Przepis na Dżem z Agrestu – bez dodatku żelfixu 238Witam serdecznie Propozycja na pyszny dżem z agrestu bez dodatku środków żelujących, w smaku wcale nie jest słodki pomimo sporej ilości cukru tylko kwaskowaty, jeżeli ktoś
Uwaga Babcia Gotuje
Domowe sezamki 162domu można je zrobić w kwadrans. Jak nazwa wskazuje, jest w nich sezam. Jednak producenci stosują różne receptury. Niektórzy suche ziarna sezamowe „sklejają” karmelem, inni syropem glukozowym i cukrem, a jeszcze inni stosują trochę miodu. Ponieważ każdy z tych składników jest wysokokaloryczny, nic więc dziwnego, że 100 g ciasteczek dostarcza ponad(...)ognia, wymieszaj z orzechami. Wyłóż na wysmarowaną blachę. Gdy stężeje, pokrój. Podziel się Artykuł Domowe sezamki pochodzi z serwisu Wymiar Zdrowia
Wymiar Zdrowia
Dip z prostych składników, a efekt zniewalający – przekąska, która robi wrażenie! 102Ten dip z fasoli i karmelizowanej cebuli jest wręcz uzależniający – słodko-słona karmelizowana cebule zmiksowana z białą fasolą cannellini, odrobiną balsamico, tymiankiem, cytryną i czosnkiem tworzą
codojedzenia
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 279śliwkami Placek śliwkowo-kokosowy Kaszak "Dzieciństwo Mańki" ze śliwkami Chleb pszenno-gryczany ze śliwkami Pęczak z pijanymi śliwkami i jabłkami Rogaliki nadziewane powidłami śliwkowymi Babcine dwudniowe powidła śliwkowe Domowe ciasto śliwkowe Drożdżówka z twarogiem i śliwkami Ciasto śmietanowe ze śliwkami i przyprawami korzennymi Czekośliwka Kruche ciasto dyniowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami, budyniem i bezą włoską Sałatka z grillowanym oscypkiem(...)śliwkami Cynamonowa Rolada ze Śliwkami Ciasto czekoladowe ze śliwkami Nutella śliwkowa zwane czkoladowymi powidłami Ciasto ze śliwkami na Lubelski kociołek Kruche ciasto ze śliwkami Śliwki w pomarańczowo-goździkowym syropie 52 przepisów zebranych w akcji Czas na śliwki Orkiszanka z karmelizowanymi śliwkami autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień
Weekendy w domu i ogrodzie
Nalewka śliwkowa 180Moje nalewkowe testowanie trwa nadal choć wpisy nie pojawiają się za często bo to długotrwały proces. Do moich nalewkowych smaków dołączyła śliwka. Użyłam małych drobnych śliwek
Monia miesza i gotuje
Nalewka z pigwy 189Pigwa, którą prezentuję na zdjęciu jest z tego roku, ale ta nalewka odczekała cały rok. Wprawdzie nie ma jej dużo, jednak warto było czekać. Owoce
W kuchennym oknie Ewy
Keto fudge kokosowy (wegański, low carb) 133Dzisiaj przepis na keto fudge kokosowy, czyli bomby tłuszczowe mocno kokosowe. Przepis ten powstał w oparciu o keto bounty , których nadzienie jest kremowe i mocno kokosowe
WegePrzepis
Kotlety z okary 144Czas czytania: 2 min Okara , można powiedzieć, że to odpad przy produkcji mleczka sojowego . Soja jest rośliną strączkową, którą możemy wykorzystać niemalże w 100% podobnie jak
SprawdzonaKuchnia.pl
Pysznie kremowe domowe lody malinowe. Przepis na malinowe lody bez jajek, bez maszynki. 248kremowe domowe lody malinowe. Przepis jest prosty, na dodatek takie malinowe lody przygotowuje się bez jajek i bez specjalnej maszynki. Spróbujcie i delektujcie się smakiem domowych lodów. Pysznie kremowe domowe lody malinowe. Przepis na malinowe lody bez jajek, bez maszynki. 2016-04-16 23:17:13 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)wodę, dodajemy cukier i wsypujemy maliny. Gotujemy na małym ogniu, aż do zagotowania. Mieszamy co jakiś czas, malin mają się rozpaść, a cukier w pełni rozpuścić. Gdy nasz malinowy syrop się zagotuje, czekamy jeszcze z 2-3 minuty i zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do przestudzenia. Syrop malinowy przecedzamy przez bardzo gęste sitko, aby został nam sam sok pozbawiony pestek
Słodkie okruszki
Sok a`la Kubuś Domowy, czyli Jabłko, marchew, banan 235etykiety i widzę skład nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Nie dość, że za każdy taki soczek firma sobie liczy odpowiednio to jeszcze niektóre nabijają klienta w butelkę. Syropy fruktozowe, cukier i różne takie. Soczki, które nie zamarzają na mrozie, znacie to z autopsji, ja to wiem i Ty to wiesz. Każdy z nas ma wybór, nie piszę(...)wyhodowała, a do tego oczyściła zanieczyszczone środowisko, byłyby mega zdrowe, ale warzywa i owoce kupuję i tym omijam dosładzacze, te fruktozy "sruktozy" i inne przemysłowe dodatki, więc i tak domowy sok jest zdrowszy od kupnego ;) Na koniec wyjaśnię dlaczego wydrążam gniazda nasienne z jabłek, mimo iż w całości zmieściłyby się w podajniku. Pozbywam się gniazd nasiennych
Blondynka Gotuje
Likier pigwowy ( na koniaku z wanilią ). 200J uż nie długo zaczną się zbiory tych aromatycznych i bogatych w witaminę C owoców. Poniżej znajdziecie przepis na likier z tych cenionych ze względu
Przepisy i porady kulinarne
Sorbet melonowo-ogórkowy 147Lubimy ciekawe połączenia smaków, dlatego też naszą uwagę przyciągnął sorbet melonowo-ogórkowy . To bardzo ciekawy duet, który świetnie orzeźwia i chłodzi, dostarczając kubkom smakowym wielu wrażeń
niecodziennikpary
Mazurek Kajmakowy 225Nocy- zapraszam Was, chociaż wirtualnie. na kawałek mojego tegorocznego Mazurka. Na kruchutkim, waniliowym cieście, choć dość niski( jak to mazurek)- to warstwowy. Piętrzy się dumnie warstwa porzeczkowych powideł, przykryta domowym kajmakiem, której wysokość podbiła warstwa okrągłych biszkoptów. Całość starałam się bogato przyozdobić bakaliami- tak by było i ładnie i smacznie...Czy się udało- sprawdźcie! Powiem jedno: było naprawdę słodko:) Składnik(...)czarnej porzeczki małe opakowanie okrągłych biszkoptów paczka rodzynek 100 g orzechów włoskich kilka moreli suszonych, daktyli, żurawiny WYKONANIE: blat ciasta kruchego rozsmarowujemy powidła porzeczkowe biszkopty ( można nasączyć syropem waniliowym) masa kajmakowa bakalie Smacznego
Domowe ciasta
Pizza a`la Caprese z Sosem Balsamicznym Malinowym 233łyżeczki soli SOS BALSAMICZNY MALINOWY: *2 łyżki kremowego octu balsamicznego figowego (ze sklepu Mantini) 4 łyżki musu z malin domowego DODATKI: 1 pomidor 1 kulka sera mozarelli sos pomidorowy domowy oregano Skworcu Wykonanie: Do miski wsypuję sól, następnie przesiewam mąkę, robię wgłębienie, do którego wsypuję cukier, kruszę drożdże i wlewam ciepłą wodę, jednocześnie mieszam w taki sposób, aby wymieszać(...)podgrzewam do czasu połączenia się składników, często mieszam, aby sos się nie przypalił. *jeśli nie macie kremowego octu balsamicznego figowego, możecie użyc zwykłego, ale wtedy należy dodatkowo dodac syrop klonowy lub golden syrup i zredukowac płyny do konsystencji gęstego sosu
Blondynka Gotuje