Nakładamy do silikonowych foremek: - łyżkę masy orzechowej - na środek łyżeczkę puddingu lnianego -łyżkę masy orzechowej Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, pieczemy 20 minut. Na zdjęciach mebelki z domku : ECO TOYS REZYDENCJA MALINOWA
Szkrab Je SamNowym Roku 2017 chciałabym życzyć Wam dużo szczęścia, miłości i zdrowia ! :) Mam nadzieję, że noc sylwestrowa każdemu się udała!:) Zdjęcie tytułowe przedstawia mój domek z piernika, który przygotowałam na konkurs w tortownia.pl. Trzymajcie kciuki! Przepis na kruche ciasteczka Kristiny Rado: Składniki: - 150 g cukru pudru (Ilość cukru jest zmniejszona, gdyż ciastka są przeznaczone do pokrycia lukrem w całości, który
DominikaDolcicurry przypomina mi moich przyjaciół z czasów studiów, kiedy pozwalali mi ukradkiem podglądać i odkrywać tajniki kuchni arabskiej. Charakterystyczny zapach powietrza po deszczu, który wpadał przez otwarte okna do domku na wyspie. Zapach zielonej herbaty i lawendy, który roztaczał się nieustannie w domu przyjaciół. Zapach pomarańczy zagościł dziś w mojej kuchni. I nie tylko. Smużka tego zapachu przedostała się
Kuchnia smakówWegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a całą resztą doprawiania, mieszania i pilnowania zajmował się jak zawsze mój mąż. W sumie, proces przygotowania bigosu zaczął się parę miesięcy wcześniej na grzybobraniu, tak więc mogliśmy użyć własnych suszonych
Mój pomysł natajemniczą aurą nie z tego wymiaru. Miejscem, w którym można ulokować tęsknoty i marzenia. Miejscem, gdzie w odległej dolinie, w której łopocą na zimnym wietrze modlitewne chorągiewki, stoi kamienny domek, w którym na starej kuchni gotuje się zupa w niebieskim garnku... Składniki: 2 ząbki czosnku 1 łyżka startego imbiru 1 mała cebula 1 łyżeczka garam masali olej 5 grzybów shiitake
zadanie-gotowanieWegański bigos z dodatkiem kiełbaski sojowej Nie wiem jak w waszych domkach, ale u mnie mój mąż po prostu bardzo lubi. Hmm tak naprawdę to ja przygotowywałam poszczególne składniki a całą resztą doprawiania, mieszania i pilnowania zajmował się jak zawsze mój mąż. W sumie, proces przygotowania bigosu zaczął się parę miesięcy wcześniej na grzybobraniu, tak więc mogliśmy użyć własnych suszonych
Mój pomysł nasobie ukochały ty miejsce, a co roku przylatuje i cudnie śpiewa po nocach rudzik, którego ochrzciliśmy imieniem Rudi. Jakieś dwa lata temu mięliśmy z Miśkiem pomysł na własnoręcznie robione domki dla psów, a także karmniki i jak to bywa…. cóż zostało nam dużo niepomalowanych karmników, które leżały na strychu i nie miałam jakoś pomysły co by tu z nimi
greenscarfherbatniki będzie trzeba przyciąć). Na drugiej warstwie ciastek rozsmarować ciemną masę serową, kładąc więcej masy wzdłuż na środku. Dłuższe brzegi folii złożyć do siebie i zwinąć. Tak otrzymamy „domek” w kształcie trójkąta. Ciasto odstawić do lodówki na dwie godziny. Polewa: do miseczki włożyć pokruszoną czekoladę i masło, roztopić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać. Sernik odwinąć z folii. Deser oblać
królestwo garówposmarować większą połową masy kakaowej .Ułożyć drugą warstwę herbatników i posmarować ją jasną masą serową,na środku wycisnąć pasek masy kakaowej.Pomagając sobie folią złożyć boki formując dach domku i lekko docisnąć.Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Polewa: 100 g mlecznej czekolady 60 ml śmietanki 30% W małym garnuszku śmietankę doprowadzić prawie do wrzenia,odstawić z ognia
Anielskie wypiekiJuż ponad trzeci tydzień mamy naszego wspaniałego czworonoga w domku! Mania spisuje się pięknie, trochę rozrabia, ale raczej jest posłuszna i chętnie uczy się nowych komend. Daje nam wszystkim ogrom radości, a każdy powrót do domu to czysta przyjemność! Z racji poświęcania większości czasu na wychowywanie i socjalizowanie szczeniaczka oraz naukę do licznych egzaminów nie miałam za dużo czasu
Be Fit Be Strongcurry przypomina mi moich przyjaciół z czasów studiów, kiedy pozwalali mi ukradkiem podglądać i odkrywać tajniki kuchni arabskiej. Charakterystyczny zapach powietrza po deszczu, który wpadał przez otwarte okna do domku na wyspie. Zapach zielonej herbaty i lawendy, który roztaczał się nieustannie w domu przyjaciół. Zapach pomarańczy zagościł dziś w mojej kuchni. I nie tylko. Smużka tego zapachu przedostała się
Kuchnia smakówchrupkość jakiej brakuje większości grzybów. Idealnie pasuje do niego dobrze podsmażona szynka parmeńska, a hitem jest tarty drobno oscypek. Ten przepis powstał zupełnie przez przypadek. Często jeździmy do naszego domku w górach. Kiedy pakujemy się ze wsi do Warszawy na wyjazdowy obiad zjadamy to co jest w lodówce. Kiedyś zdarzyło się tak, że zostały tylko rydze, makaron i dwa plasterki
Niedzielny kucharzGrzaniec z piwa, pachnący przyprawami i pomarańczami to najlepszy towarzysz na długie wieczory. Grzaniec z piwa – polska specjalność Tylko my i grzaniec – czyli końcówka grudnia w naszym domku w Słopnicach. Zobacz dlaczego kochamy Słopnice o każdej porze roku. Najlepszy sposób na jesienno-zimową chandrę, przeziębienie, niezastąpiony po dniu spędzonym na stoku, albo po spacerze na mrozie
Niedzielny kucharzŚrodek każdej pizzety smarujemy sosem pomidorowym, na wierzch wykładamy poszarpane kawałki sera. Wstawiamy do pieca. Czas pieczenia – kilka minut. Długość zależy od Waszego piekarnika. Nasz przenośny piekarnik w domku w górach potrzebował 10 minut na upieczenie pizzet, ale dobry piekarnik nagrzany do 250 stopni poradzi sobie w kilka minut. Obserwujcie po prostu jak zachowują się placuszki: jeśli boki cista
Niedzielny kucharzzamieszkałych wysp jest kilkadziesiąt. Miejsca noclegowe w hotelach, hostelach i na kempingach są przystosowane dla mniej i bardziej wymagających gości. Znaleźć tam można i ekskluzywne hotele, i skromne niewielkie domki czy chatki kryte strzechą. Miasteczko Anton Valley Jest to niewielkie miasteczko położone 120 km od miasta Panama. Usytuowane jest na dnie kaldery* uśpionego (drugiego co do wielkości) wulkanu. Miasteczko
Codzienna kuchnia niecodzienna