planach jest książka, drzemka, jakaś gra, może nawet serial. A kiedy przychodzi co do czego, ganiam jak wariat, podwożę do sklepów, sprawdzam zadania domowe i przygotowuję się do pracy. I obserwuję z zazdrością jak konQbek drzemie na łóżku. I lekko mnie trafia. Liczę wtedy do trzech, albo do trzydziestu, zapijam jakąś ziołową herbatę i mówię sobie "Byle do piątku
les mirabellessmacznego i pamiętajcie, że tego dnia kalorie się nie liczą: ) Faworki, czyli chrusty - wersja z piekarnika Pączki hiszpańskie, czyli gniazdka Tradycyjne, smażone faworki Mleczna kanapka - alternatywa do szkoły i pracy Gofry belgijskie na smaczny początek dnia. Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła. A Ty co wybierzesz
Karczma Honoriettyprzełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyprzydałoby się coś tuczącego przygotować ;) Jeśli obawiacie, że smażenie pączków to czynność, która może Was przerosnąć to polecam z całego serca te racuchy. Smakują jak prawdziwe, puchate pączki a pracy przy nich tak niewiele. Moje zniknęły jeszcze ciepłe :) 1/2 kg mąki 1/2l ciepłego mleka op. drożdży instant (8g) łyżka domowego cukru waniliowego jajko olej do smażenia cukier puder
Smakołyki Asisięgaliśmy. Postanowiłam dać im nowe życie ... słodkie, pyszne życie w energetycznych batonikach. To był strzał w dziesiątkę. Przedstawiam witariańskie batoniki o cynamonowym smaku, idealne jako przekąska do pracy, szkoły lub, pięknie opakowane, upominek dla przyjaciela. Do ich przygotowania potrzebujecie wysokoobrotowego blendera kielichowego, chwili wolnego czasu, odrobiny kreatywności do ich opakowania i kilku składników wymienionych poniżej. Polecam! Składniki na 16 sztuk
Jeść, by żyć w zdrowiurozsypanej soli, sprawia że sól przyjmuje stopniowo kolor ścieranej kredy. Zabarwioną sól można warstwowo wsypać do butelki, lub słoiczków tworząc dekoracje. Kolorowa sól może być również podstawą wielu prac plastycznych. Polecam Wam również przepis na kolorowy ryż
Pani domowainnych roślin strączkowych. Wczoraj wylądowała w daniu jednogarnkowym - curry z warzywami na mleku kokosowym . Według mnie wyszło naprawdę pysznie. Zaraz naszykuję sobie kolejną porcję do zabrania na obiad do pracy. Czytaj więcej
Kasia SarnaŁęczyckiej Kuchni Regionalnej" M. Cieślak Dukaty smażone smakują podobnie jak chrusty ( te które wyrosły podczas smażenia są w środku puste), lecz wydaje mi się, że z nimi jest mniej pracy. Do smażenia zużyłam 1 kg smalcu, jeśli ktoś zdecyduje się na olej też wyjdzie go co najmniej litr. Garnek w którym smażyłam wkładałam na raz 8 donatów, z resztek wykrawanego
Proste PotrawyTort ten był niespodzianką dla najlepszej koleżanki z pracy z okazji trzydziestych urodzin. Był częścią prezentu i oczywiście miałyśmy coś słodkiego do kawy. Prosty i banalny w przygotowaniu ale efektowny na pewno i pięknie się prezentuje. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * dżem wiśniowy * 600ml śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 200g serka mascarpone * polewa -150g cukru, 100g
Magiczne Życie Martyzawsze mamy dużo czasu na przygotowanie obiadu, a mimo wszystko każdy chce zjeść coś smacznego i zdrowego. Dzisiaj przepis na curry z kurczaka, które nie wymaga wiele pracy, a doskonale sprawdzi się zarówno w roli szybkiego obiadu jak i potrawy na specjalną okazję. 3 filety z kurczaka 400ml mleka kokosowego Curry Papryka Śmietanka Ryż Sezam Sól Pieprz Cukier Podane proporcje
MarcinChefpączki ? Ja czasami mam na nie dużą ochotę. Wtedy jeżeli tylko czas mi na to pozwoli robię je w domu. Nie będę ukrywać z takimi domowymi pączkami jest trochę pracy, ale to jak potem smakują wynagrodzi z całą pewnością trud włożony w ich przygotowanie. Dzisiaj zapraszam was na pączki tradycyjne, tak jak kiedyś
Polska ZupaFaworki z ciasta francuskiego to idealny przepis dla tych, którzy są zabiegani, leniwi, mają dwie lewe ręce w kuchni lub tych, którzy cały czas się odchudzają (pozdrawiam koleżanki z pracy! ). Wystarczy 15 minut, aby przygotować talerz takich pysznych faworków, dużo mniej kalorycznych, niż tradycyjne. Zobaczcie też: Najlepsze przepisy z blogów na Tłusty Czwartek Przepis na faworki z ciasta francuskiego Drukuj
Kuchnia BazyliiUwielbiam pasztet własnej roboty. Ponieważ jest przy nim dużo pracy, zawsze robię z dużej ilości składników, a potem zamrażam. Słyszałam, że niektórzy zamrażają pasztet surowy, ja jednak mrożę go zawsze po upieczeniu. P { margin-bottom: 0.21cm; } Składniki: 1,2 kg wieprzowiny (karkówka), 1,2 kg wołowiny (pręga), 0,65 kg boczku, 0,2 kg podgardla lub słoniny
Państwo Wojtczuk gotująmówić. Świeże pieczywo ma wspaniały aromat i smakuje najlepiej. Lubię też fotografować bułki , chleb czy bagietki . Pieczywo to wdzięczny rekwizyt. Podjadam po każdym strzelonym zdjęciu. W każdej chwili łączę pracę z przyjemnością. Świeża grahamka z wkładką pobudza umysł. Bułki grahamki Składniki: na 16 bułeczek 200 g mąki grahamki 50 g siemienia lniane, połamanego 800 pszennej mąki 60 g świeżych drożdży
codojedzenia30min w piekarniku rozgrzanym do 180'C, do momentu aż się zarumieni. Smacznego! FLĄDRA: -przede wszystkim źródło wielonasyconych kwasów omega-3 i -6 (obniżenie poziomu lipidów we krwi, usrawnia pracę serca, wyrówanie ciśnienia) - źródło wit. D, A, E - nieskokalorycza - wartość odżywcza (100g): 70/100 kcal
FITBUuK