Coś dla czekoladożerców - karpatka w wersji czekoladowej. Dla mnie bajka, ale przyznaję, że nie jestem obiektywna, bo od lat karpatka jest moim ulubionym ciastem. A Ty
Domowa Cookierenka AgiZostało trochę czekolady od ciasteczek ... wiec trza było by jakoś spożytkować. truskawki czekolada Truskawki [z szypułkami] umyć, osuszyć .Maczać w rozpuszczonej czekoladzie.Odłożyć zrobić lodówki
Moje domowe kucharzenieJutro Dzień Piernika (25.11), więc pozostajemy w tym klimacie. Pierniczki drożdżowe były wczoraj, a dzisiaj proponuję... trufle piernikowe (inwencja własna). Bardzo słodkie, pięknie się prezentują, a
Domowa Cookierenka AgiCiąg dalszy słodkości z Oreo w roli głównej:) Jakiś czas temu oglądałam program Lorraine Pascale, gdzie prezentowała przepis na bardzo proste cake popsy, do których przygotowania
Domowa Cookierenka AgiPyszny krem a la nutella, do którego przygotowania chyba nie trzeba nikogo specjalnie namawiać :) Spróbujcie koniecznie z ciepłym croissantem - niebo w gębie. Gwarantuję też, że
Domowa Cookierenka AgiDeser powstał przez przypadek - zostało mi sporo pokruszonego ciasta z kopca kreta , więc postanowiłam pozostać przy tematyce "ziemnej" i tak oto powstał warstwowy "deser ogrodnika" w
Domowa Cookierenka AgiUwielbiam domowe lody, sporo już ich w te wakacje przygotowałam, jednak do tej pory wszystkie lody przygotowywałam bez maszynki, z błahego powodu, nie miałam maszynki. Ostatnio w ramach współpracy ze sklepem internetowym redcoon.pl zostałam poproszona o wybranie kolejnego sprzętu do testów, jednym z produktów była maszynka do lodów. Bez zastanowienia wybrałam właśnie Severin EZ 7402 (Maszyna do lodów) Przygotowałam lody(...)powodu stosowania naturalnych składników lody domowe są droższe niż ze sklepu Więcej informacji o użytkowaniu i do domowej produkcji lodów można znaleźć na stronie sklepu w opisie produktu i instrukcji obsługi dołączonej do maszynki. The post Lody marchewkowe z czekoladą z maszynki do lodów (test maszynki) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięporcjiSkładnikiCiasto :500 g mąki pszennej 550szczypta soli42 g drożdży110 g cukru100 g roztopionej margaryny Palma w złotym opakowaniu2 jajka100 ml letniego mleka1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej2 łyżeczki domowej esencji waniliowej1/2 łyżeczki kardamonu1 białkoNadzienie:100 g czekolady50 g suszonej żurawiny50 g moreli50 g roztopionego masła3 łyżki brązowego cukru2 łyżeczki cynamonuWykonanie:Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier, wkruszamy drożdże, dokładnie mieszamy(...)pomocy robota, aż uzyskamy gładkie i lśniące ciasto. Miskę z ciastem przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 60 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.Morele i czekoladę drobno kroimy, cukier mieszamy z cynamonem.Wyrośnięte ciasto wykładamy na omączony blat i wałkujemy na prostokąt o wymiarach mniej więcej 30 x 50 cm. Całość smarujemy
Kulinarne przygody GatityGORĄCYMI MALINAMI. SKŁADNIKI: 250 g mrożonych albo świeżych malin 2-3 łyżki cukru 2-3 banany 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady sok z połowy cytryny 2-3 łyżki śmietanki 30% (ewentualnie mleka) można odrobinę nalewki malinowej (najlepiej domowej) WYKONANIE: Maliny wkładamy do rondla, dodajemy cukier, smażymy, aż woda odparuje(tutaj można dodać 2-3 łyżeczki nalewki), czekoladę roztopić dodać śmietankę
Kuchnia BeatyPyszne, pulchniutkie i duże ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady :) Przepis znalazłam na stronie Marthy Stewart , a do przygotowania użyłam domowego masła orzechowego . Zapraszam do pieczenia! Składniki na 9 dużych ciasteczek (jedną blaszkę): 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki masła orzechowego 2 łyżki masła niesolonego 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki cukru trzcinowego dark
My Culinary ArtDzisiaj będzie prawdziwy rarytas dla fanów domowych przetworów i słodyczy. Połączenie będzie idealne: truskawki i czekolada, czyli coś, co lubi prawie każdy. Jeżeli jesteście zwolennikiem dżemów to jest to pozycja obowiązkowa. Na kanapki, do naleśników, omletów na słodko, czy po prostu jako dodatek do wszelakich deserów, ciast, ciasteczek. Czyli albo samodzielny dżem, albo baza do dalszej obróbki. Jednym słowem: warto
Marder&Marder ManufactureRafaello , ale ciut inaczej bo z czekoladą i waflem tortowym..pomysł na takie rafaello znalazłam w książeczce dołączonej do foremki..ja w sumie troszkę zrobiłam inaczej
Moje domowe kucharzenie~podwójnie kokosowy* budyń z domowym dżemem truskawkowym i gorzkimi chocolate chips~ *na mleko ryżowo-kokosowym i z dodatkiem mąki kokosowej Mój 4-dniowy weekend dobiega końca
breakfast of dreamszgrzeszyć . Zresztą ja tam diet nie lubię- są nie dla mnie , a tłusta nie jestem , wystarczy ruch i rozsądek ,a wszystko można jeść , nawet czekoladę ..mniam Składniki : 1 słoik marynowanych płatów śledziowych – najlepiej domowych , ale kupne też oblecą 3 cebule dość spore 1 łyżka koncentratu pomidorowego – gęstego 1 płaska, łyżka słodkiej mielonej papryki – idealne jest mielone pimento
Ogrodnik w podróżygorące! ;) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna Manius ia - Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Życie zaczyna si ę w kuchni
Grunt to przepis!