pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane w cieście francuskim Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi w cieście francuskim(...)twarożkiem na krakersach LIKIERY, DRINKI i ALKOHOLE: Jeśli lubisz alkohol warto zainteresować się prostymi drinkami, na pewno zrobisz furorę jako barman w sylwestra :-) Likier kawowy w 5 minut! Domowy Advocat, ajerkoniak, likier jajeczny. Likier bananowy Pijane misie – żelki w alkoholu Shot Smerfetka SAŁATKI NA IMPREZĘ: Dobra impreza musisz składać się z dobrej muzyki, doborowego towarzystwa oraz przepysznych sałatek, które można
Kulinarne Przebojejedne z moich ulubionych owoców, więc nie mogłam nie wsadzić ich do słoika :) Składniki: brzoskwinie (ewentualnie z puszki) 1 galaretka brzoskwiniowe ( Winiary) 400 ml śmietany 30% opcjonalnie łyżeczka likieru brzoskwiniowego domowe lody(przepis tu ) Sposób przygotowania: Jeśli mamy świeże owoce kroimy je i karmelizujemy z cukrze. Jeśli z puszki po prostu je kroimy i przekładamy do słoiczków . Galaretkę rozpuszczamy
Wielki apetytGenialny babski likier zrobiony domowym sposobem, na bazie kajmaku, rozpuszczalnej kawy, wódki i mleka skondensowanego, nadaje się do wypicia od razu po przygotowaniu, ale najlepszy jest na drugi dzień po solidnym schłodzeniu. Ten kilkuskładnikowy smakuje świetnie i zachwyca podniebienia gości, słodki, gęsty, aromatyczny idealny na babskie pogaduchy. Z tej porcji wychodzi 750 ml likieru. Polecam! Składniki: 1 puszka
Wanilia i KardamonDzisiaj mam dla Was coś na poprawę humoru, coś słodkiego i rozgrzewającego- przepyszny kremowy likier, oczywiście, domowej roboty:)Przepis jest bardzo prosty i wystarczy, dosłownie, 5 minut by móc delektować się tym aksamitnie czekoladowym smakiem.Tak więc, moi drodzy, do dzieła, bo karnawał się zbliża i wypada zaopatrzyć się w dobre % :)Tak dla przypomnienia karnawał w 2014 roku zaczyna się
Kraina Miodem Płynącasemifreddo z czarną porzeczką , dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki koktajl z czarnej porzeczki galaretka z czarnej porzeczki domowy kisiel z czarnej porzeczki Co skrywają w sobie czarne porzeczki ? Na koniec warto wspomnieć o wartościach jakie posiadają te kwaskowe owocowe kuleczki. Czarne porzeczki wyróżniają(...)dojrzała. Owoce, które zostały wyjadamy ze słoika jak leci 😀 - uwaga na procenty -, dodajemy do lodów albo zasypujemy około 500 g cukru. Gdy puszczą sok uzyskamy porzeczkowy likier, który filtrujemy i zlewamy do butelek
Kulinarne przygody Gatityprzystępnych cenach.Jeleń w sosie czekoladowy cassis to gulasz z udźca w bardzo oryginalnym i aromatycznym wydaniu. Smak gorzkiej czekolady idealnie łączy się z czarną porzeczką z likieru. Do sosu użyłam domowego cassisa oraz porzeczek, na których był przygotowany likier. Jeśli nie zrobiliście sobie zapasu własnego likieru porzeczkowego możecie użyć tego ze sklepu, a macerowane porzeczki zastąpić mrożonymi, zwiększając(...)udźca jelenia,10 małych cebulek (lub jedna duża),1 marchewka,1 łodyga selera naciowego,200 ml bulionu warzywnego,100 ml cassisa (najlepiej domowego),3 łyżki porzeczek macerowanych w alkoholu - pozostałych po zlaniu likieru, lub rozmrożone czarne porzeczki+50 ml cassisa),50 g gorzkiej czekolady,1/4 pigwy w kawałku (można zastąpić cytryną)2 łyżki tłuszczu gęsiego,4 ziaren ziela angielskiego
SzczyptaSmaQIdealne na babskie spotkania ale nie tylko. Pyszne, niezbyt słodkie, do wykonania potrzeba chwili a potem spływa po przełyku idealny trunek niezbyt mocny. Zrobić proponuje i delektować się. Domowe Malibu - Likier kokosowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDomowej roboty likier kawowy. Postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem bynajmniej nie dlatego, aby namawiać kogokolwiek do picia alkoholu ;-). Broń Boże! ;-). Po prostu w wielu przepisach ( również na moim blogu ) jako nasączenie blatów biszkoptowych, tudzież innych, pojawia się właśnie likier kawowy. Szczerze, to nawet nie orientuję się ile kosztuje taki likier, nigdy się za nim w sklepach nie rozglądałam
Opowieści z piekarnikazielona, a na dnie pojawia się osad. Poza tym napoje z dodatkiem miodu wypijamy zaraz po ich wykonaniu, bo cenne składniki nie osiadły na ściankach naczyń. ----- Podobne: Domowe magi Likier truskawkowy Herbata miętowa "Prawie jak gwiazda rocka" Matthew Quicka (tego od "Poradnika pozytywnego myślenia") to historia snuta o sobie przez 17-latkę o imieniu Amber. Oprócz normalnych zajęć
Weekendy w domu i ogrodzieteraz jest idealny czas na mrożenie koperku na zimę . Wkrótce zakwitnie i będzie się nadawał do ogórków i innych przetworów, w których koszyczki kopru spełniają istotną rolę. ----- Podobne: Likier truskawkowy Domowe magi Limonkowo-miętowa sałatka ryżowa
Weekendy w domu i ogrodziezmielonego twarogu (zastosowałam 250 g mascarpone i 50 g twarożku) 80 g masła 2 łyżki wody różanej 2 łyżki połówek orzechów ziemnych ok. 3 łyżek czarnych porzeczek z domowej roboty likieru cassis do polania : płynny miód + sok z cytryny, syrop klonowy, syrop z agawy lub inny Masło roztopić w rondelku. Ciastka pokruszyć lub pokroić na drobne kawałki i wrzucić
Weekendy w domu i ogrodziePolecam Państwu propozycję na pyszny likier Baileys domowy,który można bez problemu zrobić w domu
Ugotujmy Coś„Ten aromatyczny włoski likier orzechowy z okolic Parmy (przezornie nazwy nie wymienię) o słodko-korzennym i lekko gorzkim smaku jest jednym z moich ulubionych trunków, który
Wiem co jem„Ten likier w przeciwieństwie do likierów owocowych nie wymaga tak długiego czasu dojrzewania. Wystarczą zaledwie dwa tygodnie, a co bardziej niecierpliwi mogą zacząć degustację nawet już
Wiem co jem„Autorką tego przepisu jest Pani Zofia Nasierowska, która podzieliła się nim parę lat temu z czytelniczkami magazynu „Kuchnia”. Ja przygotowuję go zazwyczaj z połowy porcji. Ma
Wiem co jem„ Co roku nastawiam podwójną porcję i zazwyczaj niewiele zostaje. Od lat niezmiennie urzeka mnie swoim cudownym aromatem, głębokim kolorem i wyjątkowym smakiem. Lubię go popijać w
Wiem co jem„W tym roku zrobiłam go po raz pierwszy i wiem, że odtąd będzie obowiązkowo na każde święta. Pachnie obłędnie korzennymi przyprawami i jest przepyszny. Robi się
Wiem co jemMacie ochotę na sernik? Ja dość często ;) zwłaszcza jak mogę wprowadzić do przepisu domowe nalewki, likiery lub konfitury. Dziś właśnie taki sernik cytrynowe latte podany z chutneyem jabłkowy-cytrynowym. Zaczęło się dość prozaicznie od przegladania zdjeć z wyjazdu do Włoch. Najpierw na Święta i karnawał powstało włoskie Limoncello , które pózniej w prosty sposób przez dodanie mleka skondensowanego przeobraziło się
SzczyptaSmaQ