mojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie komentarze, zobaczyłam, że jednak pare osób się skusiło na zrobienie własnego batonika Snickers, więc dlaczego by nie spróbować. Po komentarzach doszłam też do wniosku, że muszę coś zrobić żeby nie był taki słodki(...)miksera zacząć ubijać na sztywno białka (najpierw na małych obrotach, po lekkim spienieniu dodać szczyptę soli), mikser przełączyć na prawie najwyższą moc. Kiedy syrop osiągnie wymaganą temperaturę – tj. 155 st, mikser ustawić na najniższe obroty,syrop wlewać na ubite białka cienkim lecz stałym strumieniem, cały czas miksując. Mikser ustawić na prawie najwyższe obroty miksować przez 10 minut, aż całość
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie komentarze, zobaczyłam, że jednak pare osób się skusiło na zrobienie własnego batonika Snickers, więc dlaczego by nie spróbować. Po komentarzach doszłam też do wniosku, że muszę coś zrobić żeby nie był taki słodki(...)miał około 120 st. w misie miksera zacząć ubijać na sztywno białka (najpierw na małych obrotach, po lekkim spienieniu dodać szczyptę soli), mikser przełączyć na prawie najwyższą moc. Kiedy syrop osiągnie wymaganą temperaturę – tj. 155 st, mikser ustawić na najniższe obroty,syrop wlewać na ubite białka cienkim lecz stałym strumieniem, cały czas miksując. Mikser ustawić na prawie najwyższe obroty
moj przepis naSkładniki : 1 szklanka miodu 0,75 l wody ( najlepiej źródlanej ) 1/2 laski wanilii rozciętej wzdłuż 1 łyżeczka drobno pokrojonego świeżego korzenia imbiru 1/2 gałki muszkatołowej pokruszonej
Przepisy i porady kulinarnektóre zostało wyróżnione przez markę Saska, jako "Miejsce ze smakiem". Lokal jest usytuowany w bardzo dogodnym miejscu bardzo blisko jeziora. Znajdziecie przestronną salę i dwa tarasy. Miejsce bardzo domowe, we wnętrzu znajdziecie babcine kredensy wypełnione skarbami, jak sama nazwa wskazuje "Spiżarnia". Ściany lokalu mocno przyozdobione wszelakimi tablicami z humorystycznymi opisami. Załoga lokalu świetnie zorganizowana dumnie zaprezentowała Nam certyfikat "Miejsce(...)zamawiamy proponowane desery. Beza jest pyszna, krucha, przełożona pysznym krem, podana z sezonowymi owocami z lekkim sosem. Panna cotta lekko waniliowa, mocno schłodzona, podana z truskawkami w lekkim syropie, Saska z Dziką Różą idealnie komponuje się kawą i z deserem. Spędzamy miłe i smaczne przedpołudnie. Mimo wczesnej pory w lokalu jest bardzo dużo gości i po konsumpcji wiemy dlaczego
SMYKWKUCHNIDotychczas taką żurawinową konfiturę jadłam zakupioną w sklepie lub przywiezioną z gór. Prawda jest taka, że do niedawna nie znałam jej smaku w ogóle, nie
Życie zaczyna się w kuchniskładniki na jedno ciasto z orzechami (pieczemy dwa): 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 40 g mąki 25 g orzechów zmielonych 80 g cukru 3/4 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 10 dkg ciemnego kakao lub czekolady w proszku 150 ml spirytusu 95 % 75 dkg cukru 375 ml wody pęczek świeżej mięty pieprzowej 5-6 goździków
Przepisy i porady kulinarneWraz z nadejściem lata pojawiają się słodkie truskawki. Takich okoliczności nie można zmarnować! To idealna pora do tego, by przygotować pyszny domowy deser, jakim jest sorbet truskawkowy. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że mamy kontrolę nad jego składem. A ten jest zupełnie prosty. I o to w tym chodzi! Poza tym to sprytny sposób na zachęcenie rodziny(...)był bardziej puszysty, pamiętaj o tym, by zamieszać go co około 2 godziny. Po upływie 6 godzin będzie gotowy do spożycia. Możesz go udekorować liskami świeżej mięty, czekoladowym syropem albo świeżymi owocami. Mogą to być zarówno truskawki, jak i borówki, banany, itp . Składniki : 1 kg truskawek 1 szklanka cukru Przygotowanie: Zagotuj 1 szklankę wody z cukrem, mieszając
KUCHNIA POLSKASpaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Anyż gwiaździsty Składniki : 500 ml spirytusu 96 % 700 ml czystej wódki 40 % 400 ml wody 800 g cukru 50 g anyżu gwiaździstego 25 g anyżu biedrzeńca
Przepisy i porady kulinarnePomarańcza jest najbardziej rozpowszechnionym drzewem owocowym świata, uprawiana jest w ponad 100 krajach. Owoce pomarańczy są skarbnicą witamin i minerałów, a także bogatym źródłem błonnika, kwasu
mojewypiekiinietylkoStojąc u schyłku lata tęsknym wzrokiem wypatrujemy jego początku. Z rozczarowaniem stwierdzamy, że dni coraz krótsze i Słońca coraz mniej. Kiedy to minęło?! Już za
Karczma Honorietty