Ciasto drożdżowe w nowej formie, do przygotowania z kremem czekoladowym, makiem lub marmoladą :) SKŁADNIKI 400 g mąki tortowej 200 ml letniego mleka 100 g cukru
zielonacukinkaKlasyczne, niezawodne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Tu z dodatkiem cynamonu co sprawia, że zapachy wydobywające się z piekarnika podczas pieczenia są jeszcze bardziej intensywne
Mienta blogMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko
BullioŻytnio-pszenne bułki z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego. Z podanej porcji wychodzi około 10 średniej wielkości bułek. 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu
BullioPrzez ostatnie dwa tygodnie sama nie wiedziałam, w co ręce wkładać. Szkoła i praca same w sobie zajmują mi sporo czasu, a do tego, jak już
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Na słodko lub wytrawnieDrożdżowe ślimaczki kokosowe to mięciutkie zawijane bułeczki z dużą ilością wiórków kokosowych. Ich przygotowanie wymaga nieco czasu, jak to jest w przypadku każdego ciasta drożdżowego, ale
Smakołyki BerenikiWitajcie kochani. Wielkanoc przeminęła w dosłownie chwilę. Jednak te krótkie dwa dni zawsze pozostawiają po sobie masę ciepłych, rodzinnych wspomnień, kolejną garść opowieści do kolekcji
Symfonia SmakówZamiast tradycyjnego makowca, na odmianę przygotowałyśmy z Mamą słodkie bułeczki drożdżowe z aromatyczną masą makową bogatą w przeróżne bakalie - skórkę pomarańczową, rodzynki oraz migdały. Ciasto drożdżowe
Chocolate Muffin BlogKolejna propozycja na Wielkanoc. Tym razem wieniec drożdżowy z pistacjami i konfiturą pomarańczową. Ciekawy w smaku, smaczny, ładnie wyglądający, dwukolorowy, z konfiturą pomarańczową na wierzchu i
Made By Mom And SonWspaniały wieniec z ciasta drożdżowego, tzw. Monkey Bread, odrywane ciasto drożdżowe rodem ze Stanów Zjednoczonych. U mnie w wersji z cynamonem. Przepyszyne kuleczki ciasta drożdżowego, obtoczonego
Made By Mom And SonBuchty to rodzaj bułeczek drożdżowych, popularnych w całej Polsce. Pieczone są przytulone, jedna obok drugiej, puste lub z nadzieniem, koniecznie posypane maślaną kruszonką. Do wypełnienia bułeczek
Chocolate Muffin BlogRobione w pędzie! W sumie nie za bardzo mogłam się skupić nad wymyślaniem przepisu i łączeniem składników, ale udało się! Nic nie pomieszałam i wyszło tak
zabawa smakiemOglądaliście wczoraj zaćmienie słońca? My tak! Obserwowałyśmy jak przysłonięte słońce zmienia się w rogalik. Super zobaczyć to na żywo, choć relacja w internecie pewnie była równie
Symfonia SmakówKringel to tradycyjny estoński wieniec cynamonowy z ciasta drożdżowego. Z całą pewnością podbije serca i podniebienia wielbicieli cinamon rolls, cinabons, bułeczek cynamonowych i innych tego rodzaju
Smakowity Blog Kulinarny