panierce. Dla tradycjonalistów wersja w panierce do usmażenia. Mięsko doskonale komponuje się zarówno z ryżem, kaszą jak i ziemniakami. Jeszcze jeden mięsny trick, którego nauczyłam się w poprzedniej pracy od koleżanki. Jeśli macie mięso, które powiedźmy, że było kupione kilka dni temu i z jakiś względów nie zajęliście się nim jeszcze, namoczcie je w mleku. Szczególnie schab czy drób. Ogólnie
Mieszam w GarnkuZdrówko”. Brała także czynny udział w dyskusji co chwilę wtrącając swoje kilka groszy co pani Karolina określiła żartobliwie „parciem na szkło”. Podziękowała także Kasi za całą pracę, którą wkłada od lat w program i w podnoszenie świadomości ludzi go oglądających. Wzruszająca chwila, niektórym zaworki w oczkach lekko popuściły ;) Po autograf ustawiła się szybko dość długa kolejka
Mr. TasteSałatka z kaszą gryczaną to idealny pomysł na śniadanie czy do pracy, jest znakomitym pomysłem dla niespodziewanych gości. To bardzo pożywna i sycąca przekąska a przy tym niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Gwarantuję że zauroczy swoim smakiem nie jedno podniebienie. składniki na 6 porcji woreczek kaszy gryczanej ( 100 g) 30 dag wędliny 30 dag sera żółtego
Smakowite Daniawiele czasu. Sałatka ta jest bardzo lekka, więc doskonale nadaje się na kolację, ale równie dobrze może być świetną alternatywą dla kanapki na drugie śniadanie, albo lekki lunch do pracy. Szybka sałatka z jajkiem – składniki garść miksu sałat 1 jajko 8 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 1 łyżka soku z cytryny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciasto pokryło kawałki kurczaka ze wszystkich stron. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wsypujemy do szerokiej miski. Mąki mieszamy. Na koniec stripsy obtaczamy w mieszance mąk. Aby ułatwić sobie pracę, od razu obtaczamy wszystkie stripsy. Obtoczone odkładamy na bok miski. Olej wlewamy do rondelka. W zależności od wielkości rondelka, zużyjemy różną ilość oleju. Olej powinien mieć wysokość taką, aby stripsy swobodnie
Smak mojego domuwkładania do lodówki .Jednak jeśli w waszej kuchni jest ciepło ,to lepiej przechowywać je w lodówce.Są pyszne. Tu jeszcze po wgryzieniu się w niego…dzień póżniej ,w pracy
Ladylaura.Imieninowe ciasto do pracy, szybkie, proste i tanie, to zdecydowanie jabłecznik na kruchym cieście. Nic więcej nie trzeba dodawać, zawsze wychodzi, każdemu smakuje i nie kosztuje zbyt dużo w pełnym tego słowa znaczeniu, czasu jak i pieniędzy na składniki. Składniki: 60 dag (3 szklanki) mąki 35 dag (1,5 szklanki) cukru 5 jaj 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku
Z notatnikaponiedziałek w pracy zapachniało Świętami. Thomas zabrał się za pieczenie pierniczków - w ilości hurtowej. Ze swoimi czterema skrzatami zagniatał, wałkował, wykrawał i piekł chyba przez cały dzień. Zapach, który rozchodził się po piekarni sprawiał, że wszyscy nagle zaczęli się szerzej uśmiechać, oddychać głęboko i rozglądać się w okół z lekkim rozmarzeniem w oczach. A to przecież dopiero początek
Pożeraczka, czyli raz adobrzeniej wyczarować zachwycą niejedno wymagające podniebienie. Ciasto, które dzisiaj przygotowałam przy współpracy z firmą Lestello można podawać na zimno jak również na gorąco, możecie także zabrać je do pracy, bo syci i dodaje energii na wiele godzin. Zafundujcie sobie jesienną porcję przyjemności kulinarnych!. Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: - 25 dag kaszy jaglanej - 4 średnie jabłka - 25 dag białego
Apetyczna babeczkaUłożyć najpierw białą masę a póżniej ciemna-można na wierzch posypac orzechami laskowymi. Smacznego :) Basia napisała: Witam, Gdy jest dzień że nie mam ochoty gotować, a jestem glodna po pracy to robię takie oto szybkie danie: Warzywa na patelnie (najlepiej lubię te z biedronki mają w sobie ziemniaki, brokuła, marchew), podsmażam na patelni, doprawiam wedle uznania (lubię używać bazylii, oregano
Moje Kuchenne RewelacjeJesienna porą takie racuszki dość często u mnie goszczą, szczególnie gdym mam swoje jabłka w ogrodzie. Są bardzo smaczne i pulchne a przygotowanie ich zajmuje mało czasu i pracy. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki zsiadłego mleka 2 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 3 jabłka Dodatkowo: Cukier puder Olej
Bajeczna Kuchniapodjął się wyzwania by je zrobić więc musiałam sama się za nie zabrać :). I powiem Wam, że są warte całego tego czasu spędzonego w kuchni i całej tej pracy. Delikatne, chrupiące i to nadzienie z białego maku, po prostu bajka. Ich kaloryczność pozwolę sobie przemilczeć ;), raz do roku jeden rogalik można zjeść ;). Ciasto: 30 g świeżych drożdży
Cynamonowe szczęściepapierem do pieczenia .Każdy rogalik posmarować rozbełtanym żółtkiem z łyżeczka wody. Piec około 20 minut,do złotego koloru. Podawać na ciepło lub na zimno ,lub jako drugie śniadanie do pracy ,szkoły
w mojej kuchninajlepszych, a już na pewno najtańszych, z „superfoodsów”. Ma zbawienny wpływ, m.in. na stawy. Kolokwialnie mówiąc, nasmarowuje je. Dodatkowo dostarcza cennych kwasów omega 3 oraz wspomaga pracę jelit. Zaleca się jego dzienne spożycie na poziomie 1-2 łyżek. Jest to jednak dla części osób „niewygodna” codzienność, ponieważ picie za przeproszeniem smarka bez smaku, to żadna przyjemność
Blendmanktórą miałam w domu jako dziecko, gdzie Lech pijanowski zbierał różne eseje, kurioza, porady i piękne grafiki. To właśnie grafiki są mocną stroną “Gospodyny” Kasi Dyny. Ludzie pracy są przecież zajęci, ale z przyjemnością oglądają ładne obrazki. Poza tym tradycyjne sposoby na domowe kosmetyki, zioła, środki czystości, przepisy kulinarne są szybkie i … skuteczne. Może nawet bardziej niż chemiczne
Ugotowane pozamiatane