Rogaliki z kapustą i wędzoną śliwką
Rogaliki z kapustą i wędzoną śliwką
Półkruche ciasto drożdżowe należy do moich ulubionych baz do słonych, wytrawnych przekąsek. Kapuśniaczki z tego przepisu piekę od lat w formie ślimaczków lub rogalików. Podaje je na święta do barszczu grzybowego lub jako imprezową przekąskę do piwa. Polecam :) ciasto: 370 g mąki pszennej 3 łyżki maślanki 35 g świeżych drożdży 90 g masła 3 żółtka 1 jajko farsz: 0/5 kg kiszonej kapusty bez konserwantów cebula czosnkowa łyżka masła klarowanego 8 sztuk suszonych wędzonych śliwek 150 ml czerwonego wytrawnego wina ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mienta blog
Autor
Mientablog
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, kapustą, ciasto, śliwka, placki, przekąska, ciasto drożdżowe, ciasto na pizze, kapusta kiszona, drożdżowe, pizza , barszcz, przekąski, czerwona kapusta, ciasto na niedziele, ciasto ze śliwką, rogaliki drożdżowe, placek ze śliwkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, barszcz czerwony, przekąski z ciasta na pizze
Inne przepisy z Mienta blog
Dodaj komentarz