drożdżowe - 16813 przepisów (strona:606/1121)

Surówka z kalarepy 134

Pysznych surówek nigdy dość. Dostarczają naszemu organizmowi mnóstwa witamin i innych dobroci, nie mówiąc już o pysznym smaku. Polecam zatem i surówkę z kalarepy, pyszną i aromatyczną. Płatki drożdżowe i sól kala namak wymieszane dają z jogurtem smak majonezu. Jeśli nie macie dajcie majonez lub jogurt i sól morską. Surówka z kalarepy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
drożdżówki z rabarbarem i budyniem 154

Składniki 15g świeżych drożdży 750ml mleka 3 szklanki mąki 50g margaryny 2 jajka 10 łyżek cukru 2 budynie waniliowe 4 łodygi rabarbaru Przygotowanie Zaczynamy od zrobienia rozczynu na ciasto drożdżowe. W garnku podgrzewamy 250ml mleka, ważne aby mleko było jedynie ciepłe, jeśli mleko będzie gorące ciasto nie wyrośnie. Do mleka dodajemy pokruszone drożdże,3 łyżki cukru i 6 łyżek mąki

zjem to blog kulinarny
Przytulane drożdżówki ze śliwkami i orzechami 227

Piec około 25 minut do zrumienienia. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Drożdżówki dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" . Razem ze mną wypiekały: BOŻENA - Zakręcona drożdżówka z makiem DOROTA - Placek drożdżowy

Kuchenne zapiski Edyty
baba drożdżowa z nadzieniem czekoladowo cynamonowym 217

składniki na ciasto: 300 -350 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 ml mleka, letniego 2 żółtka 1 jajko 100 ml masła, miękkiego 40 g cukru 10

Domowy Smak Jedzenia
Idealne ciasto na domową pitę 141

kilku łyżkach ciepłej wody. Odstaw na kilka minut. Przesiej mąkę do głębokiej misy, dodaj sól, wymieszaj. W środku mąki zrób wgłębienie i wlej do niego oliwę, jogurt i zaczyn drożdżowy. Wymieszaj drewnianą łyżką. Mieszając stopniowo dodawaj wodę. Kiedy wlejesz już wszystko, przełóż ciasto na stolnicę i zacznij wyrabiać. Zajmie ci to około 10 minut. Ciasto na początku będzie wilgotne

Niedzielny kucharz
Puszyste bułeczki jogurtowe 250

skórki *** *** Bułeczki pieczemy przez 12 – 15 minut w temperaturze 200’C *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Bułki z serem feta... 356

Pyszne bułki z serem feta, salami, papryką, koperkiem... znikają momentalnie. Robimy ciasto drożdżowe jak na chleb: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru wg przepisu na chleb -kliknij tu ...   zwykły-chleb Gdy ciasto będzie wyrastać przygotowujemy ser i inne dodatki, takie jak widać na zdjęciu. Jak ciasto wyrośnie lekko

chleba naszego
Czas hamburgera 122

odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiać przez sitko dodać aktywny, wyrośnięty rozczyn, pozostałe mleko, jajko oraz sól i mieszać całość mikserem z hakami do ciasta drożdżowego lub ręcznie. Ciasto należy wyrabiać przez kilka minut. W trakcie wyrabiania dodać roztopione, ostudzone masło i dalej wyrabiać, do momentu gdy ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Uformować z ciasta kulę

KulinarneImpresje.pl
Drożdżowe bułeczki z czekoladą. 111

przyjaciółkami. Możliwości spędzania dzisiejszego dnia i wieczoru jest mnóstwo i mam nadzieję, że dzisiaj każda z kobiet będzie czuła się wyjątkowo. Ja w ramach uczczenia tego dnia postanowiłam zrobić drożdżowe bułeczki z Nutellą . I tym sposobem mam pomysł na wieczór - słodkości, gorąca herbata i jakiś film. Składniki: 1/4 kostki masła 3 żółtka 3 szkl. mąki 30 g drożdży szczypta soli

My World by Dagmara Rek
Brioche Satine w różach. 130

Zrobienie tego ciasta drożdżowego jest pracochłonne i czasochłonne, ale efekt z pewnością wart jest zachodu! :) Idealna propozycja na Wielkanocną Babę! :) Chcę również życzyć wszystkiego najsłodszego Paniom, w dniu naszego święta! :) Składniki: 2 szklanki (250 g) mąki 35 g cukru pudru 50 g pełnego mleka 10 g świeżych drożdży 3 jajka 90 g masła 1 łyżeczka soli lukier róże z lukru

DominikaDolci
Pizza z indykiem, oliwkami i rukolą 184

pizzy dodają, ale wyrazistego skaku nadają.   Składniki: ciasto : 20 g świeżych drożdży, 250 ml ciepłej wody, ½ łyżeczka cukru, 2 płaskie łyżeczki soli, ok. 450 g mąki do drożdżowych wypieków,   sos: 2 ząbki czosnku, 1 opakowanie pomidorów krojonych z bazylią i oregano ( w kartonie 390 g), 2 łyżki oliwy z oliwek, sól do smaku, 1 płaska łyżeczka cukru

Moniki Smakołyki
Tureckie bułki z serem i ziołami 188

Wspaniały przepis na Tureckie drożdżowe ciasto ,  pochodzi z internetu .farsz zrobiłam według  swojego smaku .Bułki można robić w różnych  wersjach , w zależności jaki dodamy farsz . Bułki są bardzo mięciutkie super na śniadanie  czy przekąskę ,albo piknik , czy drugie śniadanie do szkoły. Składniki 100 ml wody 100 ml mleka 100 ml oleju 100 ml śmietany

W królestwie smaków Beaty
Domowe drożdżówki z serem 199

Moja najlepsza przyjaciółka Tereska jest miłośniczką ciasta drożdżowego. Śmiem powiedzieć, że robi najlepsze drożdżówki na świecie. Ile razy się spotykamy to stara się mnie gościć tym ciastem. Oczywiście robi je pod różnymi postaciami i zawsze są rewelacyjne. Ten przepis pochodzi z jej zeszytu, a bułeczki, które są na zdjęciu to już moja praca. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Rogale Marcina 136

razem na małym ogniu często mieszając przez ok 10 min. Taką masę odstawić na bok do wystudzenia. Po wystudzeniu dodać 150g pokruszonych ciastek lub biszkoptu i dobrze wymieszać. Ciasto drożdżowe półfrancuskie: 200 ml mleka podgrzać do temp. ok 37°C - nie może parzyć. Odlać ok. 50 ml ciepłego mleka, dodać 10g drożdży, łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki, dobrze wymieszać

Ukojenie Podniebienia
TARTA Z SUSZONYMI GRZYBAMI 149

Tarta wytrawna to danie uniwersalne, które można przygotować na obiad, kolację czy wieczór z przyjaciółmi. Może być ona przyrządzona na cieście kruchym, drożdżowym lub francuskim z przeróżnymi dodatkami, zalanymi masą śmietanowo-jajeczną.  Moja tarta jest na kruchym cieście z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, a główną rolę odgrywają tu suszone grzyby. O tej porze roku, gdy nie ma świeżych grzybów

Kuchnia MagdaLeny