pierniczki a la alpejskie (miękkie)

pierniczki a la alpejskie (miękkie)

pierniczki a la alpejskie (miękkie)

składniki: 330 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 g cukru 65 g masła 15 g smalcu 80 ml gęstej śmietany 130 g miodu 10 g przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 żółtka 1 białko 1 łyżeczka sody wykonanie: W rondelku podgrzewamy mód z przyprawą do piernika oraz kawą. Zestawiamy z ognia, dodajemy masło oraz smalec, dokładnie mieszamy do połączenia się składników i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę mieszamy z sodą. W osobnym naczyniu miksujemy białko na sztywno, dodajemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, piernik, ciasteczka, ciasto drożdżowe, pierniczki, ciasta drozdzowe, boże narodzenie, czekolada, drożdżowe, piernik alpejski, ciasto na boże narodzenie, deser, desery, ciasta z masa, ciasto orkiszowe, ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.