Szukacie pomysłu na domowe fast foody? Oto pięć przepisów na pięć dni tygodnia: pieczone nuggetsy w chrupiącej panierce, domowy kebab drobiowy z sałatką tabulleh, wege burgery
Niedzielny kucharzIdealna przekąska na deser, a może do kawy? To z pewnością drożdżowe bułeczki z twarogiem! Na pewno znacie ich smak z cukierni! Ale domowe smakują znacznie lepiej! Spróbujcie koniecznie! Składniki na bułki: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 jajka 250 g mleka 1/2 łyżeczki soli 75 g roztopionego masła Składniki na masę serową
Gotuj z MąkąSkładniki 600gr sera białego- twaróg 2 żółtka kminek do smaku sól do smaku Wykonanie Biały ser twaróg dobrze utrzeć z solą i 2 żółtkami. Gotowa masę
w mojej kuchniżeberka wędzone ok 400 g łopatka ok 400 g biała kiełbasa 600 g szynka i inne wędliny marchewka cebula zakwas domowy żytni 400 ml śmietany 22% jajka ser biały (twaróg) chrzan majeranek natka pietruszki Mięso i żeberka gotujemy z marchewką i cebulą najlepiej dzień wcześniej. Wywar wlewamy do garnka, dodajemy odpowiednią ilośc wody, ok 2 litry, wkładamy białą kiełbasę. Wszystkie
Gotowanie jest łatweniewielkich rozmiarów nie musimy smażyć ich długo ... malutkie, mięciutkie, pyszniutkie serowe pączusie :) Zapraszam :-))) Składniki: 30 dkg twarogu 50 dkg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy lub 1 łyżka domowego cukru waniliowego 2 łyżki masła 3 jajka 4 kostki smalcu (do smażenia) cukier puder do posypania Wykonanie: Twaróg zmielić (albo
Walijskie PichcenieDomowe drożdżówki z serem chodziły za mną bardzo długo, to dla mnie taki trochę powrót do lat dzieciństwa i wakacji spędzanych z dziadkami na wsi. Z
Krakowskie smaki Animalakserze. Przełożyć do formy i docisnąć równomiernie do dna. Schłodzić 30 minut w lodówce. Masa serowa 100 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 600g twarogu zmielonego trzykrotnie (może być wiaderkowy) 6-8 łyżek domowego cukru waniliowego 3 jaja 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10-12 dużych truskawek + dodatkowo do dekoracji Czekoladę połamać na kawałki do miseczki
Pełny talerzdomowy makaron z serem. Te ciepłe kluseczki nie tylko są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, ale też przywołują wiele ciepłych wspomnień. Są takie smaki, do których chętnie wracamy, zwłaszcza po latach. Jednym z nich jest makaron z serem, często podawany na stołówce w szkole czy u babci w wakacje. Ile domów, tyle wariantów klusek z twarogiem, zarówno w wersji(...)https:\/\/atopestka.pl\/wp-content\/uploads\/2019\/03\/Domowy-makaron-z-serem-czyli-wiejski-przepis-na-s\u0142ono-1-700x525.jpg","description":"Domowy makaron z serem, czyli wiejski przepis na s\u0142ono","recipeIngredient":["SK\u0141ADNIKI (ILO\u015a\u0106 NA 1 DU\u017b\u0104 PORCJ\u0118 LUB 2 MA\u0141E)","300 g m\u0105ki","ok. p\u00f3\u0142 szklanki szklanki wody ","150 g twarogu chudego b\u0105d\u017a p\u00f3\u0142t\u0142ustego","2 \u0142y
A to pestkacukier 1 łyżka, sól 1/2 łyżeczki, mleko 1/2 litra, woda gazowana 1-2 szklanki, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki twaróg śmietankowy 50 dag, śmietana 18% 200 gram, cukier wanilinowy 1 opakowanie, cukier puder 1 łyżka dżem domowy czekośliwka lub inny 250 gram, woda gorąca 1/2 szklanki Mąkę, cukier puder, sól, jajka, olej, mleko, szklanka wody gazowanej - jeśli trzeba(...)odstawić na 40 minut. Patelnię naleśnikarkę 22 cm raz posmarować trochę olejem, na bardzo gorącej smażyć cienkie, złociste naleśniki. Dżem blenderem zmiksować z gorącą wodą na mus, wystudzić. Twaróg śmietankowy widelcem wymieszać ze śmietaną, pudrem cukrem, wanilinowym cukrem. Smarować twarogiem naleśniki, zawijać w rulony, przed jedzeniem polać musem dżemowym. - naleśniki są bardzo delikatne, miękkie, twaróg śmietankowy z wanilią doskonale pasuje
W Mojej Kuchni Lubiędługości keksówke: 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) 1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g) 1 tabliczka białej czekolady (100 g) 0,5 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 4/5 szklanki cukru pudru (około 100 g) 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego 300 ml śmietany 30% (mocno schłodzonej!) 3-4 łyżeczki żelatyny + 1/4 szklanki wrzącej wody kilka sztuk herbatników Żelatynę rozpuścić
Ugotowaćplacuchów dodatkowo zrobiłam słodki kisiel cytrynowy, ale posypane cukrem pudrem będą również wyśmienicie smakować.Przepis mojej mamy, a przypomniany dzięki Domowej Kuchni Aniki :) Zachęcam Was do wypróbowania tego banalnie prostego przepisu!Placuszki (9 sztuk):* twaróg- 300g (użyłam półtłustego)* kasza manna- 1 szklanka* jajka- 1 szt.* cukier- 3 łyżki* masło klarowane/oliwaKisiel cytrynowy:* cytryna- (sok + skórka)* woda- 1 szklanka
Kraina Miodem PłynącaJeżeli w lodówce zalega Wam twaróg i nie wiecie z czym go zjeść to zachęcam do przygotowania domowych gofrów twarogowych. Po upieczeniu gofry są idealnie chrupiące (przygotowane w gofrownicy z której "wychodzą" cienkie gofry). Poniższe gofry są sycące i świetnie smakują posypane samym cukrem pudrem. Ps. jestem pewna, że nikt z domowników nie zorientuje się, że je gofry ze zmiksowanym
Ugotowaćtwarogu serek wiejski lub majonez. Pasta z tuńczyka poleca się na śniadanie, na kanapki, z dodatkiem koperku i warzyw. Wspaniała, kremowa, domowa. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub sosie własnym, u mnie w oleju 250g twarogu półtłustego 2 łyżki serka wiejskiego, majonezu lub jogurtu naturalnego 2 suszone pomidory z zalewy w oleju posiekane sól, pieprz do smaku
Zasmakuj Kuchnipolecanej do ciast drożdżowych 100g cukru 1 jajko + 1 żółtko - 1 białko zostawić do posmarowania bułeczek przed pieczeniem szczypta soli NADZIENIE: 270g twarogu – u mnie półtłusty 2-3 garście rodzynek 2 łyżki domowego cukru wani liowego – przepis do podejrzenia TU - można ewentualnie użyć zwykłego cukru i małe opakowanie cukru wani linowego [16g] W garnuszku rozpuścić masło. Dolać mleko i chwilę(...)obsypać mąką i włożyć do niej ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotować nadzienie. W misce rozgnieść widelcem twaróg z cukrem waniliowym. Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią, w ten sposób je odgazowywujemy. Ciasto rozciągnąć/rozwałkować w prostokąt ok. 40x30cm. Posmarować nadzieniem i posypać
Grunt to przepis!Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drożdżówki z twarogiem z dodatkiem mrożonych borówek. Są miękkie i puszyste. Najlepsze w dniu pieczenia. Doskonałe na
Marta Gotuje