Doskonała propozycja na obiad, zarówno dla małych, jak i dla dużych. -- 1. Zupa z mrożonek - 450 g młodej marchewki, 450 g groszku z marchewką, włoszczyzna
chleba naszegoPolecam pierogi z piekarnika, bo to doskonałe jedzenie, które zadowoli wielu smakoszy. -- -- Na farsz potrzebujemy: 500 g mięsa pokrojonego w kostkę 1-2 cm, cebulę
chleba naszegoPolski bigos, to potrawa narodowa i znana w każdym domu. Zawsze obecny na stołach świątecznych, ale też jest doskonałym i bardzo powszechnie lubianym daniem
chleba naszegoBardzo dobra propozycja na wiele okazji, to karkówka z piekarnika. -- Skład: karkówka ~1 kg, młoda kapusta 1/2 główki, przyprawy: sól, pieprz, papryka, chili, kurkuma
chleba naszegoSmaczna surówka, która nadaje się do każdego posiłku. -- Skład: 1 kalafior, 1 marchewka, 1/2 papryki czerwonej,1/2 papryki zielonej,1/2 papryki żółtej, 3 ząbki czosnku,1/2
chleba naszegoProsta, zwykła, fajna, smaczna, szybka w wykonaniu. Polecam ! -- Skład:1/2 główki młodej kapusty, 5 rzodkiewek,marchewka, szczypiorek, sól,pieprz, 3-5 łyż. oleju Wykonanie: poszatkować, utrzeć
chleba naszegoSuper "lekki" gulasz z mięsa indyka poleca się na obiad, do kolacji i nie tylko. -- Skład: 500 g mięsa, 400 g groszku z marchewką, 2 cebule
chleba naszegoPolecam na super obiad smaczne i delikatne kotleciki z łopatki wieprzowej -- Skład: 500 g mięsa, gruby pęczek koperku, dwa jajka(jedno do panierki), sól, pieprz,papryka
chleba naszegoBardzo prosty sposób na smaczne i pikantne danie, które polecam smakoszom ostrego jedzenia. -- -- -- -- Do przygotowania potrzebujemy: podwójną pierś, dobry olej do smażenia, 400 g groszku
chleba naszegokonkurs kulinarny „Gotuj o wszystko” – konkurs kulinarny organizowany przez DDTVN. Od tamtego czasu co tydzień jest autorem oraz prowadzącym część kulinarną w programie. Piotr jest autorem książek „Chleb. Domowa Piekarnia”, „Na słodko”, „Miejski farmer”. Pisze też artykuły i przygotowuje sesje dla czasopism o tematyce kulinarnej. Piotr jest bardzo sympatycznym, energicznym, pełnym entuzjazmu i humoru młodym człowiekiem, który pysznie gotuje
Smaki ArmineBardzo lubię zapach świeżo upieczonego domowego chleba ;).Ten niezwykle prosty w przygotowaniu chleb z pestkami dyni i słonecznikiem jest mięciutki,sprężysty i bardzo pyszny. A jego przygotowanie łącznie z pieczeniem wynosi mniej niż 2 godziny. Do wypieku użyłam Mąki Szymanowskiej,Bio Pestek Dyni oraz Bio Słonecznika z Polskich Młynów.Produkty z tej firmy można zobaczyć tutaj < KLIK > SKŁADNIKI
Mała w garnku mieszaDobry przysmak dla łasuchów, który szybko i łatwo przygotujemy. -- Truskawki myjemy i osuszamy na papierowych ręcznikach. -- Następnie rozpuszczamy czekoladę i w lekko przestudzonej maczamy truskawki. Potem
chleba naszegoZakwas buraczany … jak to mówią "zamiast garści tabletek szklanka zakwasu" Skład: buraki ćwikłowe 2,5 kg, woda przegotowana 3 litry, sól kamienna niejodowana 3 łyżki
chleba naszegoNajprostszy domowy chleb na drożdżach. Łatwy do przygotowania i neutralny w smaku. Świetnie komponuje się zarówno ze słodkim dżemem jak i wędliną. Dobry na co dzień. Polecam podwoić składniki i upiec od razu dwa bochenki. Składniki: 550 g mąki pszennej typ 550 (lub 650) 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka soli
Krokusowy DomProponuję kilka fajnych przepisów, na poprawę nastrojów. Pod każdym zdjęciem link bezpośredni do przepisu. babeczki-w-wafelku bezy-budyniowe pyszne-galaretki-malinowe krówki-mleczne muffinki pyszny
chleba naszego