Składniki na ciasto mąka pszenna, 2 i 1/2 szkl mleko, 160ml cukier, 2 i 1/2 łyżki jajko, 1 szt sól, 1/2 łyżeczki drożdże świeże, 20g
Gotowanie moimi oczamiSkładniki maka pszenna, 400g masło, 50g mleko, 10 łyżek drożdże suche, 4 łyżeczki jajka, 2 szt cukier, 4 łyżki dżem lub marmolada, 20 łyżeczek cukier
Gotowanie moimi oczamiSerowo – cynamonowe zawijańce Pyszne , puszyste i bardzo słodkie zawijańce drożdżowe . Wspaniałe na kolację w zimowy , czy jesienny wieczór z kubkiem mleka… Ukochane buły moich
Ogrodnik w podróżyOd jakiegoś czasu bardzo popularne stały się rogale z nadzieniem z białego maku, które od lat są tradycyjnym wypiekiem pochodzącym w Wielkopolski. Ja
Mango PapajaNie ma to jak pysznie zacząć dzień. Na niedzielne, leniwe śniadanie proponuję drożdżowe bułeczki z maślano-migdałową kruszonką. Gwarantuję, że w wersji z czekoladowym groszkiem będą
Mia Cucina SofietaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zakręcone ciasto drożdżowe z śliwkami i rozmarynowym twarożkiem. Tak, z rozmarynowym Dla niektórych może wydawać się to dziwne
Marta GotujeDelikatne ciasto drożdżowe z przepysznym farszem z gotowanej kapusty oraz pieczarek posypane charakterystycznym w smaku kminkiem to jedna z bardziej smakowitych wersji kapuśniaczków. Kapuśniaczki znakomite jako
Słodka StronaSconsy (tzw. scones) już dawno zakradły się do naszej kuchni. Są to proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki, idealne na śniadanie. Robi je się dość łatwo
Moja DelicjaNie wiem jak Wam ale mi śliwki kojarzą się z jesienią. W sumie pogoda za oknem już taka mocno jesienna. Jak sobie poprawić nastrój w
Krakowskie smaki AniWażną dla mnie zasadą w gotowaniu jest przygotowywanie potraw z sezonowych produktów. Bo nic innego lepiej nie wpływa na nasz organizm, jak właśnie produkty na
Mango PapajaUwielbiam smak cynamonu i zapach który podczas pieczenia unosi się po całym domu. Dzisiaj coś dla wielbicieli słodkich bułeczek, mmm są idealne! Składniki: 5 dag drożdży
Słodka Kraina WypiekówWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, lekkie ciasto drożdżowe nadziane jagodami i białym serem. W sezonie letnim gdy mamy dostęp do jagód nie
Marta GotujeLato w pełni więc i owoców całe mnóstwo. U nas w ogrodzie resztka czarnych malin (tak dokładnie – nie jeżyn tylko malin ) więc aby się nie
Kuchenne WariacjeLato to czas kie dy na krzakach i drzewach możemy znaleźć jego owocowe skarby. Je dnym z największych leśnych skarbów obok oczywiście grzybów są jago dy
ChilliJemyJagody już są! A wiadomo, że jak są jagody to obowiązkowo trzeba upiec jagodzianki. Te z tego przepisu są mięciutkie, lekkie z mnóstwem owoców w środku
DefinicjaSmaku