dietę, ale raz na jakiś czas trzeba spróbować i zjeść to na co ma się ochotę bo inaczej człowiek chodzi i podjada mnóstwo innych rzeczy hehehe. Mąż w domku, więc tym bardziej okazja do pyszności na stole. Ciasto drożdżowe bardzo lubię przygotowywać i uwielbiam ten zapach kiedy się piecze, czuć w całym mieszkaniu i pewnie na korytarzu, że w domu
SMYKWKUCHNIdomku letniskowym, gdzie wypoczywali od paru dni państwo Marzelscy, nad ranem rozległ się krzyk piętnastoletniej Kosmy. Pobudził on rodziców, którzy ze strachem przybiegli do pokoju, w którym spali Kosma z młodszym o trzy lata bratem, Błażejem. Ten już siedział przy niej, patrząc z niedowierzaniem na to, co się działo z dziewczyną. Kosma leżała skulona na boku, łkając. Jej koszulka
Anioszek w kuchniniego zebrać orzechy z połowy czerwca (w zależności od rejonu Polski, termin ten może się przesunąć do początku lipca). Poświęćcie kilkanaście minut na zbiory :) Ja swoje orzechy znalazłam między domkami jednorodzinnymi na niczyim, zaniedbanych terenie, przy którym jeżdżę rowerem. (orzechy na zdjęciu wyłowiłam z zalewy, żebyście lepiej zobaczyli jak wyglądają) Czytaj więcej
Kasia SarnaBudka" - Tak nazwałam swoje ciasto a tak na prawdę ma ono kilka nazw bo chatka Puchatka, domek, buda psa, buda baby Jagi czy po prostu sernik na zimno a ja nazwałam ciasto budką bo mi przypomina budkę. Moją budkę zrobiłam z serka homogenizowanego i truskawek ale można dodać inne owoce i będzie super. Zachęcam do wypróbowania. "Budka
Moje Małe Czarowanieswoje plusy i minusy. Plusem na pewno jest to, że siedząc w ogrodzie poczujemy się, jakbyśmy byli z dala od warszawskiego zgiełku. Minusem jest problem odnalezienia restauracji w osiedlu domków jednorodzinnych. Po wejściu do restauracji mieliśmy naprawdę dużo miejsc do wyboru. Zdecydowaliśmy się finalnie na zjedzenie obiadokolacji w ogrodzie i to był bardzo dobry pomysł. Po przywitaniu przez kelnera, zaczęliśmy
Kuchnia Bazyliidomku letniskowym, gdzie wypoczywali od paru dni państwo Marzelscy, nad ranem rozległ się krzyk piętnastoletniej Kosmy. Pobudził on rodziców, którzy ze strachem przybiegli do pokoju, w którym spali Kosma z młodszym o trzy lata bratem, Błażejem. Ten już siedział przy niej, patrząc z niedowierzaniem na to, co się działo z dziewczyną. Kosma leżała skulona na boku, łkając. Jej koszulka
Anioszek w kuchnikażda choinka musi mieć igły? Czy jedyną słodką konstrukcją na świątecznym stole musi być domek z piernika? Oczywiście, że nie! Spróbujcie ze mną stworzyć słodką choineczkę z ptysiów oraz karmelu 🙂 Poniższy przepis pozwala nam upiec około 130 szt. maleńkich ptysiów. Możemy je wykorzystać do stworzenia dwóch choineczek, a można też […] Artykuł Croquenbouche, czyli Choinka z ptysiów
Wiszniówkachwalę) stworzyłam ja, jako ogrodniczka amatorka: Jest lipiec, wiec pół roku mogę Was oprowadzić i pokazać co można osiągnąć w kilka miesięcy. Aha, robiliśmy wszystko sami z wyjątkiem domku i drewutni, które kupiliśmy w całości. Reszta to dzieło Miśka, moje i Mańka, no i trochę Uli. Co się nie udało? Cóż, nie przyjął mi się bez, nie jestem pewna
greenscarfostudzenia. Letnia jest gotowa do zjedzenia, aczkolwiek mi smakuje najbardziej, gdy jest idealnie wystudzona. Wieszanie babki jest ważne, gdyż studzona w normalnej pozycji może zrobić nam psikusa w postaci „domku dla piekarza” czyli dziury zaraz pod skorupką. Do przebicia babek wystarczą długie wykałaczki lub metalowe szpilki do szaszłyków. Wysoką foremkę (jednorazową) można kupić w internecie
Gotowanie i blogowanietrzeba smarować..ciasto pięknie się upiekło[ nawet ciut za mocno -po prostu nie dopatrzyłam się]..no a do ciacha winko ..Monte Santi..i goście już mogą wpadać do domku.. 1,5 szkl. mąki tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 0,5 szkl. jogurtu greckiego
Moje domowe kucharzeniepracowicie. Wczoraj miałam przyjemność razem z koleżanką prowadzić w Ogrodzie wycieczkę dla Little Chefa na temat roślin jadalnych. Dzisiaj pracuje ze mną Córcia a po pracy może odwiedzimy Muzeum Domków dla Lalek ? Zbliża się kolejny smakowity weekend, planuje już menu na te dni. Na pewno upiekę ciasto z agrestem, taki jest plan! Tymczasem małe wspomnienie sprzed tygodnia. Małżon oglądał
Dzieje kuchennej Wiewióryautobusem taki sklep internetowy jest świetna sprawą. Ciężkie rzeczy takie jak mąka oleje, sól, cukier nie musimy dźwigać w siatach tylko zostanie nam to dowiezione/ dostarczone do domku, a co nawet wniesione ;) Strona sklepu jest stworzona bardzo przejrzyście i dokładnie podzielona na działy, także wszystko szybko odnajdziemy. Każdy produkt jest dokładnie i szczegółowo opisany więc niczego nie kupimy w ciemno
Gotowanie...to proste !mizerię, ale nie zaszkodzi podzielić się tym jak kształtowały się jej smaki w moim domu, gdzie kobiety zawsze jadały mizerię na słodko, mężczyźni zaś na wytrawnie. W naszym domku (moim i Minika) ta tradycja została zachowana. Jedyne co się zmieniło to zastąpienie śmietany (przez którą często miałam niestrawność) na, łagodniejszy według mnie, jogurt naturalny. Przygotowujemy 2 miseczki, ogórka obieramy
Cooking Monsterwprost ze Stacji Winiarskiej . Przepis ten powstał w ramach współpracy ze Stacją Winiarską Michałowice, która mieści się kilka kilometrów od Krakowa, w drodze na Warszawę. W pięknym drewnianym domku, gdzie przemili właściciele sprzedają cudowne wino, ale więcej o tym miejscu możecie przeczytać tu . Ser marynowany w białym winie z salsą truskawkową Ser Camembert 200 ml białego wina Chardonnay
Kuchnia na wzgórzumarzy o domku z ogrodem? Ogrodem pięknym, zadbanym i wypielęgnowanym. Z dużą ilością kwiatów i oryginalnych roślin. Kiedy uda nam się zrealizować ten pierwszy cel, zazwyczaj nie mamy już ani siły, ani funduszy, ani czasu, żeby zainwestować w ogród. Koszty związane z profesjonalną organizacją ogrodu oraz ceny wymarzonych roślin okazują się wysokie, więc często rezygnujemy z pomysłu
WYSPA SZCZĘSLIWA