Składniki: twaróg sernikowy 1 kg wiaderko, śmietana 30% zimna 330 gram, żelatyna deserowa 5 łyżeczek, gorąca woda 3/4 szklanki, cukier puder 4 łyżki galaretka truskawkowa 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ciasto francuskie 1 rolka, twaróg tłusty śmietankowy 25 dag, śmietana 18% gęsta 1 łyżka, cukier 1/2 szklanki, skórka kandyzowana z pomarańczy 100 gram, mąka ziemniaczana
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: twaróg z wiaderka waniliowy 1 kg, żelatyna na 1 litr 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, czekolada gorzka 100 gram, owoce mix z puszki 900
W Mojej Kuchni LubięDomowa granola to super baza do najzdrowszego, najprostszego i pysznego fit śniadania. W połączeniu z owocami i jogurtem smakuje jak deser na dzień dobry:-). Granola jest
Niedzielny kucharz15 minut wystarczy by przygotować pyszną domową zupę instant ze słoika na domowej kostce rosołowej. O niebo zdrowszą od sklepowych zupek w proszku i kupionych kostek
Niedzielny kucharzSkładniki: ziemniaki ugotowane 250 gram, twaróg zmielony 300 gram, jogurt grecki 330 gram, jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, twaróg półtłusty 40 dag, jajka 1 sztuka, cebula 2 sztuki, cukier 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 3 sztuki, twaróg 30 dag, aromat waniliowy 3 krople, sól - szczypta, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki, masło 1/2
W Mojej Kuchni LubięProsty do zrobienia i smaczny twarożek.. 20 dkg twarogu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego kilka rzodkiewek rzeżucha sól, pieprz Twaróg połączyć z jogurtem naturalnym
Moje domowe kucharzenieprzyprawa korzenna, też ją bardzo uwielbiam i zawsze dodaję do kawy w zimne, śnieżne dni. No i trzeci mój ulubieniec, który wystąpił w tym torcie, to ser. Prosty, zwyczajny twaróg na sernik, który dodałem do kremu. Tort smakował naprawdę pysznie! Wilgotne blaty ciasta korzennego, krem serowy i dodatek solonego karmelu - prawdziwa uczta dla podniebienia :) Tort piernikowy z solonym karmelem - przepis(...)jajka 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej (1 szklanka z górką) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej (Przepis na domową TU ) Szczypta soli Krem: 600 ml śmietanki kremówki (30-36%) 200 g twarogu na sernik (najlepiej z Piątnicy) 4 łyżki cukru 3/4 ilości solonego karmelu* Dekoracja: 1/4 ilości solonego karmelu 50 g pierniczków * Do kremu dodajemy
Kuchnia Łukasza„Wiele osób może zastanawiać się, dlaczego pierogi są narodową potrawą polską , skoro nie wywodzą się nawet z Europy, tylko z Azji. Jednak jeśli prześledzi się
mojewypiekiinietylko„Wiele osób może zastanawiać się, dlaczego pierogi są narodową potrawą polską , skoro nie wywodzą się nawet z Europy, tylko z Azji. Jednak jeśli prześledzi się
mojewypiekiinietylkoNie wiem jak Wy, ale ja jak widzę pierogi i to nie ważne jakie mogę je jeść dosłownie garściami. Jestem pierogomaniaczką.😆 Będąc na redukcji staram się
zdrowo i aktywnieNie wiem jak Wy, ale ja jak widzę pierogi i to nie ważne jakie mogę je jeść dosłownie garściami. Jestem pierogomaniaczką.😆 Będąc na redukcji staram się
Zdrowie i pysznie na talerzulekki i delikatny, więc koniec końców jestem zadowolona:) Składniki na tortownicę o średnicy 21cm (u mnie 18cm) 100g herbatników 60g masła 1kg twarogu z wiaderka 250ml śmietanki 30% 120g cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki domowego cukru waniliowego (lub ziarenka z laski wanilii) 24g (3 łyżki lub 6 łyżeczek) żelatyny 100ml zimnej wody Masło roztapiamy na małej mocy palnika(...)masłem. Całość mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (dno wykładamy jednym arkuszem, boki wyciętym na wysokość tortownicy osobnym paskiem papieru). Twaróg przekładamy do miski, miksujemy razem z cukrem pudrem. Żelatynę zalewamy zimną wodą i odkładamy. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzewamy ją krótko w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Do lekko przestygniętej dodajemy
Smaki Na Talerzupaschy. Lekka Mini pascha z migdałami i morelami: składniki na 3 mniejsze foremki: 2 x po 275 g półtłustego twarogu 2 żółtka kilka pokrojonych w paseczki suszonych moreli 2 łyżki grubo posiekanych migdałów 6 łyżek cukru pudru 1 łyżka – domowy cukier waniliowy lub 16 g cukru wanilinowego Winiary do ozdoby: migdały i paseczki moreli Żółtka ucieramy na kogel mogel
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj mam dla Was wyśmienity deser! Domowy budyń z kaszy jaglanej z dodatkiem świeżych owoców. Nie dość, że wygląda przecudnie, to jeszcze smakuje obłędnie. Przepis jest niezwykle prosty i można go urozmaicać wedle uznania. Ja dodałam troszeczkę więcej wody, aby konsystencja była rzadsza, bo tak lubię. Wy oczywiście możecie uszczuplić ilość płynów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja, jako sportowiec, gdzie każdy(...)posiłek mam zbilansowany dodałam do budyniu odżywkę białkową ( o smaku waniliowym). Jeśli nie macie jej, żaden problem zamieniamy to na twaróg chudy i porcja wartościowego białka gotowa. Wiórki kokosowe i masło orzechowe zapewnia nam źródło dobrych tłuszczy. Na koniec owoce wedle uznania, ja dałam borówki, które kocham przez cały rok, a świeżych truskaweczek aż grzech nie jeść w sezonie. 😊 Wartość
zdrowo i aktywnieDzisiaj mam dla Was wyśmienity deser! Domowy budyń z kaszy jaglanej z dodatkiem świeżych owoców. Nie dość, że wygląda przecudnie, to jeszcze smakuje obłędnie. Przepis jest niezwykle prosty i można go urozmaicać wedle uznania. Ja dodałam troszeczkę więcej wody, aby konsystencja była rzadsza, bo tak lubię. Wy oczywiście możecie uszczuplić ilość płynów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja, jako sportowiec, gdzie każdy(...)posiłek mam zbilansowany dodałam do budyniu odżywkę białkową ( o smaku waniliowym). Jeśli nie macie jej, żaden problem zamieniamy to na twaróg chudy i porcja wartościowego białka gotowa. Wiórki kokosowe i masło orzechowe zapewnia nam źródło dobrych tłuszczy. Na koniec owoce wedle uznania, ja dałam borówki, które kocham przez cały rok, a świeżych truskaweczek aż grzech nie jeść w sezonie. 😊 Wartość
Zdrowie i pysznie na talerzu