kirimi) drzewa nazywającego się po polsku tung molukański, które są bardzo tłuste (ok. 60% tłuszczu) i mają szerokie zastosowanie (m.in. rozgniecione służą
Kuchnia Prezydentowejprzy drugim. W wolne przestrzenie między mięsem wcisnąć głęboko różyczki brokuła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez 1,5 do 2 godzin. W trakcie pieczenia polewać zapiekankę pozostałym rosołem. Po upieczeniu, zanim podamy mięso należy odczekać 10 min, aby mięso zatrzymało w sobie wszystkie soki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu
https:KKuchniaMniamdał zielone światło do tytułowania się wybitnym kucharzem. I tak sobie myślę, że w sumie media robią takim ludziom krzywdę. Bo kiedyś banieczka sławy pęka i co wtedy? Nagle okazuje się, że nie wszyscy są nami zachwyceni, nie każdemu podoba się to, co robimy i – co gorsza – nie każdy przyjmuje nasze słowa jako prawdę objawioną. A z drugiej strony(...)Dziugas do najtańszych nie należą, więc żeby każdy mógł zupę zrobić można zastąpić je Bursztynem lub jeśli ktoś ma produkty Mlekowity to Ementalerem Zakopiańskim. Jeśli dajemy sery delikatne to dajmy ząbek czosnku więcej. Można jedną szklankę bulionu zastąpić szklanką białego wina. Można próbować z różnymi serami i różnymi ich proporcjami. Bawcie się smakiem, próbujcie i cieszcie się każdą łyżką
ladykitchenzasadzie nie korzystam z tego typu produktów z dwu zasadniczych powodów. Po pierwsze mam dzieci z alergią pokarmową i bardzo muszę uważać na to co jedzą, a po drugie nie pracuję zawodowo, mam dużo czasu i praktycznie wszystko robię sama. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że jest wiele bardzo zapracowanych osób, dla których ten produkt(...)raczej chcą mieć coś co częściowo to za nich załatwi. I tu „Papirus pomysł na…” będzie jak znalazł. Wychodząc im naprzeciw w ramach tego konkursu przygotowałam danie, które dzięki papirusowi będzie soczyste, pachnące i pozwoli w smakowity sposób zagospodarować produkt uboczny kucharzenia, z którym większość ma zawsze problem, czyli mięso z rosołu. Pierogi są owszem bardzo
Wiem co jemPodobno w miłości często droga do serca prowadzi przez żołądek. Jeśli coś w tym jest, to ja do serca mojego męża trafiłam zapewne gołąbkami . Jest to nieco czasochłonne danie ale czego się nie robi dla ukochanego. Zatem żeby nie przedłużać podaję przepis zwracając szczególną uwagę na sos pomidorowy na bazie resztek kapusty. Robiłam pierwszy(...)wymieszać. 5. Farsz nakładać na liście kapusty i ściśle zawijać jak krokiety. 6. Na dnie garnka ułożyć najciemniejsze i uszkodzone liście. Na to zwinięte gołąbki, ściśle jeden obok drugiego. 7. Całość zalać połową szklanki wody (tak żeby tylko zarywała dno garnka) i skropić przyprawą magii (opcjonalnie). 8. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Garnek zakryć i wstawić do piekarnika
Mama z miastaJeśli szukacie małej odmiany dla tradycyjnej smażonej ryby zachęcam do skorzystania z poniższego przepisu. Sos pomarańczowy jest doskonałym dodatkiem, który dodaje daniu nowego wymiaru smakowego. Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym Składniki: 3 filety z dorsza lub innej ulubionej ryby 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól, pieprz ½ szklanki bułki tartej 1/3 szklanki(...)drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Migdały lekko rozgniatamy, aby uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem. Jako dodatek do dania
Mania Gotowaniachęcią zjadła Córeczka - i jadła :))) Niestety - zdjęcia nie oddają w odpowiedni sposób wyglądu, bo ciemno za oknem było coraz bardziej... Nad czym ubolewa... Pierwsze zdjęcie - z niechcianą lampą błyskową. Drugie - bez lampy, za to mimo, że w samym oknie słabe... :( Na zdjęciu jest też taki duży placek - sprawdzałam jak się będą smażyć takie placki a'la omletowe(...)planach mam to samo (nie wiem czy na jogurcie, ale bez miodu) na śniadanie, wypełniony jajecznicą :) Z powodu oświetlenia zupę z jarmużu dziś gotowałam specjalnie wcześniej, żeby jako tako dało się ją sfotografować bez żadnych lamp, szczególnie bez lampy błyskowej :) Zupą też się niebawem pochwalę, tylko przepis "się napisze" ;) Składniki: 390g gęstego jogurtu naturalnego 5-6 dużych liści jarmużu
Kolorowy Przepisownikgdyż cyfrę może być ciężko później przenieść. Z ciasta wycinamy cyfrę za pomocą szablonu *** *** Ciasto wraz z papierem przekładamy ostrożnie na blaszkę do pieczenia. W taki sam sposób wykonujemy drugą, taką samą cyfrę. Obie cyfry umieszczamy w lodówce na koło 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temperatury 220’C , wkładamy blachę z ciastem i natychmiast zmniejszamy(...)blacie) *** *** Ciasto przykrywamy drugim blatem, na który wyciskamy resztę kremu. Torcik wkładamy do lodówki i dekorujemy dopiero przed podaniem, gdyż krem śmietankowy może rozpuścić nam np beziki czy makaroniki *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI
Blog z Apetytemdanej chwili macie ochotę. Sprawdź przepis na: Smaki dzieciństwa – kanapka z jajecznicą Składniki pieczywo tostowe kilka plasterków salami kilka plasterków sera żółtego pomidor Dodatkowo ketchup albo majonez Tosty z salami, serem i pomidorem – przepis Na jedną kromkę pieczywa tostowego układamy salami, ser żółty i plaster pomidora. Zakrywamy drugą kromką pieczywa i wkładamy do opiekacza. Pieczemy do czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!