gazę lub bibułę filtracyjną. Rozlej do czystych butelek, szczelnie zakorkuj i odstaw na 4 miesiące. Po tym czasie nalewka jest gotowa do picia. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneodstaw co najmniej na 6 miesięcy w temperaturze pokojowej. Nalewka ta najlepiej smakuje po roku leżakowania. Wtedy to nabiera właściwego aromatu i smaku. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarneśrodek witaminowy i dietetyczny, wzmacniający organizm i przeciwdziałający wystąpieniu dolegliwości wspomnianych wcześniej. Pomaga ona także chronić nasze oczy, utrzymuje siatkówkę oka w dobrym stanie. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarnepłynu pomarańczowego. Rozlej trunek do czystych butelek, szczelnie zakorkuj i odstaw na co najmniej 6 miesięcy. Po tym czasie nalewka jest gotowa do picia. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneczasie przefiltruj płyn przez gęstą gazę lub bibułę filtracyjną , rozlej do czystych butelek. Zakorkuj szczelnie i odstaw jeszcze na miesiąc, aby trunek dojrzał. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarnegazę. Przefiltrowany sok rozlej do czystych butelek, szczelnie zakorkuj. Odstaw w ciemne, chłodne miejsce na 6 miesięcy. Po tym czasie naleweczka jest gotowa. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneprzefiltruj nalewkę przez gęstą gazę , rozlej do czystych butelek. butelki szczelnie zakorkuj. Odstaw jeszcze na 2-3 tygodnie. Po tym czasie naleweczka jest gotowa. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego
Przepisy i porady kulinarneagrest z własnego ogrodu, który dojrzewa w słońcu z dala od dróg i dużych zakładów przemysłowych. Nalewka z takich owoców będzie doskonała w smaku i aromacie ! Do wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! Pamiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się
Przepisy i porady kulinarneNalewka ta jest aromatyczna i ma ładny kolor, a co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin i minerałów ! Na nalewkę najlepsze są porzeczki z własnego ogrodu. Do wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak i aromat ! Pamiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi
Przepisy i porady kulinarnepierwszy piłam go uuuu chyba ... kilkanaście lat temu. Była wtedy "moda" na przyrządzanie wszelakich domowych advokatów i likierów. Jednak przepis poszedł w zapomnienie i dopiero ostatnio pokusiłam się przygotować go własnoręcznie w domu. Cóż powiedzieć? ... Niebo w gębie! Piękny kolor i aromat, odpowiednio słodki, niezbyt mocny ... ot taki "babski" trunek na "babskie" spotkanie :)) Składniki
Walijskie Pichcenielubię tej pory roku, bo ciągle jest mi zimno. Niezastąpione są wówczas ciepły kocyk i domowa nalewka lub likier na rozgrzewkę. Toteż staram się latem zadbać o to by zimą ich nie zabrakło. Najczęściej wykorzystuję własne owoce , ale też sięgam i po te egzotyczne. Kiedyś udało mi się kupić w promocji sporą ilość dorodnych ananasów. W większości przeznaczyłam
Wiem co jemDomowe - najlepsze :) taki likier piłam kiedyś na babskim wieczorze. Poprosiłam koleżankę o przepis i zrobiłam dla siebie, ale za mało :) krótko mówiąc - trzeba dorobić :D Składniki: 120 ml spirytusu 1 puszka masy krówkowej 1 płaska łyżka kawy rozpuszczalnej 250 ml śmietany 30% (kremówki) 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Sposób przygotowania: Kawę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody (około 3 łyżki
Kolorowy PrzepisownikBrazyliankaKeks na białkachKruche babeczki z makiemCiasteczka pomarańczoweKostka kokosowa Cynamonowe ciasteczkaRogaliki budynioweMakowo kokosoweKuleczki śliwkoweTort makowo kawowyCiasteczka z maszynkiPiernik staropolskiTort piernikowyCiasteczka z kremem karpatkowymKokosankiCzerwononose rudolfyPierniczki z marcepanemCiasteczka misieBarszcz
Ala piecze i gotujelekko ubijamy. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe oraz dodajemy mascarpone i mieszamy dokładnie kilkoma szybkimi ruchami miksera. Gotowe! Nasączenie: woda kokosowa odsączona z mleka kokosowego 4 łyżki likieru kokosowego (np. Malibu lub domowej roboty - przepis TUTAJ ) Do miseczki z wodą kokosową dodajemy likier i mieszamy. Gotowe! :) Nadzienie z malin: ok. 500 g mrożonych lub świeżych malin sok z 1/2 cytryny
Cooking Monsterkremowej konsystencji. Gotowy krem nakładamy do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. [ Polecana końcówka : duża, wpół otwarta gwiazdka]. Przechowujemy w lodówce ! Smacznego!!! Artykuł Krem z likierem Baileys pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortygładki karmelowy sos. Na końcu wlać brandy (u mnie domowa pomarańczówka), wymieszać i zdjąć z ognia. Odstawić do wystudzenia. GRAPEFRUIT 1 duży dojrzały grapefruit opcjonalnie 1/3 filiżanki likieru do macerowania (ja użyłam domowej pomarańczówki) Grapefruita obrać ze skórki i wyfiletować - ostrym nożem ściąć białą otoczkę, tzw. albedo i wycinać cząstki owocu. Przełożyć do miski, zalać likierem i odstawić na kilka
KUCHARNIAnajczęściej zjadamy je bez dodatków. Nie uwierzycie jak szybko można pochłonąć dwie blachy całusków:D /przepis Karolki/ TRUFLE DAKTYLOWO-POMARAŃCZOWE 500 g wydrylowanych daktyli kila łyżek likieru pomarańczowego /użyłam domowej pomarańczówki/ 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta mielonych goździków Daktyle włożyć do blendera lub malaksera i zmiksować. Powstanie zwarta masa. Dodać likier pomarańczowy oraz przyprawy i dokładnie połączyć
KUCHARNIAdegustowanie. Wybraliśmy zgodnie i ochoczo domowe wypieki, a zając z podniesionymi uszami dzielnie reprezentował dział wielkanocnych dekoracji. Po świętach pomyślałam jednak, iż należy mu się coś więcej niż tylko czuwanie nad kolorowymi pisankami. Zainspirował mnie przepis znaleziony na stronie Chocolate Shavings . I tak z zająca powstał wspaniały, kuszący czekoladą i likierem panettone bread pudding . I choć większość źródeł(...)tragedii pod Smoleńskiem... SKŁADNIKI NA 5 PORCJI 1 zając z ciasta panettone :) (oczywiście można zastąpić brioche lub babką drożdżową) 2 jajka szklanka mleka 3 łyżki likieru Grand Marnier (zastąpiłam domową pomarańczówką i dałam więcej:) 1 łyżka dropsików z gorzkiej czekolady (jeśli nie macie, można zastąpić drobno posiekaną gorzką czekoladą) 1 łyżka dropsików z mlecznej czekolady (jeśli nie macie
KUCHARNIAJeśli ktoś jest fanem delikatnych, słodkich alkoholi, a na dodatek lubi smak kawy to ten likier na pewno będzie smakował :) Powinnam teraz napisać kilka słów o
Jedzeniomaniatorcik Baileys: na formę o średnicy 20 cm CIASTO: 150 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g cukru pudru 500 g gorzkiego kakao 180 ml likieru Baileys (ja użyłam domowego, przepis tutaj ) 3 jajka 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli Masło, połamaną w kostki
Rozpustne gotowanietort jest gotowy ! Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) ! PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!! Artykuł Tort z likierem Baileys pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyskładniki: 2 szkl cukru 370 ml wody 1 kg jabłek (najlepiej niedojrzałych) 1 laska cynamonu 1 łyżeczka skórki z cytryny 500 ml wódki 250 ml brandy
Domowy Smak JedzeniaLimoncello to włoski likier aromatyzowany cytrynami (tak naprawdę skórkami tych owoców) z okolic Amalfi i Sorrento. W naszej kulturze przyjęło się, że likiery pijają kobiety. We
Weekendy w domu i ogrodziegorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt z likierem Baileys pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyLikier, w którym się zakochałam od pierwszej kropelki. Słodki, intensywnie truskawkowy. I pachnie i smakuje tymi owocami. Ten likier zrobiłam zeszłego lata, przepis podaję już teraz
Domowa cukiernia Ewy