drożdżowe - 16813 przepisów (strona:605/1121)

Świąteczne potrawy na ostatnią chwilę 386

przygotowania potrzebujesz tylko kilka składników. Zupa ta jest bardzo popularna w wielu rejonach polski.     Na waszym stole nie może zabraknąć przekąski PASZTECIKÓW DROŻDŻOWYCH z kapustą i grzybami lub podobnej, ale szybszych w przygotowaniu PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO   Jako przystawkę proponuje sałatkę tym razem z  WARZYW KORZENIOWYCH

kuron.com.pl
Szybki makowiec 170

kuchni i przygotowanie skomplikowanych potraw. Ja zdecydowałam się na to ciasto także dlatego, że jest bardzo urokliwe Jeśli chcecie to zamiast ciasta francuskiego możecie przygotować choinkę z ciasta drożdżowego, również będzie pyszna Szybki makowiec 2 opakowania ciasta francuskiego domowa masa makowa jajko Ciasto francuskie rozwiń i połóż je na stolnicy. Następnie za pomocą ostrego noża wytnij z niego trójkąt równoramienny

365 dni dookoła kuchni
Drożdżowe babeczki z makiem i polewą z białej czekolady 175

Kiedy duże makowce są dla nas zbyt duże, bo na przykład mamy małą rodzinę, a mimo wszystko chcielibyśmy upiec ciasto z makiem - polecam babeczki drożdżowe z makiem i polewą z białej czekolady. Każda z babeczek składa się z trzech ruloników przepełnionych masą makową, i pokryta jest kremem z mascarpone i białej czekolady. Babeczki są puszyste i mięciutkie. Najlepsze zaraz

Świat Ciasta
Kryzysowa wigilia - tradycyjna. 182

mieli lepsze pomysły. Szczodraki ze śliwkami suszonymi Kiedyś to święto nazywane było Szczodre Gody. Na pamiątkę tego, w niektórych częściach kraju jada się małe bułeczki zwane szczodrakami. Zazwyczaj są drożdżowe, ale ja zrobiłem na zakwasie. I to gryczanym :) Składniki: - kasza gryczana niepalona - śliwki suszone Wykonanie: Kaszę zalewamy taką ilością wody, aby tylko ją przykryć. Moczymy przez dobę w ciepłym miejscu

Kryzysowa Książka Kucharska
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 183

słodko http://www.obiadgotowy.pl/ Najprostsze śledzie http://smakuje.blox.pl/ Śledzie z cebulką z koperkiem i słonecznikiem http://www.kuchniokracja.hanami.pl/ Roladki z kruchej szynki http://szczypta.com/ Rolada z indyka https://mydishesandsweets.wordpress.com/ Pierożki drożdżowe z kapustą https://yummycookingwithilka.blogspot.com/ Pasztet z fasoli http://www.zchatynakoncuwsi.pl/ Tatar ze śledzia http://www.kuchniadoroty.pl/ Śledzie po kaszubsku http://nietylkopasta.pl/ Sernik piernikowy z suszonymi śliwkami https://www.poezja-smaku.pl/ Piernikowe ciasto z mandarynkami

Kuchnia Bazylii
Pierogi z makiem 220

nikt nie chce jeść, bo ma takie mądre oczka, a na imię Karol. Wszystko jest takie inne, odświętne. Biały obrus, kolorowe bombki, dekoracje. I ten zapach pieczonych pierników, makowca, drożdżowego

dolcevitainmykitchen
Paszteciki wagonikowe 211

stopniowo żółtka cały czas mieszając lub miksując aż ciasto będzie już gładkie i bez grudek. Wyrabiać je jeszcze przez około 3 - 5 minut (ręką lub hakiem miksera do ciasta drożdżowego). Następnie stopniowo dodawać miękkie masło cały czas miksując lub zagniatając ciasto. Wyrabiać przez około 10 minut, do czasu aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i nie będzie się kleiło

Świat Domowej Kuchni
Ciasto na pierogi 765

dlatego, przedstawiam i jednocześnie polecam Wam niezawodne ciasto pierogowe, które uwielbiam. Jest z dodatkiem oliwy z oliwek.  Przy okazji zachęcam do wypróbowania wielu przepisów na przeróżne farsze: Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi

Moja smaczna kuchnia
Wieniec drożdżowy z makiem 176

domu jednoczącego wszystkich domowników. Stąd w zależności od regionu na świątecznych stołach pojawią się kutie, kluski z makiem, makówki, makiełki, makowce. Święta coraz bliżej, częstujcie się więc przepisem na drożdżowy wieniec z makiem!   Składniki: Ciasto: 30 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 400 g mąki pszennej 1 jajko 3/4 szklanki cukru 80 g stopionego masła Masa makowa

Smakowity Blog Kulinarny
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 350

Makowiec japoński  – ciasto z dodatkiem masy makowej, startego jabłka polane roztopioną czekoladą 6. Makowa choinka  – ciasto francuskie nadziane masą makową  7. Rolada makowa  – ciasto drożdżowe nadziane dużą ilością masy makowej 8. Seromakowiec  – kruche ciasto, masa makowa i serowa  SERNIKI 9. Sernik z toblerone  – ciasto na zimno przygotowane na bazie czekolady toblerone 10. Sernik

Ugotować
Potrawy wigilijne 264

Karp smażony   4. Kapusta z grzybami, przepis tutaj: Kapusta z grzybami   5. Paszteciki z kapustą i grzybami *** Przepis na kruche paszteciki: Kruche paszteciki z kapustą i grzybami *** Drożdżowe paszteciki: PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego: PRZEPIS TUTAJ   6. Pierogi *** Pieczone pierogi z kapustą i grzybami. PRZEPIS TUTAJ *** Pierogi ruskie. PRZEPIS TUTAJ   7. Sałatki *** Sałatka śledziowa

Blog z Apetytem
pierniczki a la alpejskie (miękkie) 194

Następnie dodajemy wystudzoną masę miodową oraz śmietaną z sodą, miksujemy. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z kakao i wyrabiamy ciasto (będzie bardzo luźne, ja miksuję końcówkami do wyrabiania ciasta drożdżowego). Ciasto wstawiamy na parę godzin do lodówki aby stężało (ja pozostawiałam na noc). Następnie wykładamy na podsypana mąką stolnicę (ciasto jest dość luźne ale da się wałkować). Wałkujemy na grubość

Domowy Smak Jedzenia
Kutia – kuchnia podkarpacka 173

rodzynki, czy wędzone albo suszone śliwki. Na południu Podkarpacia, w rejonie Beskidu Dukielskiego, do kutii dodaje się również śmietanę. Tam też niekiedy pszenicę zastępuje się upieczonymi kuleczkami z ciasta drożdżowego, skropionymi mlekiem i posłodzonymi miodem. W innych rejonach kraju pszenica bywa zastępowana pęczakiem, który po ugotowaniu w smaku i wyglądzie bardzo przypomina pszenicę. Kutię podaje się na ciepło

Trzeci talerz
MASA MAKOWA Z BAKALIAMI 186

Dziś przepis na prostą i szybką w przygotowaniu masę makową. Idealnie sprawdza się w ciastach kruchych, drożdżowych, francuskich.  Według mnie najlepsza masa makowa jaką jadłam, pełna ulubionych bakalii, niczym nie równa się tej gotowej zakupionej w sklepie.  Tak przygotowana masa makowa powinna być przechowywana w lodówce maksymalnie 5-6 dni. Składniki: * 200 g niebieskiego maku  (użyłam Skworcu

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania