drożdżowe - 16813 przepisów (strona:542/1121)

Oponki z serem pyszne i puszyste 253

serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na oponki z serem, które przygotujemy w około 30 minut, ciasto jest na sodzie i proszku do pieczenia więc nie musi wyrastać jak ciasto drożdżowe. Oponki są bardzo smaczne, puszyste i „lekkie”. Polecam wypróbować przepis, życzę udanego smażenia oponek i smacznego. Do przygotowania oponek będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 16 oponek

Uwaga Babcia Gotuje
Pszenne bułki z otrębami żytnimi 183

Dobry w poniedziałek :)  Domowe bułki są najlepsze. Bardzo często je piekę. Zajadamy się nimi na śniadanie czy kolację. Nie ukrywam, że zawsze mi się udają. Uwielbiam gdy ciastem drożdżowym pachnie mój dom. Upieczcie koniecznie takie bułki. Proste, bardzo łatwe i udadzą się każdemu. Udanych wypieków Wam życzę i miłego dnia :) Potrzebujemy: Na rozczyn: 5 dag drożdży świeżych 2 łyżeczki

Izabelawkuchni
Paszteciki z ciasta francuskiego 200

słono, a przy tym zbytnio się nie napracować. Podobnie było w przypadku tych pasztecików. Stwierdziłam, że pracy przed świętami jest zawsze wystarczająco dużo, by jeszcze stać przy pasztecikach krucho- drożdżowych, więc poszłam na łatwiznę i zrobiłam je właśnie w cieście francuskim. Polecam! Na takie karnawałowe spotkania sprawdzą się znakomicie! Składniki na ok 30 pasztecików: 2 płaty ciasta francuskiego 650g pieczarek

Kuchnia w czekoladzie
kuchnia XX - lecia międzywojennego 180

Linki do przepisów nazwach potraw, serdecznie zapraszam :) Budynie: budyń orzechowy budyń z jajek budyń z ryżu z grzybami budyń z wątróbki ciasta: babka czekoladowa na drożdżach babka drożdżowa czekoladowa ponczowa babka parzona babka szafranowa babka kakaowa babka ponczowa babka z tartego ciasta kisielek czekoladowy łatwe ciastka czekoladowe mazurek czekoladowy mazurek czekoladowy II mazurek orzechowy mazurek różany obwarzanki albertynki piernik toruński

królestwo garów
drożdżowe ciasto cytrynowe do odrywania 139

[Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka 80 ml letniego mleka 60 ml letniej wody 18 g drożdży

Domowy Smak Jedzenia
Najpopularniejsze przepisy w 2019 roku 128

czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą 9. mrożone kwadraty z truskawkami na kokosowym spodzie

Cooking for Emily
Drożdżowe pierożki kebabowe 197

farszu użyłam mięsa z udek z rosołu, ale można użyć też piersi z kurczaka. Gotowe pierożki świetnie smakują jako paszteciki do barszczu, z sosem czosnkowym lub solo ;-) Składniki: Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 1/4 kostki margaryny - rozpuścić 50g drożdży 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego oregano Farsz: mięso z dwóch

Kuchnia domowa Ani
Rogaliki z kapustą i wędzoną śliwką 160

Półkruche ciasto drożdżowe należy do moich ulubionych baz do słonych, wytrawnych przekąsek. Kapuśniaczki z tego przepisu piekę od lat w formie ślimaczków lub rogalików. Podaje je na święta do barszczu grzybowego lub jako imprezową przekąskę do piwa. Polecam :) ciasto: 370 g mąki pszennej 3 łyżki maślanki 35 g świeżych drożdży 90 g masła 3 żółtka 1 jajko farsz

Mienta blog
Mule po marynarsku FIT 129

minął Wam Sylwester? Jakie przekąski przygotowaliście na imprezę? Ja jak zwykle musiałam poszaleć w kuchni i przygotowałam trzy rodzaje koreczków, sałatkę gyros i pizzowe zawijasy z ciasta drożdżowego. Razem ze znajomymi bawiliśmy się świetnie, więc mam nadzieje, że 2020 rok będzie dla nas względnie dobry :). A jakie macie postanowienia noworoczne? Te same, co zazwyczaj, czy jednak postanowiliście coś nowego

Be Fit Be Strong
Kruche gwiazdki z kapuścianym farszem 145

Pyszne kapuściaczki na kruchym drożdżowym cieście. Pięknie prezentują się wśród ciepłych lub zimnych przystawek. Idealnie pasują również do barszczyku. Polecam na domowe imprezy. Sprawdzą się na Wigilii, Sylwestrze czy podczas karnawału. 3 szklanki mąki pszennej tortowej 2 żółtka 0,5 łyżeczki soli ¾ szklanki gęstej śmietany 18% 1/3 kostki świeżych drożdży (30 g) 100 g masła 1 łyżeczka cukru Farsz

VioletoweKucharzenie
Choinka - przekąska imprezowa 178

Zbliżający się sylwester sprawił, że ponownie zaczęłam się bawić się formą i kształtem. W ubiegłym roku fascynowały mnie kształty ciast drożdżowych, a w tym sezonie skupiam się na przekąskach. Mam jeszcze kilka pomysłów i do wtorku być może uda mi się wrzucić je tutaj. Składniki : długi ogórek 2 łodygi selera naciowego pomidorki koktajlowe pęczek małych rzodkiewek opakowanie mozzarelli mini czarne

Weekendy w domu i ogrodzie
Paszteciki z kapustą i grzybami 179

Paszteciki to doskonała przekąska, która najlepiej smakuje podana z filiżanką czerwonego barszczu do picia. Delikatne drożdżowe ciasto z aromatycznym farszem powoduje, że każdy chętnie po nie sięga. Przepis wystarczy na 48 sztuk Co potrzeba na ciasto: 500 g maki tortowej typ 450, 20 g drożdży świeżych, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 100 g masła

Bułka z Chlebem
Przepisy na Sylwestra 188

pomidorami i mozzarellą Focaccia z oliwkami, pomidorkami i rozmarynem Ziołowe gofry z wędzonym pstrągiem i awokado Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i orzechami Jajka z farszem pieczarkowym Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami Jajka faszerowane szprotami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Parówki w szlafroczkach Muffinki z kabanosami       Imprezowe babeczki       Śledzie w sosie tatarskim

My simple kitchen
ODRYWANA PIZZA BALLS 159

mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki temu otrzymujemy pizzę odrywaną, której nie trzeba kroić! Przygotowanie takiej pizzy jest bardziej pracochłonne niż tradycyjnej, gdyż najpierw przygotowujemy drożdżowe ciasto pizzowe, z którego formujemy okrągłe bułeczki i pieczemy je w piekarniku. Dopiero upieczone bułeczki przecinamy na pół, układamy pokrojone składnik, a wierzch smarujemy masełkiem czosnkowym i ponownie zapiekamy

Kuchnia MagdaLeny
ODRYWANA PIZZA BALLS 159

mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki temu otrzymujemy pizzę odrywaną, której nie trzeba kroić! Przygotowanie takiej pizzy jest bardziej pracochłonne niż tradycyjnej, gdyż najpierw przygotowujemy drożdżowe ciasto pizzowe, z którego formujemy okrągłe bułeczki i pieczemy je w piekarniku. Dopiero upieczone bułeczki przecinamy na pół, układamy pokrojone składnik, a wierzch smarujemy masełkiem czosnkowym i ponownie zapiekamy

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania