"Topielec" w wersji z powidłem i kruszonką. Lekko zmodyfikowany przepis ze starego numeru "Poradnika Domowego". W oryginale bez dodatków i
Praktyczna plDzisiaj w końcu zawitała do nas wiosna, co prawda wieje zimny wiatr ale w końcu mamy słońce! Mam nadzieje, że taka pogoda utrzyma się jak
ciastkarnia na kruchym spodzieHistoria zatoczyła koło. I miało to miejsce w bardzo ważnym dla mnie dniu. Usiadłam na sofie, wzięłam igłę, nitkę i rajstopy Hani, które chciałam zacerować. Celuję
bistro mamaMięciutkie rogale z ciasta drożdżowego jak na chałkę, z nadzieniem krówkowym. około 50 dag mąki 5 dag drożdży łyżeczka smalcu 2 łyżki masła 1 łyżka kwaśnej
Praktyczna plA oto przepis na cynamonowe ślimaczki. Są nieskomplikowane w przygotowaniu, niedrogie i jednocześnie bardzo smaczne. SKŁADNIKI: Ciasto: 200 ml ciepłego mleka, 25g drożdży, 1/3
Tradycyjna kuchnia KasiScones . Każdy chyba o nich słyszał, wielu je jadło, a ci, którym smakowało, próbowali przygotować je w domu. Najprawdopodobniej z dobrym skutkiem, bo są one wyjątkowo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko
BullioŻytnio-pszenne bułki z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Z podanej porcji wychodzi około 10 średniej wielkości bułek. 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu
BullioTłusty czwartek przed nami więc czas zapomnieć o wszystkich dietach i wziąć się za pałaszowanie. Nie ma jak domowe pączki i faworki. Polecam wam zrobić
ciastkarnia na kruchym spodzieZakręcone bułeczki drożdżowe z powidłami to nasz faworyt na lutowe mroźne wieczory. Prosto, smacznie…i aromatycznie za sprawą powideł śliwkowych z dodatkiem cynamonu. No i
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPączki na podstawie przepisu Tatter z cincin.cc. Pączki nigdy nie były moją specjalnością. Raczej niechętnie się do nich zabierałam w obawie o kiepski efekt końcowy. Przepis
Praktyczna plZnów zrobiłam dużo ciasta drożdżowego i miałam dwa słoiki. Jeden z dżemem jagodowym, który kupiła matulka, i jeden z pozostałościami po smażeniu jabłek. Więc postanowiłam, z
Moje pyszne gotowaniePomarańcze są znakomitym źródłem witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B. Warto je jeść z błonkami oddzielającymi cząstki owocu, które są dobrym źródłem błonnika
Smakowity Blog KulinarnyWielka pochwała dla Jamiego za umieszczenie tego przepisu w swojej książce "Kulinarne wyprawy Jamiego". Nazwał je "seksownymi" i powiem Wam, że miał
bistro mamaCiasto drożdżowe nie ma sobie równych. W moim prywatnym rankingu, oczywiście. Kojarzy mi się z wszystkim co najlepsze. Z dzieciństwem, z ciepłem, z rodziną, z bezpieczeństwem
bistro mama